Gezonde lucht voor baby’s en kinderen is een must

Wist je dat jonge kinderen per kilogram lichaamsgewicht meer tot 50% meer lucht inademen dan volwassenen? Dit feit, gecombineerd met het gegeven dat kinderen en vooral baby's vaak veel tijd binnenshuis doorbrengen, benadrukt het belang van gezonde binnenlucht voor hen:

- De longen van jonge kinderen zijn nog in volle groei en daarom bijzonder gevoelig voor de effecten van luchtverontreiniging. - Zo kan langdurige blootstelling aan vervuilde binnenlucht kan tot ademhalingsproblemen en astma. - Bovendien heeft vervuilde lucht een negatieve invloed op de algehele gezondheid van kinderen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot verkoudheden, het ontwikkelen van allergieën, verstoring van de hormoonbalans en lagere longfuncties.

Zo maak je de binnenlucht gezonder voor je kinderen

Het is dus van cruciaal belang om een gezonde leefomgeving te creëren, inclusief gezonde binnenlucht. Hier zijn enkele manieren om dit te bereiken:

1. Vermijd het gebruik van producten die geur afgeven, zoals wierook, geurkaarsen en wc-ontgeurders, omdat de stoffen die ze bevatten tot zes à acht uur in de ruimte kunnen blijven hangen. Deze stoffen kunnen de luchtkwaliteit aantasten en hebben een hormoonverstorende werking.

2. Houd je huis regelmatig schoon en stofvrij om de ophoping van verontreinigende stoffen te minimaliseren.

3. Zorg voor voldoende ventilatie en luchtverversing. Zet bijvoorbeeld regelmatig de ramen en/of deuren open, haal luchtzuiverende planten in huis of gebruik een dampkap tijdens en na het koken. Dit helpt bij het afvoeren van vervuilde binnenlucht en het binnenbrengen van frisse buitenlucht.

4. Overweeg het gebruik van een luchtreiniger om de binnenluchtkwaliteit te maximaliseren. Een luchtreiniger helpt bij het verwijderen van fijne deeltjes, allergenen en andere verontreinigende stoffen, waardoor de lucht die je inademt op zijn gezondst is.

 

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je bijdragen aan een gezondere binnenomgeving voor jou en je gezin.

Bescherm uw gezin met de gezondste lucht die bestaat

AeroConsult richt zich op het gebruik van luchtreinigers om de hoogst mogelijke binnenluchtkwaliteit te realiseren. Onze luchtreinigers zorgen ervoor dat uw gezin optimaal beschermd is tegen luchtvervuiling van pollen, toxische gassen, bacteriën en virussen. De bijbehorende systemen van luchtfiltering (ook in combinatie met airco en/of balansventilatie) zijn natuurlijk ook doeltreffend bij klachten rond allergieën zoals hooikoorts. Door onze systemen, uitgerust met onze effectieve ionisatietechnologie, is de luchtkwaliteit in uw huis veel hoger, worden ziektes en allergieën vermeden en slapen u en uw kinderen of baby veel beter. Onze missie is ervoor zorgen dat uw luchtwegen thuis ook echt tot rust komen. Adem met Aeroconsult opgelucht diep in en uit.

Hoe werkt de ionisatie van binnenlucht?

Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning. De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De Aeroconsult luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Gratis expertise

Bescherm uw kinderen tegen het risico op verkoudheid en infecties en verminder allergische symptomen op natuurlijke wijze die de slaap bevordert

Afspraak maken