Airco Turnhout

Aan het uitkijken naar een geweldige Airco vlakbij Turnhout of postcode 2300 in Antwerpen? Je wil als Turnhoutenaar vroegtijdig voorbereid zijn op een potentiële hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Kaartenstad?

Airconditioning is onmisbaar geworden

Een volmaakt afgestelde airco voorziet jouw inkomhal en kantoor van een erg aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo naar dan verblijven in een te warme atmosfeer. Hoofdzakelijk ruimtes onder metaal warmen in de zomer enorm op. Een airco monteren is dan de oplossing. Airconditioning is ten heden dage quasi essentieel geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Turnhout

Een deugdelijke airco installateur in onze gemeente aan de Schelde? Je bekomt graag gespecialiseerd referentie rond airconditioning? Begeer je graag een vrijblijvende aanbod te ontvangen van een airco installateur uit Turnhout? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het passende adres.

Waarom een airco kopen in Turnhout?

De koop van een airco kent een grote reeks voordelen. We vermelden ze graag voor je :

Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter vervult een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook benutten voor verwarming! Verder filteren de recente installaties ook de lucht. Komt er vervolgens nog bij: een betrouwbaardere ventilatie en luchtvochtigheid. Dus een propere en gezondere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch helderder. Via filters uitgerust de airco van een aangename kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt geschoond van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is bekend dat we meer verrichten als bij een temperatuur van circa 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe lager de prestaties. We weten allemaal hoe zwaar het is ons werk te realiseren bij bijvoorbeeld 27° Celsius. Een aankoop van een airconditioner vermeerderd dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun waarden. Waarom hebben dat ten heden dage alle shops airco hebben? Cliënten blijven dan langer, zijn minder opgejaagd waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor bioscopen, ziekenhuizen, tandartspraktijken, hotels, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is aangekondigd, kan je een airco tegenwoordig ook benutten als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling door en door aangrijpend. Doordat een airco ook kan verwarmen, vertelt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte doorgeeft. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de vriezer. Het grote gewin van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat allicht dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerlei vormen van airco’s. Meestal worden ze gesplitst in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er nauwelijks 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor open ruimtes, zoals kantoren en winkels in Turnhout. Een monoblock wordt eerder gezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de hal.

De gepaste airco kiezen

Het is van groot belang dat je een airco in de stad van BV’s als Dirk van Tichelt en Birgit Van Mol kiest die op maat is voor de kamer die je wil verkoelen en verwarmen. Vanzelfsprekend kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoog vermogen. Maar pas dan op voor hogere temperatuurschommelingen en overbodige energieverbruik. Het probleem van een te laag vermogen is dan weer dat de gewilde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de plaats waar deze geïnstalleerd is
  • de aanwezige personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco monteur uit Turnhout je perfect doorgeven welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit monteren is gemakkelijk. Bij Aquaconsult heb je 2 keuzes: ofwel plaatst je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te monteren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Turnhout te laten monteren, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van circa 400.

Onderhoud

We suggereren alle 45.000 Turnhoutenaren om 1x per jaar hun airconditioner te laten checken door een erkend Aquaconsult monteur uit Turnhout. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de installatie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Turnhout: Ravels, Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Merksplas.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Contacteer ons nu voor meer informatie.