Droge lucht in huis, geen pretje

De luchtvochtigheid in je huis speelt een cruciale rol bij het creëren van een comfortabel binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit. Net zoals overmatig vocht in de binnenlucht, kan ook een te droge lucht in huis diverse problemen met zich meebrengen. Ontdek hoe je de symptomen van droge lucht kunt herkennen en wat je kunt nemen om dit aan te pakken.

Wat veroorzaakt droge lucht in huis?

We spreken van droge lucht wanneer de luchtvochtigheidsgraad in huis onder 40% is gedaald, terwijl de ideale luchtvochtigheid tussen 40% en 60% ligt. Een te droge lucht in huis kent verschillende mogelijke oorzaken. Dit zijn de voornaamste:

- Lage temperaturen zijn de voornaamste aanleiding voor droge lucht in huis. Bij afnemende temperaturen wordt het voor de lucht lastiger om vocht vast te houden. Dit wordt versterkt doordat we vaak de verwarming hoger zetten wanneer het kouder wordt. - Hoe minder isolatie je huis heeft tegen de kou, des te waarschijnlijker is het dat droge lucht binnendringt in je woning.  - Tot slot kan ook een gebrek aan ventilatie ervoor zorgen dat er te weinig vochtige lucht van buitenaf je huis binnenkomt om de droge lucht te compenseren.

Waarom is droge lucht ongezond?

Droge lucht in huis kan allerlei negatieve gevolgen met zich meebrengen. De voornaamste gevolgen hebben te maken met de gezondheid. Wanneer je droge lucht inademt, kunnen je longen niet genoeg zuurstof opnemen. Vooral astmapatiënten zijn erg gevoelig voor een te lage luchtvochtigheid. Maar ook mensen zonder astma kunnen last krijgen van gezondheidsklachten:

- Droge of branderige ogen- Een prikkelende keel- Een droge hoest, met hoestbuien- Gebarsten lippen- Geïrriteerde luchtwegen en ademhalingsproblemen- Hoofdpijn- Vermoeidheid- Concentratieproblemen- Verlaagd immuunsysteem- Droge huid en haren Tot slot verplaatsen stofdeeltjes zich gemakkelijker bij droge lucht. Zo is niet alleen die droge lucht een vijand, maar ook het stof. Iets waar veel mensen gevoelig voor zijn.

Hoe weet je of de lucht in huis te droog is?

Je kan een te vochtige lucht binnenshuis doorgaans herkennen aan de hand van allerlei symptomen.

- De hierboven vermelde gezondheidsklachten - Het kromtrekken van kozijnen en houten vloeren - Schade aan houten meubels - Schade aan de muren

Wat te doen tegen droge lucht in huis?

In eerste instantie is het belangrijk om voldoende te ventileren en de verwarming niet te hoog te zetten. Ook kamerplanten maken de binnenlucht vochtiger. Wil je droge lucht in huis effectief verhelpen, terwijl je de lucht ook algemeen gezond maakt? Dan is het verstandig om een luchtzuiveringssysteem in huis te halen. Aeroconsult is dé specialist in alles wat met luchtzuivering te maken heeft. We bieden systemen aan om elke vorm van luchtverontreiniging in huis tegen te gaan; waaronder ook droge lucht.

Hoe helpt Aeroconsult bij droge lucht?

Aeroconsult gebruikt in haar luchtzuiveringoplossingen een technologie genaamd ionisatie. Ionen zijn de schoonmakers van de natuur; je vindt ze overal ter wereld. De natuur creëert ze met onder andere bliksem en watervallen. Heb je ooit al eens diep ingeademd net na een onweer? Dan weet je hoe schoon de lucht kan zijn. Aeroconsult creëert diezelfde ionen met de gepatenteerde technologie. De luchtreinigers van Aeroconsult produceren miljarden elektronen per seconde die de luchtvervuiling in huis te lijf gaan. Dat zorgt voor een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ die slag leveren tegen de droge lucht in de kamer. Die technologie zorgt niet alleen voor een betere luchtvochtigheid in huis. Ze gaat ook de strijd aan met fijnstof, ozon, toxische gassen en ziektekiemen die zich verspreiden via de lucht. Dat alles zonder bijkomende schade aan te richten aan het milieu. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf zijn die luchtzuiveringssystemen aanbiedt zonder negatieve bijwerkingen voor het milieu. Wij zorgen dus niet enkel voor een propere lucht in huis, maar ook voor een propere planeet.

Gratis expertise

Voorkom droge lucht met Aeroconsult

Afspraak maken

Ga jij ook voor propere lucht in huis en op kantoor? Vraag nu een gratis expertise aan en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult