Waarom een airco kopen in Brasschaat?

Het in huis halen van een airco kent verschillende voordelen. We vertellen je de voornaamste:

1. Klimaatbeheersing

Hoewel airconditioning het meest wordt gebruikt voor koeling, kan een airco meer dan dat alleen. Geavanceerde airco installaties bieden nu ook de optie tot verwarming, ventilatie en een betere luchtkwaliteit door filtratie van schadelijke stoffen. Het resultaat? Een gezuiverde, geventileerde en gezonde lucht met de juiste luchtvochtigheid.

2. Hogere prestaties

Een aankoop van een airconditioner verbetert niet alleen het werkplezier van jou en je collega’s, maar ook hun prestaties. We zeggen waarom:

  • Door de frisse, gezuiverde binnenlucht die met een airco wordt geproduceerd, voel je je automatisch energieker.
 
  • Onderzoek toont aan dat een temperatuur van plus minus 21° Celsius de meeste prestaties en productiviteit oplevert. Wanneer de temperatuur stijgt, neemt de productiviteit af.
 
  • Ook winkels, café's, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen enzovoort trekken volledig de kaart van airconditioning. Het is namelijk bewezen dat klanten vaker langer blijven hangen en ze meer aankopen doen wanneer ze niet gestresst raken door de warmte.

3. Verwarmen aan een lagere prijs

We deelden het al kort mee, maar tegenwoordig kan je een airco gebruiken als verwarmingsbron. Dit verwarmen wordt mogelijk gemaakt door een warmtepomp, een apparaat dat warmte verplaatst. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijk apparaat is de vrieskist. Het voordeel van zo’n pomp is dat het energiezuinig verwarmt, wat logischerwijs interessant is voor jouw energiefactuur. Als je er ook nog zonnepanelen mee combineert, wordt jouw klimaatregeling zeer voordelig.

Waarom Brasschatenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er zijn verschillende soorten aircosystemen. Vaak worden ze verdeeld in twee families: monoblock airco’s en split airco’s.

  • Monoblocks hebben één unit en worden meestal gebruikt voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld een salon.
  • Split-airconditioners hebben een buiten- en een binnenunit en zijn meer geschikt voor grotere oppervlakken, zoals kantoren en winkels in Brasschaat.
 AeroConsult is gespecialiseerd in de monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De beste airco voor jouw situatie kiezen

Het is essentieel om een airco te kiezen die geschikt is voor de locatie waar je het wil installeren. Als je kiest voor een airco met een te sterke capaciteit, moet je opletten voor grote temperatuurschommelingen en dat er geen overtollig energieverbruik optreedt. Indien je kiest voor een model met te weinig capaciteit, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mecanicien uit Brasschaat je perfect informeren over welke capaciteit je best hebt.

Installatie van de airco

De installatie van een monoblock airco zonder buitenunit is eenvoudig. Bij AeroConsult heb je twee opties: de montage zelf doen of het laten doen door onze experts.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te zetten? Dan krijg je een duidelijke handleiding die je stap voor stap begeleidt.
  • Als je ervoor kiest om de airco bij jou thuis of in je zaak in Brasschaat te laten installeren, zal de levertermijn iets langer zijn en komt er een meerkost bij kijken.

Tips voor onderhoud

Voor normale airco’s adviseren wij alle inwoners van Brasschaat om ervoor te zorgen dat hun airco jaarlijks nagekeken wordt door een erkend installateur. Een onderhoudsbeurt is belangrijk om te bepalen of het apparaat nog goed werkt en of er mogelijk gezondheidsrisico’s verband houdend met pollen, schimmels en bacteriën aanwezig zijn.

 

Een monoblock airco daarentegen is bijna volledig onderhoudsvrij tot zelfs onderhoudsarm. Mocht er toch iets mis gaan, kun je uiteraard altijd contact opnemen met AeroConsult.

Jouw airco monteur in Brasschaat

Ben je op zoek naar een ervaren installateur van airconditioners in Brasschaat? Bij AeroConsult ben je aan het juiste adres. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het installeren van airco’s zonder buitenunit. Onze field engineers zullen er alles aan doen om jouw airco zo snel en efficiënt mogelijk te installeren, waardoor je kan genieten van de ideale temperatuur gedurende de warme maanden.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Meer weten? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge