Waarom een airco kopen in Antwerpen?

Ben jij één van de 542.417 inwoners in de charmante stad Antwerpen? Dan weet je waarschijnlijk dat het in de thuishaven van Nora Gharib en Dimitri Van den Bergh erg warm kan worden tijdens de zomer. Wens je verkoeling te zoeken? Dan kan dit gerust aan de oevers van de Schelde, maar hiermee zorg je er niet voor dat het koel blijft in je woning, kantoor of winkel. Wil je ervoor zorgen dat je Antwerps Handje tijdens deze warme zomermaanden koel blijft? Dan is het aangeraden om een airco aan te schaffen in de koekenstad. We sommen de voornaamste voordelen voor je op:

1. Klimaatbeheersing

Een perfect afgestelde airco voorziet jouw huis en badkamer van een aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo onaangenaam dan vertoeven in een te warme omgeving; zeker ruimtes achter glas warmen in de zomer enorm op. Een airco installeren is dan dé oplossing. Airconditioning is vandaag quasi onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven.

 

Een airco doet echter veel meer dan louter je koel houden. Zo kan de Innova Monoblock airco ook gebruikt worden voor verwarming. Daarnaast zorgen airco’s voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid, of je kan er een ionisatiesysteem in laten installeren zodat de lucht gezuiverd wordt van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. Kortom: een airco zorgt voor een schonere en gezondere lucht.

2. Hogere prestaties

Een aankoop van een airconditioner verhoogt niet alleen het werkplezier van jou en jouw medewerkers, maar ook hun prestaties. We verklaren:

  • Door de gezondere lucht ben je automatisch productiever. Via filters voorziet de airco van een ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren.
  • Het is bekend dat we beter presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt, hoe slechter de prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is ons werk uit te voeren bij bijvoorbeeld 25° Celsius. 
  • Waarom denk je dat tegenwoordig alle winkels airco hebben? Klanten blijven dan langer, zijn minder ongeduldig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, enzoverder.

3. Lagere verwarmingskosten

Zoals al hierboven vermeld, kan je een airco tegenwoordig ook gebruiken als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling helemaal interessant dankzij de zuinigheid van de monoblock airco's. Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestel dat warmte verplaatst. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de ijskast. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat uiteraard dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Waarom Antwerpenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco

Er zijn verschillende types van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er slechts 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en een binnenunit. Split airco’s zijn meer geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Antwerpen. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer. AeroConsult is gespecialiseerd in de airco’s zonder buitenunit, met name de monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De correcte airco kiezen

Het is belangrijk dat je een airco kiest die geschikt is voor de ruimte die je wil verkoelen en verwarmen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoge capaciteit, maar pas dan op voor grote temperatuurschommelingen en onnodig energieverbruik. Het probleem van een te lage capaciteit is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. Locatie van de airco: wil je de airco in een woning of in een kantoor plaatsen?2. Het aantal personen dat van de ruimte gebruik maakt3. Lichtbronnen: het wordt bijvoorbeeld sneller te warm bij plaatsen met grote zuidgerichte ramen.

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Antwerpen je perfect informeren over welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie van de airco in Antwerpen

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is eenvoudig. Bij AeroConsult heb je 2 opties: ofwel hang je de airco zelf op, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te installeren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt. In dit geval ontvang je de airco binnen de vijf dagen.

 

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Antwerpen te laten installeren, houd dan rekening met een gemiddelde meerkost van ongeveer 350 euro. De installateur komt dan bij je langs binnen de twee weken.

Onderhoud van de airco

Voor gewone airco’s adviseren we alle Antwerpenaren om één keer per jaar hun airconditioner te laten nakijken door een erkend AeroConsult installateur. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of het apparaat nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat je pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast, wat jouw gezin ziek kan maken.

 

Bij een Innova Monoblock airco is zo’n onderhoud niet nodig – AeroConsult biedt zelfs geen onderhoudscontract aan. De Innova Monoblock airco is namelijk onderhoudsarm tot zelfs onderhoudsvrij. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Jouw airco installateur in Antwerpen

Op zoek naar een geschikte airco installateur in de stad aan de Schelde? Dan kan je terecht bij AeroConsult. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van airconditioners zonder buitenunit, zodat je kan genieten van optimale koeling in je huis of kantoor in Antwerpen. Onze field engineers zorgen ervoor dat je airco snel en vakkundig wordt geïnstalleerd zodat je profiteert van een aangename temperatuur tijdens de warme zomermaanden.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in de provincie Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten en omgeving.

Neem contact op met AeroConsult

Interesse? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge