Wees virussen in huis de baas!

Virussen zijn microscopisch kleine en infectieuze deeltjes die zichzelf vermenigvuldigen door gastheercellen te gebruiken. Je vermijdt ze best omdat virussen diverse ziekten, zoals verkoudheid, griep en COVID-19, veroorzaken. Ze worden doorgaans verspreid via lucht, contact en besmet voedsel. Omdat virussen zich steeds aanpassen en blijven evolueren, vormen ze een uitdaging voor zowel je gezondheid als voor de wetenschap.

Het is vanzelfsprekend dat je liever niet te maken krijgt met een virus. Om jezelf te beschermen, kun je verschillende maatregelen nemen, zoals vaccinatie, het handhaven van goede hygiëne, en het gebruik van luchtreinigers.

Luchtreinigers als wapen tegen virussen in huis

Luchtreinigers zijn een effectieve methode om het risico op virussen in huis te minimaliseren. Ze kunnen dit op verschillende manieren bereiken:

- Zo bestaan er luchtreinigers met ingebouwde filters, die een deel van de aanwezige virussen uit de lucht zuiveren.

- Daarnaast kunnen luchtreinigers virussen verwijderen door middel van een ionisatietechnologie. Deze zorgt ervoor dat die ziektekiemen aan elkaar gaan klitten zodat ze groot genoeg worden om te filterbaar te zijn.

- Daarnaast bestaan er ook combinaties van dergelijke systemen.

Ionisatie als effectieve luchtreiniger tegen virussen

Ionisatie is een zeer betrouwbare technologie om je woning vrij van virussen te maken. Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning.

De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie. Naast minder virussen, zorgt het ook voor minder fijnstof en worden geuren geneutraliseerd.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

AeroConsult is gespecialiseerd in alle systemen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Onze luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie.

Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Wetenschappelijk bewezen

Natuurlijk beweren we niet zomaar dat we virussen te lijf kunnen gaan met onze producten. Global Plasma Systems – de ontwerper van de ionisatietechniek – heeft verschillende wetenschappelijke onderzoeken gevoerd. Concreet hebben ze onderzocht hoe snel de verspreiding van virussen vermindert als ze de ionisatie toepassen.

Ze plaatsten een petrischaaltje met een ziekteverwekker onder een laboratoriumkap en controleerden vervolgens hoe de ziekteverwekker reageerde op de technologie. Zo’n gecontroleerde omgeving liet hen toe om verschillende soorten ziekteverwekkers met elkaar te vergelijken. Het norovirus was maar liefst 93,5% minder aanwezig in de lucht na een blootstelling van 30 minuten aan de technologie van Global Plasma Systems. Het menselijk coronavirus had een reductie van 90% na een uur blootstelling aan de ionisatie technologie.

Je ziet het. De technologie om de lucht te zuiveren van virussen werkt echt.

Gratis expertise

Wees virussen in huis de baas!

Afspraak maken

Wil je zelf ook zeker zijn van een gezonde lucht in huis? Contacteer dan vrijblijvend Aeroconsult en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult