Wees bacteriën in huis de baas!

Aeroconsult is gespecialiseerd in luchtzuiveringssystemen. Wij zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit in jouw huis verbetert. Verschillende bacteriën kunnen ons goed ziek maken. Maar met onze ionisatietechnologie ben je thuis volledig beschermd tegen luchtvervuiling en bacteriën. Onze systemen zijn gepatenteerd en kan je zonder installatie plaatsen. Ze kunnen ook worden ingebouwd in combinatie met andere systemen zoals een airco of een balansventilatie.

De lucht in huis bacterievrij maken

Ben je bezorgd om bacteriën in huis? Dan heb je een luchtzuiveringsinstallatie nodig van Aeroconsult en meer bepaald een balansventilatie waar we een GPS-FC24-AC op installeren. De GPS-FC24-AC is een zelfreinigend ionisatiesysteem dat is ontworpen om 1350m³ per uur te verwerken. Het is gemakkelijk te installeren, heeft een aan- en uit schakelaar en je kan zelf een reinigingscyclus programmeren waardoor het weinig onderhoud nodig heeft. Zo zijn de onderhoudskosten van dit ionisatiesysteem heel wat lager dan dat van andere luchtzuiveringssystemen. De GPS-FC24-AC heeft - in tegenstelling tot andere luchtzuiveringssystemen - ook geen onderdelen die periodiek moeten vervangen worden. Daarnaast is het verbruik van dit ionisatiesysteem ook lager dan van anderen. Zo zijn zelfs de energiekosten lager dan van andere luchtzuiveringssystemen. Dit ionisatiesysteem zorgt voor minder bacteriën in de lucht, natuurlijk, maar het neutraliseert ook geuren en vermindert fijnstof in de lucht.

Hoe werkt de ionisatie van binnenlucht?

Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning. De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De Aeroconsult luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Gratis expertise

Wees bacteriën in huis de baas!

Afspraak maken

Hoe werkt ionisatie?

Een ionisatiesysteem stuurt een elektrisch veld in huis dat ionen verspreidt in de lucht. Die ionen hechten zich vast aan de bacteriën in de kamer. De bacteriën klitten aan elkaar vast zodat het luchtzuiveringssysteem z’n werk kan doen en de bacteriën groot genoeg zijn om uit de lucht te kunnen filteren. Dankzij ionisatie verbetert de luchtkwaliteit drastisch. Zo heb je minder kans om ziek te worden en minder kans op allergische reacties.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De luchtzuiveringsinstallaties van Aeroconsult zijn erg milieuvriendelijk. Ze stoten geen ozon uit, in tegenstelling met andere luchtzuiveringssystemen. Ze sturen miljarden elektronen per seconde de kamer in om bacteriën en fijn stof in de kamer aan te vallen. Zo krijg je meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ in de lucht. En dat zonder mee te zorgen voor de opwarming van de aarde. Dit zorgt ervoor dat Aeroconsult het allereerste bedrijf is dat ionisatiesystemen kan aanbieden zonder de negatieve gevolgen voor het milieu. Aeroconsult zorgt voor een gezonde lucht én een gezonde aarde. Exact dezelfde technologie wordt trouwens gebruikt in de vliegtuigen van Boeing om de lucht zuiver te houden tijdens de vluchten.

Wetenschappelijk bewezen

Om te kunnen bewijzen dat de ionisatie technologie werkt bij bacteriën, heeft Global Plasma Systems (de ontwerper van de specifieke mechanismen) verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. Eén van de wetenschappelijke onderzoeken was een gevoeligheidstest. In die test hebben ze een ziekteverwekker in een petrischaaltje geplaatst in een laboratorium, waarna ze die petrischaaltjes met bacteriën aan de ionisatie technologie hebben blootgesteld. De bacterie clostridium difficile was 86,8% gereduceerd na een blootstelling van 30 minuten. Legionella had een reductie van maar liefst 99,7% na 30 minuten. Daarnaast hebben ze ook simulatietesten uitgevoerd in een geïnstalleerde, verzegelde, onbezette laboratoriumruimte. Een ruimte dat meer lijkt op de realiteit. Ook hier waren de resultaten opmerkelijk. De ziekenhuisbacterie was 96,2% minder aanwezig in de lucht na 30 minuten. Bij E.coli was het nog meer opmerkelijk: 99,6% van de bacteriën waren verdwenen uit de lucht na amper 15 minuten.

Aeroconsult in de strijd tegen COVID-19

Op 28 oktober 2021 publiceerde de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid een lijst van luchtzuivering producten die zijn goedgekeurd om de strijd aan te gaan met COVID-19. Ook onze GPS-iRIB-18 en onze andere ionisatieproducten staan in die lijst. Toestellen die niet in de lijst staan, zijn verboden om te verkocht te worden in België. Daarmee is Aeroconsult het eerste bedrijf in Vlaanderen die particulier COVID-19 te lijf gaat met de ionisatie technologie!

Wil je zelf ook een gezondere lucht in huis? Contacteer Aeroconsult dan vrijblijvend en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult