Een doeltreffende fijnstof filtering en luchtzuivering

Aeroconsult biedt systemen in luchtzuivering om elke vorm van luchtverontreiniging in huis tegen te gaan: smog, fijnstof en zelfs tabaksrook maken zo geen enkele kans meer. Onze fijnstof filters en luchtreinigers beschermen uw gezin bovendien ook optimaal tegen luchtvervuiling van pollen, toxische gassen, bacteriën en virussen. Onze gepatenteerde systemen zijn los te plaatsen (zonder installatie) of kunnen worden ingebouwd in combinatie met airco of balansventilatie.

Hoe werkt de ionisatie van binnenlucht?

Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning. De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De Aeroconsult luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Gratis expertise

Ideaal voor het filteren van smog,stof, tabaksrok en keukengeuren

Afspraak maken

Bescherm jezelf tegen smog, fijnstof en tabaksrook

Aeroconsult is gespecialiseerd in luchtzuivering met verschillende systemen. Zo wordt de lucht in huis properder en gezonder. Grote boosdoeners die de lucht vervuilen zijn smog en fijnstof. Ook tabaksrook zorgt voor vervuiling. Maar door onze gepatenteerde technologie, word je thuis beschermd van die ongezonde lucht. Die technologie kan apart geplaatst worden, of kan geïnstalleerd worden in combinatie met airco’s of balansventilaties.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van te veel smog en fijnstof?

Dat tabaksrook ongezond is, weten we allemaal. Maar wat zijn de gevolgen van een teveel aan smog en fijnstof in de lucht?

Fijnstof

Fijnstof is een verzamelnaam voor alle kleine stofdeeltjes in de lucht die kleiner zijn dan 10 micrometer en het wordt onderverdeeld in drie categorieën. 

  • De grootste deeltjes zijn particulate matter (PM) 10. Dat zijn deeltjes die tussen 5 en 10 micrometer groot zijn.
  • De tweede categorie is de PM2,5. Die partikels zijn tussen 1 en 5 micrometer groot.De laatste categorie zijn de PM0,1 of UFP, wat staat voor ultrafijne partikels. Die deeltje zijn kleiner dan 1 micrometer.

Wij meten de PM2,5 deeltjes in huis. We beginnen met de tweede categorie, omdat die eerste niet echt schadelijk is. Fijnstof PM10 wordt vooral opgevangen in de slijmvliezen in de neus en keel. Dat zijn partikels die mensen gewoon kunnen uithoesten en die dus geen blijvende schade achterlaten. Fijnstof PM2,5 kan echter wél voor schade zorgen. Die dringen dieper in de luchtwegen door waardoor ze een longontsteking (bronchitis) of zelfs longkanker kunnen veroorzaken. De ontstekingen kunnen leiden tot minder longcapaciteit en zo ook tot kortademigheid. Vooral mensen die al een aandoening hebben aan de luchtwegen zijn hier gevoelig aan.

Smog

Smog – of ozon – wordt gevormd door een samenstelling van verschillende vervuilende stoffen zoals stikstofoxides en vluchtige organische koolwaterstoffen. Vooral in steden komt een teveel aan ozon regelmatig voor. Zoals bij fijnstof, zijn hier ook mensen met longproblemen, kinderen en ouderen extra gevoelig aan ozon. Smog heeft als gevolg dat mensen een vermindering van de longfunctie krijgen, irritatie aan de ogen en het kan leiden tot hoesten. Mensen die er het meest gevoelig aan zijn, kunnen ook last krijgen van pijn op de borst en kortademigheid.

Aeroconsult gaat de strijd aan met ongezonde lucht

Ben je gevoelig aan fijnstof, smog en tabaksrook? En heb je het gevoel dat de lucht in huis niet altijd even gezond is? Dan komt één van de Field Engineers van Aeroconsult bij je langs voor een gratis expertise. Ze brengen bij die expertise verschillende technologieën mee, waaronder de Uhoo Sensor. De Uhoo Sensor detecteert snel hoe de lucht is samengesteld. Wat is er slecht en wat is er goed? Zitten er gifstoffen in de lucht? De sensor kan verschillende dingen waarnemen waaronder: stikstofdioxide, koolstofdioxide en vluchtige organische stoffen (VOS). En dus ook fijnstof PM2,5 en smog.Daarnaast installeer Aeroconsult NPBI-technologie die de hoeveelheid deeltjes in de lucht (dus zowel fijnstof, smog als tabaksrook) reduceert door middel van samenklontering. De technologie zorgt ervoor dat fijne partikels samenklitten waardoor ze groot genoeg worden om door de luchtventilatie opgepikt te worden. Zo zorgt die luchtventilatie ervoor dat de lucht in huis proper en gezond blijft.

Wil je zelf ook een meer zuivere lucht in huis? Vraag nu een gratis expertise aan en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult