Wees bacteriën in huis de baas!

Bacteriën zijn microscopisch kleine organismen die zichzelf snel kunnen vermenigvuldigen in diverse omgevingen, inclusief op en in levende organismen. Het vermijden van bacteriën is wenselijk omdat ze verschillende ziekten kunnen veroorzaken, zoals infecties van de luchtwegen, voedselvergiftiging en huidinfecties.

Het is vanzelfsprekend dat je bacteriën in huis liever tot een minimum beperkt. Om jezelf te beschermen, kun je verschillende maatregelen nemen, zoals je woning regelmatig poetsen en het gebruik van luchtreinigers.

Luchtreinigers als middel ter bestrijding van bacteriën in huis

Luchtreinigers vormen een doeltreffende strategie om bacteriën in huis te verminderen. Ze kunnen dit op verschillende manieren bewerkstelligen:

- Sommige luchtreinigers zijn uitgerust met ingebouwde filters die een deel van de aanwezige bacteriën uit de lucht verwijderen.

- Daarnaast kunnen luchtreinigers bacteriën elimineren door middel van ionisatietechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de bacteriën aan elkaar hechten, waardoor ze groot genoeg worden om te worden gefilterd.

- Bovendien zijn er ook luchtreinigers beschikbaar die een combinatie van deze systemen gebruiken.

Ionisatie als effectieve luchtreiniger tegen bacteriën

Ionisatie is een zeer betrouwbare technologie om je woning zo bacterievrij mogelijk te maken. Ionen zijn moleculen die een elektron hebben verloren of gekregen, resulterend in een negatieve of positieve lading en polarisatie. Aeroconsult implementeert alle voordelen van ionisatie in uw huis.

Onze ionisatiesystemen werken op een vergelijkbare manier als het effect van een krachtige onweersbui op de kwaliteit van de lucht. Tijdens onweersbuien ontstaan er negatieve ionen die gunstig zijn voor de zuiverheid van de lucht en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Negatieve ionen hebben ook een bewezen positief effect op de zuurstofopname van het menselijk lichaam en op de productie van histamine. Naast het verminderen van virussen, dragen ze bij aan een lagere concentratie fijnstof en neutraliseren ze ongewenste geuren.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

AeroConsult is expert op het gebied van alle systemen die de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Onze luchtreinigers genereren miljarden elektronen per seconde, die bij contact met zuurstofmoleculen in de lucht worden omgezet in negatieve ionen. Deze elektronenproductie zorgt voor een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per kubieke centimeter zonder enige vorm van ozonproductie.

Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat deze technologie aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een gezondere binnenlucht, volledig vrijgemaakt van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Onze systemen zijn gepatenteerd en kan je zonder installatie plaatsen. Ze kunnen ook worden ingebouwd in combinatie met andere systemen zoals een airco of een balansventilatie.

Wetenschappelijk bewezen

Om te kunnen bewijzen dat de ionisatie technologie werkt bij bacteriën, heeft Global Plasma Systems (de ontwerper van de specifieke mechanismen) verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd.

Eén van de wetenschappelijke onderzoeken was een gevoeligheidstest. In die test hebben ze een ziekteverwekker in een petrischaaltje geplaatst in een laboratorium, waarna ze die petrischaaltjes met bacteriën aan de ionisatie technologie hebben blootgesteld.

De bacterie clostridium difficile was 86,8% gereduceerd na een blootstelling van 30 minuten. Legionella had een reductie van maar liefst 99,7% na 30 minuten. Daarnaast hebben ze ook simulatietesten uitgevoerd in een geïnstalleerde, verzegelde, onbezette laboratoriumruimte. Een ruimte dat meer lijkt op de realiteit. Ook hier waren de resultaten opmerkelijk.

De ziekenhuisbacterie was 96,2% minder aanwezig in de lucht na 30 minuten. Bij E.coli was het nog meer opmerkelijk: 99,6% van de bacteriën waren verdwenen uit de lucht na amper 15 minuten.

Gratis expertise

Wees bacteriën in huis de baas!

Afspraak maken

Wil je zelf ook zeker zijn van een gezonde lucht in huis? Contacteer dan vrijblijvend Aeroconsult en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult