Verbeter de luchtkwaliteit in klaslokalen

Kinderen brengen doorgaans een aanzienlijke tijd door in het klaslokaal of in de kinderopvang. Tijdens hun schooljaren worden ze blootgesteld aan de luchtkwaliteit in deze ruimte, wat een aanzienlijke impact heeft op hun gezondheid en leerprestaties. Het is daarom van cruciaal belang om de lucht in klaslokalen te zuiveren.

Ontdek hoe het optimaliseren van de luchtkwaliteit in klaslokalen kan bijdragen aan een betere leeromgeving en het welzijn van de kinderen.

De noodzaak van luchtzuivering in klaslokalen

Kinderen brengen veel tijd door in klaslokalen. Lucht in deze klaslokalen die niet gezuiverd wordt, is vaak ook ongezond. Dit brengt allerlei negatieve consequenties met zich mee:

- Een vervuilde lucht gaat gepaard met blootstelling aan allergenen, ziektekiemen en verontreinigende stoffen. Hierdoor verhoogt het risico op luchtwegaandoeningen en allergieën, en worden kinderen sneller ziek.

- Bovendien daalt het concentratievermogen en de alertheid van de kinderen, wat niet alleen resulteert in verminderde energie, maar ook in een lagere leer- en prestatiecapaciteit tijdens de lessen. Op lange termijn kan dit zelfs tot leerproblemen leiden.

- De longen van kinderen zijn nog in volle ontwikkeling en ze ademen sneller dan volwassen, waardoor ze extra vatbaar zijn voor de negatieve invloeden van luchtverontreiniging. Zeker als ze ook bijkomende aandoeningen hebben aan de luchtwegen, zoals astma.

Daarom ben je best extra waakzaam over de luchtkwaliteit binnen klaslokalen.

De oorzaken van een luchtverontreiniging in klaslokalen

luchtreiniger klaslokaal ozon

Ozon & fijnstof

Een ongezuiverde lucht bevat zaken zoals fijnstof en ozon. Fijnstof kan de oorzaak zijn van geïrriteerde luchtwegen, kortademigheid en longontstekingen. In extreme gevallen kan fijnstof ook longkanker veroorzaken, vooral als de deeltjes in het fijnstof zelf ook kankerverwekkend zijn.

Ozon (ook wel smog genoemd) heeft als gevolg dat kinderen een vermindering van de longfunctie kunnen krijgen, irritatie aan de ogen en het kan leiden tot hoesten. Als kinderen er extra gevoelig aan zijn, kunnen ze ook last krijgen van pijn op de borst en kortademigheid.

luchtreiniger klaslokaal ziektes

Ziektekiemen

Naast de luchtvervuiling zijn ook ziektekiemen een probleem. In de lucht hangen bacteriën zoals de griep en virussen zoals een verkoudheid of corona. Zeker in de winter brengen kinderen vaak virussen mee naar de klas. Met luchtzuivering zitten er tot wel 99% minder ziektekiemen in de lucht.

luchtreiniger klaslokaal pollen

Pollen

Een laatste vorm van irritatie voor kinderen op school zijn pollen. Heel wat kinderen hebben last van hooikoorts. Die pollen zitten niet alleen buiten; ze zitten ook binnen in de lucht. De leerkrachten zetten namelijk het raam open om de klas te verluchten, waardoor de pollen de klas binnenkomen.

Fijnstof, virussen en pollen uit de lucht verwijderen met een luchtreiniger

Het is vanzelfsprekend dat fijnstof, ziektekiemen en pollen zo grondig mogelijk uit de lucht moeten worden gezuiverd. Dit kan het meest doeltreffend worden bereikt met behulp van een luchtreiniger speciaal ontworpen voor klaslokalen. Zo worden de schadelijke deeltjes van luchtverontreiniging uit de lucht verwijderd, terwijl er tegelijkertijd voldoende verse lucht wordt aangevoerd.

Versterk de luchtkwaliteit in klaslokalen met Aeroconsult

Aeroconsult biedt systemen in luchtzuivering om elke vorm van luchtverontreiniging en droge lucht in schoolgebouwen en klaslokalen tegen te gaan. Onze luchtreinigers maken de lucht minder droog en veel aangenamer om in te leven. Boven ben je met onze gepatenteerde technologie volledig beschermd tegen luchtvervuiling van pollen, toxische gassen, bacteriën en virussen.

Die technologie kan los geplaatst worden zonder installatie, of ze kunnen ingebouwd worden in de bestaande airco of ventilatie.

Ionisatie als effectieve luchtreiniger voor klaslokalen

Ionisatie is een zeer betrouwbare technologie om de lucht van het klaslokaal grondig te reinigen.

Bij ionisatie staan ionen centraal. Dit zijn moleculen die een elektron hebben verloren of gekregen, waardoor ze een negatieve of positieve lading hebben en daarmee gepolariseerd zijn. Aeroconsult biedt de voordelen van deze ionisatie in uw huis.

De werking van onze ionisatiesystemen kan worden vergeleken met het effect van een krachtige onweersbui op de luchtkwaliteit. Tijdens onweersbuien worden negatieve ionen gegenereerd, die een gunstig effect hebben op de zuiverheid van de lucht en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Negatieve ionen hebben ook aangetoond dat ze het vermogen van het menselijk lichaam om zuurstof beter op te nemen en de histamineproductie te verminderen, bevorderen.

Ionisatie van binnenlucht met Aeroconsult

De luchtreinigers van Aeroconsult produceren miljarden elektronen per seconde, die bij contact met zuurstofmoleculen in de lucht worden omgezet in negatieve ionen. Deze elektronenproductie resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³, zonder enige ozonproductie. Hierdoor is Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder negatieve bijwerkingen. Het resultaat is een verrijkte lucht, volledig vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Ontdek meer over onze luchtzuiveringsoplossingen.

Gratis expertise

Geef allergenen geen kans en bestrijd de symptomen op een natuurlijke manier

Afspraak maken

Wil je zelf ook zeker zijn van een gezonde lucht in in je kalslokaal? Contacteer dan vrijblijvend AeroConsult en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult