Gezonde lucht in het klaslokaal: Aeroconsult biedt de oplossing!

Aeroconsult biedt systemen in luchtzuivering om elke vorm van luchtverontreiniging en droge lucht in schoolgebouwen en klaslokalen tegen te gaan. Onze luchtreinigers maken de lucht minder droog en veel aangenamer om in te leven. Boven ben je met onze gepatenteerde technologie volledig beschermd tegen luchtvervuiling van pollen, toxische gassen, bacteriën en virussen. Die technologie kan kunnen los geplaatst worden zonder installatie, of ze kunnen ingebouwd worden in de bestaande airco of ventilatie.

Waarom is luchtzuivering in klaslokalen nodig?

Lucht die niet gezuiverd wordt, is vaak ook ongezond. Het bevat zaken zoals fijnstof en ozon. Fijnstof kan de oorzaak zijn van geïrriteerde luchtwegen, kortademigheid en longontstekingen. In extreme gevallen kan fijnstof ook longkanker veroorzaken. Dat vooral als de deeltjes in het fijnstof zelf ook kankerverwekkend zijn. Ozon (ook wel smog genoemd) heeft als gevolg dat kinderen een vermindering van de longfunctie kunnen krijgen, irritatie aan de ogen en het kan leiden tot hoesten. Als kinderen er extra gevoelig aan zijn, kunnen ze ook last krijgen van pijn op de borst en kortademigheid. Kinderen zijn daarbij ook vaak gevoeliger aan al de gevolgen van luchtvervuiling dan volwassenen. Zeker als ze ook bijkomende aandoeningen hebben aan de luchtwegen, zoals astma.

Hoe werkt de ionisatie van binnenlucht?

Ionen zijn moleculen die minstens een elektron hebben verloren of erbij hebben gekregen. Ze zijn negatief dan wel positief geladen en daarmee gepolariseerd. Aeroconsult brengt alle voordelen van deze ionisatie in uw woning. De werking van onze ionisatiesystemen is te vergelijken met het effect van een stevige onweersbui op de luchtkwaliteit. Onweders genereren negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtzuiverheid en het zuurstofgehalte van de luchtmoleculen. Ook hebben negatieve ionen een bewezen effect op het vermogen van het menselijk lichaam om beter zuurstof op te nemen en op de histamineproductie.

Ionisatie van lucht met Aeroconsult

De Aeroconsult luchtreinigers produceren miljarden elektronen per seconde die in negatieve ionen veranderen als ze in contact komen met de zuurstofmoleculen in de lucht. De productie van deze elektronen resulteert in een concentratie van meer dan 250.000 negatieve ionen per cm³ zonder enige ozonproductie. Dat maakt van Aeroconsult het eerste bedrijf dat dit product aanbiedt zonder de negatieve bijwerkingen. Het gevolg is: een verrijkte lucht, helemaal vrij van droogte, virussen, bacteriën, fijnstof of pollen.

Gratis expertise

Gezonde lucht in klaslokalen zorgt voor een goede concentratie

Afspraak maken

Naast de luchtvervuiling zijn ook ziektekiemen een probleem. In de lucht hangen bacteriën zoals de griep en virussen zoals een verkoudheid of covid-19. Met luchtzuivering zitten er tot wel 99% minder ziektekiemen in de lucht. Kinderen brengen vaak virussen mee naar de klas, zeker in de winter. Als de lucht in de klas gezuiverd wordt met de ionisatietechniek van Aeroconsult, zullen minder kinderen ziek worden. Dat heeft dan als gevolg dat ook minder leerkrachten en ouders ziek worden. Met de ionisatie technologie van Aeroconsult zijn er tot 99% minder ziektekiemen in de lucht. Ionisatie geeft dus wel een groot voordeel. Een laatste vorm van irritatie voor kinderen op school zijn pollen. Heel wat kinderen hebben een vorm van hooikoorts. Die pollen zitten niet alleen buiten; ze zitten ook binnen in de lucht. Zeker omdat pollen vaker voorkomen in de lente- en zomermaanden. De leerkrachten zetten het raam open om de klas te verluchten en de pollen komen zo de klas binnen. Het is wel duidelijk dat een luchtzuiveringssysteem een groot voordeel kan bieden in klaslokalen. Die technologie kan kunnen los geplaatst worden zonder installatie, of ze kunnen ingebouwd worden in de bestaande airco of ventilatie.

Hoe zuivert Aeroconsult de lucht?

Aeroconsult gebruikt een technologie met de naam ionisatie. Bij ionisatie worden miljarden elektronen per seconde geproduceerd die de strijd aangaan met de vervuilde microdeeltjes in de lucht. Door die elektronen gaan microdeeltjes zich aan elkaar vastklitten. Zo worden ze groot genoeg om door de ventilatie of de airco naar buiten geleid te worden. Dankzij ionisatie verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk en daalt de kans om ziek te worden van een vervuilde lucht. Daarnaast is de ionisatie technologie van Aeroconsult zo gemaakt, dat het geen schade aanricht aan het milieu – in tegenstelling tot andere luchtzuiveringssystemen. Aeroconsult zorgt voor een schone lucht én een schone aarde. Global Plasma Solutions (de Amerikaanse producent van de ionisatie systemen) voorziet dezelfde systemen in de vliegtuigen van Boeing. Ze gebruiken dus exact dezelfde technologie om de lucht zuiver te houden tijdens een vlucht.

Aeroconsult in de strijd tegen COVID-19

Op 28 oktober 2021 publiceerde de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid een lijst van luchtzuivering producten die zijn goedgekeurd om de strijd aan te gaan met COVID-19. Ook onze GPS-iRIB-18 en onze andere ionisatieproducten staan in die lijst. Toestellen die niet in de lijst staan, zijn verboden om te verkocht te worden in België. Daarmee is Aeroconsult het eerste bedrijf in Vlaanderen die particulier COVID-19 te lijf gaat met de ionisatie technologie!

Wil je zelf ook zeker zijn van een gezonde lucht in huis? Contacteer dan vrijblijvend Aeroconsult en wij helpen je met veel plezier verder.

Neem contact op met AeroConsult