Airco Mechelen

Ben je op zoek naar een kwalitatieve airco niet ver van Mechelen of postcode 2800 in Antwerpen? Wil je als inwoner van de Dijlestad nu al voorbereid zijn op een eventuele hittegolf en wil je je informeren over de installatie van een airco? Dan ben je bij AquaConsult aan het goede adres.

Airconditioning is evident geworden

Een foutloos afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer en keuken van een zeer aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo akelig dan wonen in een te warme ambiance. Vooral ruimtes achter ruiten warmen in de zomer enorm op. Een airco plaatsen is dan de oplossing. Airconditioning is tegenwoordig quasi cruciaal geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Mechelen

Een adequate airco installateur in onze gemeente aan de Dijle? Je verkrijgt graag gespecialiseerd recommandatie rond airconditioning? Wil je graag een vrijblijvende bod te ontvangen van een airco installateur uit Mechelen? Dan ben je bij Aquaconsult.be en ons zusterbedrijf AeroConsult aan het correcte adres.

Waarom een airco kopen in Mechelen?

De aankoop van een airco kent een grote hoeveelheid voordelen. We noemen ze graag voor je :

Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter kan een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook utiliseren voor verwarming! Daarbij filteren de hedendaagse installaties evengoed de lucht. Komt er ook nog bij: een geschikte ventilatie en luchtvochtigheid. Met andere woorden een gezondere en schonere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch fitter. Via filters voorzien de airco van een erg ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt ontdaan van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is het is zo dat we beter functioneren als bij een temperatuur van rond de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minder de prestaties. We weten allemaal hoe hard het is ons werk te doen bij bijvoorbeeld 26° Celsius. Een aankoop van een airconditioner neemt toe dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun daden. Waarom geloof je dat vandaag alle handelszaken airco hebben? Consumenten blijven dan langer, zijn minder gehaast waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor tandartspraktijken, ziekenhuizen, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is aangegeven, kan je een airco tegenwoordig ook utiliseren als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volledig belangwekkend. Doordat een airco ook kan verwarmen, zegt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestelletje dat warmte levert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de frigo. Het grote pluspunt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat natuurlijk dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerhande soorten van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er amper 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor ruimere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Mechelen. Een monoblock wordt eerder geplaatst voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de eetkamer.

AquaConsult verdeelt enkel monoblock airco’s, namelijk de monoblock airco’s van Innova. We bieden verschillende types aan van verschillende sterktes. Neem contact op met AquaConsult voor een gratis expertise. Onze field engineers helpen je met veel plezier verder.

De juiste airco kiezen

Het is noodzakelijk dat je een airco in de stad van BV’s als Frank Deboosere en Bart Somers kiest die gepast is voor het lokaal die je wil verkoelen & verwarmen. Natuurlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een te grote capaciteit. Maar pas dan op voor grotere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te kleine capaciteit is dan weer dat de gevraagde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Er zijn heel wat elementen die een invloed hebben op de capaciteitsbepaling. Eerst en vooral de locatie. Zo is er een airco nodig van een grotere capaciteit bij een grotere ruimte dan bij een kleine ruimte. Ook de hoeveelheid personen die in huis wonen heeft een invloed op de capaciteit die nodig is in een ruimte. Als laatste zijn ook de lichtbronnen een factor waar rekening mee moet gehouden worden.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco plaatser uit Mechelen je perfect op de hoogte brengen van welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit plaatsen is simpel. Bij Aquaconsult heb je 2 mogelijkheden: ofwel installeert je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt. In dat geval heb je je airco thuis binnen de 5 dagen.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Mechelen te laten plaatsen, houd dan rekening met een wachttijd van twee weken.

Onderhoud

We raden aan alle 90.000 Mechelaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten controleren door een erkend Aquaconsult field engineer uit Mechelen. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het toestel nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blazen en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Mechelen: Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Rumst, Willebroek, Zemst.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in de provincie Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Contacteer ons nu voor meer informatie.