Waarom een airco kopen in Mechelen?

Ben jij één van de 89.262 inwoners van Mechelen, een gezellige stad in de provincie Antwerpen? Dan weet je waarschijnlijk dat het in de stad van Günther Neefs en Frank Deboosere erg warm kan worden tijdens de zomermaanden. Wens je verkoeling te zoeken? Dan kan dit gerust in de Dijle, maar hiermee zorg je er niet voor dat het koel blijft in je woning, kantoor of winkel.Wil je ervoor zorgen dat je Maneblusserbier tijdens deze warme zomermaanden koel blijft? Dan is het aangeraden om een airco aan te schaffen. We vertellen je waarom:

1. Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter, een airco kan meer dan dat. Je kan de airco nu ook inzetten voor verwarming! Daarbij filteren de hedendaagse installaties de lucht, en ze zorgen voor een geschikte ventilatie en luchtvochtigheid. Met andere woorden, airco’s voorzien in gezondere en schonere lucht.

2. Hogere prestaties

Een aankoop van een airconditioner verhoogt dus niet alleen het werkplezier van jou en de medewerkers, maar ook hun productiviteit. We verklaren:

  • Door de gezondere lucht ben je automatisch fitter. Via filters voorziet de airco van een erg ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt ontdaan van van stof, pollen en onaangename geuren.
 
  • Daarnaast is het zo dat we beter functioneren bij een temperatuur van rond de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt, hoe minder de prestaties. We weten allemaal hoe lastig het is ons werk te doen bij bijvoorbeeld 26° Celsius.
 
  • Dit is tevens waarom alle handelszaken airco hebben. Consumenten blijven dan langer, zijn minder gehaast waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor bijvoorbeeld tandartspraktijken, ziekenhuizen, bioscopen en hotels.

3. Lage verwarmingskosten

Zoals hierboven al is aangegeven, kan je een airco tegenwoordig ook utiliseren als verwarming. Als je dan nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volledig interessant. Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestelletje dat warmte levert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de frigo. Het grote pluspunt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat natuurlijk interessant is voor jouw energiefactuur.

Waarom Mechelaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten aircosystemen

Er zijn allerhande soorten van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in twee families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er slechts 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco’s zijn meer geschikt voor ruimere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Mechelen. Een monoblock wordt eerder geplaatst voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de eetkamer. AeroConsult verdeelt enkel monoblock airco’s. We bieden verschillende types aan van verschillende sterktes.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De juiste airco kiezen

Het is noodzakelijk dat je een airco kiest die gepast is voor het lokaal dat je wil verkoelen en verwarmen. Natuurlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een te grote capaciteit. Maar pas dan op voor grotere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te kleine capaciteit is dan weer dat de gevraagde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Er zijn heel wat elementen die een invloed hebben op de capaciteitsbepaling.

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco plaatser uit Mechelen je perfect op de hoogte brengen van welke capaciteit je nodig hebt. Zo kies jij steevast het juiste model voor bij jou thuis.

Installatie van de airco

Een monoblock airco zonder buitenunit plaatsen is simpel. Bij AeroConsult heb je twee mogelijkheden: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel doen wij dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt. In dat geval heb je je airco thuis binnen de vijf dagen. Indien je ervoor kiest de airco in je huis of kantoor in Mechelen te laten plaatsen, houd dan rekening met een wachttijd van twee weken.

Airco-onderhoud

We raden alle Mechelaars aan om één keer per jaar hun airconditioner te laten controleren. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of het toestel nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blazen en dit kan jouw gezin ziek maken.

 

Bij Monoblock airconditioning is dit niet nodig, want een Monoblock airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

Interesse in een airco als Mechelaar?

Ben je overtuigd van een airco, en zoek je nu een adequate airco installateur in de gemeente aan de Dijle? Dan ben je bij AeroConsult aan het correcte adres. Je verkrijgt gespecialiseerde aanbevelingen rond airconditioning, en indien gewenst plaatsen onze ervaren installateurs jouw nieuwe airco. Geniet van optimale koeling en verwarming in je huis of kantoor in Mechelen.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook werkzaam in de gehele provincie Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Neem contact op met AeroConsult voor een gratis expertise. Onze field engineers helpen je met veel plezier verder.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge