Waarom een airco kopen in Turnhout?

De keuze voor een airco kent een grote reeks aan voordelen. We presenteren ze graag voor je.

1. Klimaatbeheersing

Het meest bekende voordeel van airconditioning is de afkoeling. Een airco doet echter meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook benutten voor verwarming! Daarnaast filteren de meest recente installaties ook de lucht. Dit leidt tot een betrouwbaardere ventilatie en luchtvochtigheid, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een propere en gezondere lucht.

2. Betere prestaties

Een aankoop van een airconditioner vermeerdert niet alleen het werkplezier van jou en jouw collega’s, maar ook hun prestatiegraad.

  • Door de gezondere lucht denk je automatisch helderder. De airco die is uitgerust met filters zorgt voor aangename en kwalitatieve binnenlucht. De lucht wordt opgeschoond van stof, pollen en onaangename geuren.
 
  • Het is bekend dat we meer werk verrichten bij een temperatuur van circa 21 graden Celsius dan bij hogere temperaturen. Hoe warmer het wordt, hoe lager de prestaties. We weten allemaal hoe zwaar het is om ons werk te realiseren bij bijvoorbeeld 27° Celsius.
 
  • Daarnaast is het bewezen dat klanten bij aanwezigheid van een airco langer blijven, minder opgejaagd zijn en dat ze vervolgens meer zullen uitgeven. Dit is precies waarom vandaag de dag de meeste winkels en horecazaken een airco hebben.

3. Verwarmingskosten liggen lager

Zoals hierboven werd aangekondigd, kan je een airco tegenwoordig ook benutten als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling zeer interessant. Doordat een airco ook kan verwarmen, is er sprake van een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte doorgeeft. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de vriezer. Het grote gewin van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat vervolgens interessant is voor jouw energiefactuur.

Waarom Turnhoutenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er bestaan allerlei vormen van airco’s. Meestal worden ze gesplitst in twee families: de monoblock airco’s en de split airco’s.

  • Bij monoblocks is er maar één unit, terwijl er bij een split airco een buiten- en een binnenunit is.
  • Split airco’s zijn meer geschikt voor grote en open ruimtes, zoals kantoren en winkels in Turnhout. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de hal.
 AeroConsult focust zich op monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco kiezen

Het is van groot belang dat je een airco kiest die op maat is van de kamer die je wil verkoelen en verwarmen. Je kan kiezen voor een airco met een te hoog vermogen, maar pas dan op voor hogere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te laag vermogen is dan weer dat de gewilde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco monteur uit Turnhout je perfect doorgeven welk vermogen je best nodig hebt.

Installeren van een airco

Een monoblock airco zonder buitenunit monteren is gemakkelijk. Bij AeroConsult heb je twee keuzes: ofwel plaats je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te monteren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.
  • Indien je ervoor kiest de airco in je ruimte in Turnhout te laten monteren, houdt dan rekening met een iets langere levertermijn en een meerkost.

Onderhoudsvereisten

We suggereren alle Turnhoutenaren om eenmaal per jaar hun airconditioner te laten nakijken. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of de installatie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen er namelijk voor zorgen dat je pollen, schimmels en bacteriën verspreid en dat je voorts je gezin of collega's ziek maakt. Een monoblock airco is echter zeer onderhoudsarm. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Een airco laten plaatsen in Turnhout?

Zie je de voordelen van een monoblock airco in en zoek je nu een ervaren airco installateur in de gemeente aan de Schelde? Dan is AeroConsult jouw oplossing. Onze field engineers verschaffen je van persoonlijke begeleiding, en zijn gespecialiseerd in het installeren van airconditioners zonder buitenunit. Het enige wat jij moet doen is genieten van een heerlijk koele zomer en gezonde binnenlucht.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook werkzaam in de volledige provincie Antwerpen. We installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Overtuigd? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge