Waarom een airco kopen in Geel?

Een investering in een airco kent een grote hoeveelheid van voordelen. We vertellen er graag over:

1. Klimaatbeheersing

De meeste mensen denken dat airconditioning alleen om afkoeling gaat. Dat is inderdaad het grootste voordeel, maar je kan vaak ook met je airco verwarmen! Bovendien filteren de meest recente installaties de lucht, waardoor je kan genieten van een netter en gereinigd binnenklimaat, met een goede ventilatie en luchtvochtigheid.

2. Hogere prestaties

Een airconditioner aanschaffen helpt niet alleen om het werkplezier te verhogen, maar ook om meer rendement te behalen. We verklaren:

  • Als gevolg van betere luchtkwaliteit ben je automatisch productiever. Door middel van filters kan de binnenlucht een veel betere kwaliteit krijgen en stof, pollen en onaangename geuren worden verwijderd.
 
  • Het is vrijwel bekend dat wanneer de temperatuur rond 21° Celsius ligt, mensen beter en efficiënter werken dan wanneer de temperatuur hoger ligt. Naarmate het warmer wordt, zal de productiviteit minder zijn.
 
  • Daarnaast hebben zo goed als alle winkels en horecazaken een airco. Waarom? Mensen blijven langer hangen, waardoor ze meer geneigd zijn om iets te kopen.

3. Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven beschreven, kan je een airco tegenwoordig ook inschakelen als verwarming. Als je daarbij zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, is jouw klimaatregeling helemaal briljant. De verwarmingsoptie van de airco wordt mogelijk gemaakt door een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte overhandigt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijk apparaat is de koelkast. Het grote voordeel van zo'n warmtepomp is onder andere energie-efficiënte verwarming, wat interessant is voor uw energierekening!

Waarom Gelenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De verschillende aircosoorten

Er zijn twee hoofdtypen airco's om uit te kiezen: monoblock en split airco’s. Monoblocks bestaan uit slechts één unit, terwijl er bij een splitsysteem een buiten- en een binnenunit is. Split airco’s zijn het meest geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en winkels. Monoblock systemen worden meer gebruikt in kleinere ruimtes zoals slaapkamers. AeroConsult biedt alleen monoblock airco's aan, onze specialisatie.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De best passende airco kiezen

Als je een airco kiest, let er dan op dat hij perfect past bij de ruimte die je wil verkoelen en verwarmen. Want, als je voor een airco met te veel vermogen kiest, wordt het stroomverbruik heel hoog en kan het systeem temperatuurschommelingen creëren. Als je een airco koopt met te weinig vermogen, dan bereik je de gewenste temperatuur moeilijker.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mechanieker uit Geel je perfect informeren over welk vermogen je nodig hebt.

Installatie van je airco

Het vastmaken en installeren van een monoblock airco zonder buitenunit is gemakkelijk. Bij AeroConsult heb je twee opties: de airco zelf installeren of het door ons laten doen. Als je voor het zelf installeren kiest, ontvang je van ons een gedetailleerde handleiding die je bij elke stap helpt. Dan zal je het toestel binnen de vijf dagen ontvangen. Als je ervoor kiest om het door ons te laten installeren, komt de installateur binnen de twee weken bij u langs, dit tegen een meerkost.

Onderhoud

Wij adviseren alle Gelenaars om jaarlijks hun airconditioner te laten nakijken door een erkende installateur. Met zo’n onderhoudsbeurt kom je meteen te weten of het apparaat nog optimaal werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen voor vervelende situaties zorgen, zoals het rondblazen van pollen, schimmels en bacteriën waardoor je gezin ziek kan worden.

 

Een Monoblock airco is echter onderhoudsarm en soms zelfs helemaal onderhoudsvrij. Bij AeroConsult hoeven we daarom geen onderhoudscontracten aan te bieden. Maar als er toch iets misgaat, staan we natuurlijk klaar om je te helpen.

Jouw airco leverancier in Geel

Als je op zoek bent naar een airco installateur in Geel, dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de installatie van airconditioners zonder buitenunit voor optimale verkoeling binnenshuis. Onze field engineers streven naar een snelle en vakkundige installatie, zodat je kunt genieten van een comfortabele temperatuur in je huis of kantoor tijdens de warme zomermaanden.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge