Waarom een airco kopen in Heist-op-den-Berg?

Ben jij één van de 44.488 inwoners in Heist-op-den-Berg, een charmante stad in Antwerpen? Dan weet je waarschijnlijk dat het in de stad van Silvy De Bie en Pieter Verelst erg heet kan worden tijdens de zomer. Wens je verkoeling te zoeken? Dan kan dit gerust in de Wimp, maar hiermee zorg je er niet voor dat het koel blijft in je woning, kantoor of winkel. Wil je ervoor zorgen dat je Heistse Zwaantjes tijdens deze warme zomermaanden goed koel blijven? Dan is het aangeraden om een airco aan te schaffen in de Parel der Kempen. We vertellen je waarom.

1. Klimaatregeling

Het meest waardevolle pluspunt van airconditioning is uiteraard de afkoeling. Een airco verricht echter meer dan alleen dat. Je kan de airco namelijk ook nuttigen voor verwarming door de aanwezige warmtepomp. Daarnaast filteren de huidige installaties de lucht, en ze zorgen voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Samengevat: airco’s staan gelijk aan een gezondere en propere lucht.

2. Beter presteren

Een aankoop van een airconditioner drijft niet alleen het werkplezier van jou en je medewerkers op, maar verhoogt ook hun verdienstelijkheden.

  • Door de frisse en gezondere lucht ben je automatisch efficiënter. Via filters voorziet de airco een zeer aangename kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gereinigd van van stof, pollen en onaangename geuren.
 
  • Daarnaast is het algemeen geweten dat we meer bereiken bij een temperatuur van om en bij de 21 graden Celsius, dan wanneer het warmer is. Hoe warmer het wordt, hoe minder hoog de prestaties.
 
  • Tot slot hebben de meeste warenhuizen en horecazaken een airco, omdat bezoekers dan langer blijven hangen, minder onrustig zijn en voorts meer zullen uitgeven.

3. Lage verwarmingskosten

Zoals hierboven is bekendgemaakt, kan je een airco tegenwoordig ook nuttigen als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatbeheersing echt voordelig. Doordat een airco kan verwarmen, spreekt men van een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaatje dat warmte overbrengt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de diepvriezer. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat natuurlijkerwijs interessant is voor jouw energiefactuur.

Waarom Heistenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco's

Er zijn diverse categorieën van airco’s. Meestal worden ze geclassificeerd in twee families: de monoblock airco’s en de split airco’s. Bij monoblocks is er maar één unit, terwijl een split airco een buiten- en binnenunit heeft. Split airco’s zijn meer geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Heist-op-den-Berg. Een monoblock wordt eerder gebruikt voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de badkamer. AeroConsult focust zich op (monoblock) aircosystemen zonder buitenunit.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De perfecte airco kiezen

Het is cruciaal dat je een airco kiest die het best past voor de plaats die je wil verkoelen en verwarmen. Allicht kan je kiezen voor een airco met een te groot vermogen, maar pas dan op voor hoge temperatuurschommelingen en een te groot energieverbruik. Het probleem van een te klein vermogen is dan weer dat de verlangde temperatuur moeilijker wordt bereikt. 

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal één van onze airco-installateurs uit Heist-op-den-Berg je exact uitleggen welke airco jij best kiest.

Installatiemogelijkheden

Een monoblock airco zonder buitenunit ophangen is vrij makkelijk. Bij AeroConsult heb je twee mogelijkheden: ofwel monteer je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te ophangen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces begeleidt.
  • Indien je ervoor kiest de airco te laten ophangen, houdt dan rekening met een iets langere levertermijn en meerkost.

Onderhouden van een airco

We stellen alle Heistenaren voor om eens per jaar hun airconditioner te laten checken. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of de airco nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat je pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast, wat jou en jouw gezin ziek kan maken.

 

Bij een Monoblock airconditioning is dit niet nodig, want deze airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

Jouw airco monteur in Heist-op-den-Berg

Woon je in de gemeente aan De Bergebeek en wil je graag profiteren van de voordelen van een monoblock airco, maar weet je niet aan wie je het installatiewerk moet toevertrouwen? AeroConsult staat voor je klaar! Onze field engineers leveren persoonlijke begeleiding en zijn gespecialiseerd in het installeren van airconditioners zonder buitenunit. Dit wil zeggen dat jij alleen nog maar hoeft te genieten van een lekker koel huis en gezonde binnenlucht.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Kan jij zo’n monoblock airco gebruiken? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge