Waarom is luchtzuivering nodig?

De doorsnee Vlaming brengt het merendeel van zijn of haar tijd binnenshuis door. Desondanks merken we dat de binnenluchtkwaliteit vaak aanzienlijk slechter is dan we denken. Zo brengen we zonder dat we het doorhebben fijnstof en CO2-uitstoot naar binnen, en durven mensen wel eens vergeten ventileren. Ook pollen, huisstofmijt en huisdierharen kunnen de luchtkwaliteit sterk doen afnemen. Dit kan leiden tot verschillende nadelige effecten voor bewoners, in het bijzonder voor ouderen en mensen met allergieën.

Onze oplossingen voor zuivere binnenlucht

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze experts. Samen bekijken we de mogelijkheden.
Vrijblijvende afspraak

Hoe werkt ionisatie?

AeroConsult gebruikt een technologie die ionisatie heet. Ionen zijn de schoonmakers van de natuur en je vindt ze overal ter wereld. Bij ionisatie worden miljarden elektronen per seconde geproduceerd die de strijd aangaan met vervuilde microdeeltjes in de lucht. Door die elektronen klitten microdeeltjes zich aan elkaar vast. Zo worden ze groot genoeg om door de ventilatie of airco naar buiten geleid te worden.

Welke boosdoeners gaat AeroConsult te lijf met luchtzuivering?

Allergieën

Last van hooikoorts of stofallergie? Dankzij de luchtzuivering van AeroConsult kan je weer rustig ademhalen in je eigen woning. Onze systemen van luchtfiltering zijn natuurlijk ook doeltreffend bij andere allergieën die gerelateerd zijn aan de luchtwegen. Met AeroConsult kan je eindelijk genieten van het mooie weer in de lente. Adem opgelucht diep in en uit dankzij onze ionisatie.

Smog, fijnstof en tabaksrook

Bescherm jezelf tegen smog, fijnstof en tabaksrook. Dat tabaksrook een invloed heeft op je gezondheid is algemeen bekend, maar ook smog en fijnstof kunnen blijvende schade berokkenen aan je longen. Vooral mensen die al een aandoening hebben aan de luchtwegen zijn hier extra gevoelig aan, maar ook bij kinderen en ouderen kan er schade optreden.

Virussen en bacteriën

Met luchtzuivering kunnen we niet enkel allergieën en fijnstof te baas, maar ook virussen en bacteriën worden bestreden. Het is wetenschappelijk bewezen dat met ionisatie het norovirus 93,5% minder aanwezig was in de lucht na een blootstelling van 30 minuten aan deze technologie. Ook de test met de ziekenhuisbacterie was opvallend. Deze was 96,2% minder aanwezig in de lucht na 30 minuten blootstelling aan de ionisatietechnologie.Het is dus vanzelfsprekend dat ionisatie een grote hulp kan zijn in scholen of op kantoren. Een gezonde lucht zorgt voor gezondere studenten en gezondere werknemers en dus ook voor betere productiviteit.

Droge lucht

Water verdampt sneller in een ruimte met droge lucht. Hetzelfde geldt voor de keel en de longen, waardoor je lichaam minder goed zuurstof opneemt. De perfecte luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 50%, maar in de winter daalt de luchtvochtigheid in huis al snel tot 30%. Dit kan opgelost worden met de luchtzuivering van AeroConsult. Ionisatie zuivert niet alleen de lucht, maar regelt ook de luchtvochtigheid.

Gratis expertise gewenst?

Drie goede redenen om een afspraak te maken met een van onze field experts:
  • Ze bekijken samen met jou je behoeften
  • Ze maken een vrijblijvend voorstel om jouw verbruik te optimaliseren
  • Ze zijn goed bereikbaar: AeroConsult is aanwezig in heel Vlaanderen
Contacteer ons
Vraag nu een gratis expertise aan door één van onze field engineers in jouw buurt. Die helpen je met veel plezier naar de perfecte luchtzuivering voor jouw noden.

Neem contact op met AeroConsult