Airco Geel

Uitkijkend naar een voortreffelijke Airco vlakbij Geel of postcode 2440 in Antwerpen? Je wil als Gelenaar al vooraf voorbereid zijn op een nakende hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Zottenstad?

Airconditioning is vanzelfsprekend geworden

Een tip top afgestelde airco voorziet jouw badkamer en keuken van een enorm comfortabele koelte op warme zomerdagen. Niets zo vervelend dan zich op te houden in een te warme stemming. In het bijzonder ruimtes achter ramen warmen in de zomer enorm op. Een airco vastmaken is dan de oplossing. Airconditioning is heden quasi van enorm belang geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Geel

Een goede airco installateur in onze gemeente aan de Kleine Nete? Je krijgt graag gespecialiseerd tips rond airconditioning? Verkies je graag een vrijblijvende propositie te ontvangen van een airco installateur uit Geel? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het geschikte adres.

Waarom een airco kopen in Geel?

De investering van een airco kent een grote oplage aan voordelen. We vertellen ze graag voor je:

Klimaatbeheersing

Het waardevolste voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter realiseert een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook inschakelen voor verwarming! Trouwens filteren de actuele installaties dezelfde lucht. Komt er dan ook nog bij: een gepaste ventilatie en luchtvochtigheid. Dat wil zeggen een nettere en gereinigde lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch levendiger. Via filters wordt de airco van een fijne kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt bevrijd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is geweten dat we sneller werken als bij een temperatuur van pakweg 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe ondermaatser de prestaties. We weten allemaal hoe stroef het is ons werk te volbrengen bij bijvoorbeeld 29° Celsius. Een aankoop van een airconditioner bevordert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun verdiensten. Waarom is het zo dat heden alle boetieks airco hebben? Gasten blijven dan langer, zijn minder haastig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor restaurants, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven beschreven, kan je een airco tegenwoordig ook inschakelen als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling totaal tof. Doordat een airco ook kan verwarmen, praat men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een gestel dat warmte overhandigt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de koelkast. Het grote meerwaarde van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat vanzelfsprekend dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn uiteenlopende genres van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er zowat 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor wijde ruimtes, zoals kantoren en winkels in Geel. Een monoblock wordt eerder bevestigd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de kinderkamer.

De best passende airco kiezen

Het is essentieel dat je een airco in de stad van BV’s als Natalia Druyts en Jef Neve kiest die het best berekend is voor de hal die je wil verkoelen en verwarmen. Bijgevolg kan je steeds kiezen voor een airco met een te krachtig vermogen. Maar pas dan op voor enorme temperatuurschommelingen en zinloos energieverbruik. Het probleem van een te zwak vermogen is dan weer dat de aangename temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de ruimte
  • de menigte personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco mechanieker uit Geel je perfect meedelen welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit vastmaken is niet moeilijk. Bij Aquaconsult heb je 2 alternatieven: ofwel zet je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te vastmaken? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Geel te laten vastmaken, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van pakweg 450.

Onderhoud

We geven het advies alle 42.000 Gelenaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten nazien door een erkend Aquaconsult mechanieker uit Geel. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de machine nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Geel: Mol, Westerlo, Laakdal, Kasterlee, Olen.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Contacteer ons nu voor meer informatie.