Airco Antwerpen

Ben je op zoek naar de perfecte airco voor je woning of kantoor in Antwerpen (postcode 2000) of een andere plaats in de provincie Antwerpen? Dan ben je bij AquaConsult aan het juiste adres. Als Antwerpenaar wil je natuurlijk op tijd voorbereid zijn op een mogelijke hittegolf. Waar wacht je nog op? Informeer je nu over een airco installatie in de Koekenstad!

Airconditioning is evident

Er zijn een aantal goede redenen om een airco te laten installeren in Antwerpen. Zo zorgt een airconditioner ervoor dat je huis of kantoor aangenaam koel blijft tijdens de warme dagen in de zomer; ideaal dus als je aan de hitte wil ontsnappen. Maar een airco is niet alleen goed voor de zomer. In de koude wintermaanden is de Innova Monoblock Airco een zuinige manier van het verwarmen van je huis of kantoor.

Een perfect afgestelde airco voorziet jouw huis en badkamer van een aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo onaangenaam dan vertoeven in een te warme omgeving; zeker ruimtes achter glas warmen in de zomer enorm op. Een airco installeren is dan dé oplossing. Airconditioning is vandaag quasi onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Antwerpen

Op zoek naar een geschikte airco installateur in de stad aan de Schelde? Dan kan je terecht bij AquaConsult. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van airconditioners zonder buitenunit zodat je kan genieten van optimale koeling in je huis of kantoor in Antwerpen. Onze field engineers zorgen ervoor dat je airco snel en vakkundig wordt geïnstalleerd zodat je profiteert van een aangename temperatuur tijdens de warme zomermaanden. Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte voor een airco installateur uit Antwerpen.

Waarom een airco kopen in Antwerpen?

De aanschaf van een airco kent een groot aantal voordelen. We sommen ze graag voor je op:

Klimaatbeheersing

Natuurlijk kan je met een airco zonder buitenunit je woning of kantoor laten afkoelen. Dat is dan ook het meest bekende voordeel. Echter doet een airco veel meer dan dat: je kan de Innova Monoblock airco ook gebruiken voor verwarming, airco’s zorgen voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid of je kan er een ionisatiesysteem in laten installeren zodat de lucht gezuiverd wordt van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. Kortom: een airco zorgt voor een schonere en gezondere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch productiever. Via filters voorziet de airco van een ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is bekend dat we beter presteren als bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe slechter de prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is ons werk uit te voeren bij bijvoorbeeld 25° Celsius. Een aankoop van een airconditioner verhoogt dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun prestaties. Waarom denk je dat tegenwoordig alle winkels airco hebben? Klanten blijven dan langer, zijn minder ongeduldig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven vermeld, kan je een airco tegenwoordig ook gebruiken als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling helemaal interessant dankzij de zuinigheid van de Innova Monoblock airco. Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestel dat warmte verplaatst. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de ijskast. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat uiteraard dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn verschillende types van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er slechts 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Antwerpen. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer. AquaConsult is gespecialiseerd in de monoblock airco’s, namelijk die van het merk Innova.

De correcte airco kiezen

Het is belangrijk dat je een airco in de stad van BV’s als Kamal Kharmach en Tia Hellebaut kiest die geschikt is voor de ruimte die je wil verkoelen & verwarmen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoge capaciteit. Maar pas dan op voor grote temperatuurschommelingen en onnodig energieverbruik. Het probleem van een te lage capaciteit is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de ligging: is het in een woning of in een kantoor
  • het aantal personen die in de ruimte verblijven
  • lichtbronnen, het wordt bijvoorbeeld sneller te warm bij plaatsen met grote zuid gerichte ramen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco installateur uit Antwerpen je perfect informeren welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is eenvoudig. Bij Aquaconsult heb je 2 opties: ofwel hang je de airco zelf op, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te installeren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt. In dit geval krijg je de airco binnen de vijf dagen.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Antwerpen te laten installeren, houd dan rekening met een gemiddelde meerkost van ongeveer 350. De installateur komt dan bij je langs binnen de twee weken.

Onderhoud

Voor gewone airco’s adviseren we alle 500.000 Antwerpenaren om 1x per jaar hun airconditioner te laten nakijken door een erkend Aquaconsult installateur uit Antwerpen. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het apparaat nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Bij een Innova Monoblock airco is zo’n onderhoud niet nodig – AquaConsult biedt zelfs geen onderhoudscontract aan. De Innova Monoblock airco is onderhoudsarm; of zelfs onderhoudsvrij.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Antwerpen: Stabroek, Beveren, Wijnegem, Aartselaar, Wommelgem.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in de provincie Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten en omgeving.

Contacteer ons nu voor meer informatie..