Verbeter de luchtkwaliteit op kantoor

Een gemiddelde loopbaan strekt zich uit over zo'n 40 jaar. Gedurende deze tijd breng je ongetwijfeld vele uren door op je werkplek, of dat nu in een kantoor is of elders. De kwaliteit van de lucht op je werkplek heeft verder een aanzienlijke invloed op zowel je prestaties als je gezondheid. Daarom is het essentieel om luchtzuivering op kantoor serieus te nemen.

Ontdek hoe je de luchtkwaliteit op kantoor optimaliseert en van je werkplek de meest aangename omgeving maakt.

Het belang van luchtzuivering op kantoor

Een slechte luchtkwaliteit op kantoor heeft diverse nadelige gevolgen. We sommen de voornaamste op:

- Net zoals in huis kan een gebrek aan goede binnenlucht leiden tot verschillende lichamelijke klachten, zoals ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Op lange termijn kunnen er zelf chronische ziektes ontwikkelen.

- Deze gezondheidsklachten zijn niet alleen vervelend, ook zorgen ze voor een verminderde productiviteit. Zo neemt het concentratievermogen sterk af en zullen jij en je team veel minder energie en motivatie hebben.

- Al deze zaken kunnen indirect leiden tot een verminderde tevredenheid en zelfs tot het overwegen van een baanwissel.

Dit zijn dus allemaal zaken die je liever vermijdt.

De oorzaken van een vervuilde lucht op kantoor

luchtzuivering kantoor virussen

Virussen en bacteriën

Eerst en vooral zit je op kantoor acht uur per dag (of langer) met verschillende mensen in één kamer. Misschien heeft er iemand de griep, het coronavirus of een verkoudheid. Zo’n ziektekiemen worden overgedragen door lucht, en voor je het weet is heel het kantoor ziek.

luchtzuivering kantoor pollen

Pollen

Maar liefst 20% van de mensen heeft last van een allergie zoals hooikoorts. Hooikoorts kan heel lastig en vermoeiend zijn. Met luchtzuivering worden, naast ziektekiemen en stof, ook pollen uit de lucht gezuiverd. Zo worden allergische reacties beperkt of zelf geëlimineerd, en wordt de ruimte meteen heel wat aangenamer om te werken.

luchtzuivering kantoor fijnstof

Fijnstof en ozon

Tot slot worden we constant blootgesteld aan fijnstof en smog. Beiden kunnen heel wat gezondheidsproblemen teweegbrengen. Zo kan fijnstof de oorzaak zijn van kortademigheid, geïrriteerde luchtwegen of longontstekingen. In extreme gevallen kan er zelfs longkanker ontstaan. Smog of ozon kan leiden tot hoesten, vermindering van de longfunctie en irritatie aan de ogen. Dit wordt alleen maar versterkt wanneer je in of naast een werkplaats werkt.

Inzetten op luchtzuivering op kantoor: de opties

Het staat buiten kijf: een schone luchtkwaliteit op kantoor is van essentieel belang, en het is noodzakelijk om de bronnen die de luchtvervuiling veroorzaken aan te pakken. Luchtzuivering op kantoor kan op verschillende manieren worden bereikt:

- Ventileren. Zorg voor voldoende ventilatie om de luchtcirculatie te verbeteren en verse buitenlucht binnen te laten.

- Planten. Het plaatsen van specifieke planten in het kantoor kan helpen bij het zuiveren van de lucht.

- Luchtzuivering. Luchtzuiveringsoplossingen bieden een effectieve en duurzame oplossing door verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen, wat resulteert in een verbeterde algehele luchtkwaliteit.

Versterk de luchtkwaliteit op kantoor met Aeroconsult

Aeroconsult is gespecialiseerd in luchtzuiveringssystemen om de luchtkwaliteit binnen significant te verbeteren. Met onze gepatenteerde technologie ben je beschermd tegen luchtvervuiling van pollen, toxische gassen, bacteriën en virussen. Ook zorgen onze systemen ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. Zo is de lucht veel aangenamer om in te leven.

Al onze gepatenteerde systemen zijn op twee manieren te plaatsen. Je kan ze los laten plaatsen (zonder installatie), of we kunnen ze inbouwen in combinatie met een airco of een balansventilatie.

Ionisatie als effectieve luchtreiniger tegen virussen

Ionisatie is een zeer betrouwbare technologie om je binnenlucht van je kantoor grondig te zuiveren.

Bij ionisatie spelen ionen de hoofdrol. Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning.

De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De Aeroconsult luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Ontdek meer over onze luchtzuiveringsoplossingen.

Gratis expertise

Geef allergenen geen kans en bestrijd de symptomen op een natuurlijke manier

Afspraak maken

Ga jij ook voor propere lucht op kantoor? Vraag nu een gratis expertise aan en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult