Waarom jij uit Hoogstraten een airco wilt

Een airco in huis halen gaat gepaard met een aantal voordelen. Hier zijn er slechts een paar:

1. Klimaatbeheersing

Met behulp van een airconditioning wordt je huis aangenaam fris tijdens warmere dagen. Dit is tevens het bekendste voordeel van een airco. Deze verfrissing is ook mogelijk in ruimtes met veel glas, die normaliter onaangenaam warm kunnen worden.

 

Maar airco’s kunnen meer dan alleen verkoelen. De moderne modellen hebben vaak verschillende filters en eigenschappen die de lucht kunnen reinigen, ventileren en de luchtvochtigheid kunnen regelen. Hierdoor krijg je uiteindelijk een betere en schonere lucht in huis. Daarnaast verwarmen airco’s ook op efficiënte wijze een ruimte.

2. Hogere prestaties

Een goed geïnstalleerde airco kan een wereld van verschil maken op vlak van productiviteit. We lichten toe:

  • Met behulp van filters verbetert de luchtkwaliteit, omdat stof, pollen en onaangename geuren worden verwijderd. Hierdoor wordt de lucht gezonder, waardoor je helderder kan nadenken.
 
  • Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat mensen beter presteren bij een temperatuur van 21° Celsius dan als het warmer is.
 
  • Een airco is ook een verstandige investering voor bedrijven zoals winkels en horecazaken. Klanten blijven namelijk langer in comfortabele omgevingen, waardoor ze waarschijnlijk meer uitgeven. Daarom hebben veel bedrijven al de stap gezet naar het installeren van airconditioners.
 Investeren in een airco leidt daarom niet alleen tot meer werkplezier, maar ook tot een verhoogde productiviteit.

3. Lage verwarmingskosten

Een airco kan tegenwoordig ook als verwarming gebruikt worden, door de aanwezige warmtepomp die warmte verplaatst. Dergelijke warmtepompen zorgen ervoor dat je op een energiezuinige manier een ruimte kan verwarmen, waarmee je interessante besparingen op je energierekening realiseert. Als je dit combineert met zonnepanelen, heb je een nog meer interessante klimaatregeling.

Waarom Hoogstratenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Airco's en hun categorieën

Er zijn twee hoofdtypen airco’s: monoblock airco’s en split airco’s. Monoblocks hebben maar één unit, terwijl split airco’s zowel een buiten- als een binnenunit hebben. Monoblocks werken meestal beter in kleinere ruimtes, zoals woonkamers, terwijl een splitsysteem beter geschikt is voor grotere oppervlakten, zoals kantoren en winkels. AeroConsult specialiseert zich in monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De meest passende airco kiezen

Kies je airco met aandacht: het is namelijk belangrijk dat deze geschikt is voor de ruimte die je wil verkoelen en/of verwarmen en je situatie. Een airconditioner met een te hoog vermogen kan namelijk leiden tot forse temperatuurschommelingen en een onnodig hoog energieverbruik. Als het vermogen aan de andere kant te laag is, dan wordt de gewenste temperatuur moeilijker bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult heeft bekwame airco installateurs die je perfect kunnen adviseren over welke capaciteit het meeste geschikt is voor jouw ruimte.

Installatiemogelijkheden

De installatie van een monoblock airco zonder buitenunit is vrij eenvoudig. Bij AeroConsult heb je twee opties: je kan de installatie zelf uitvoeren met behulp van een gedetailleerde handleiding, of je kan ervoor kiezen om AeroConsult in te schakelen, voor een professionele montage door één van onze specialisten. In het laatste geval houd je best rekening met een beperkte meerkost en een iets langere levertijd.

Onderhoudsgemak

m ongewenste stoffen zoals pollen, schimmels en bacteriën uit je huis te weren, is het belangrijk om je airconditioner minstens één keer per jaar te laten controleren door een gecertificeerd AeroConsult installateur uit Hoogstraten. Met dit onderhoud wordt gecheckt alles nog naar behoren werkt. Monoblock airco's van AeroConsult zijn echter bijna onderhoudsvrij, maar AeroConsult staat steeds klaar bij eventuele problemen

Het perfecte klimaat in Hoogstraten

AeroConsult biedt de beste airco installatieservices in Hoogstraten en omstreken. We zijn gespecialiseerd in het installeren van monoblock airco’s. Onze technici handelen snel en professioneel, zodat je het hele jaar door van optimale en gezonde binnenlucht kan profiteren. Trotseer elk klimaat en geniet van meer comfort!

Vrijblijvende afspraak

AeroConcult is ook elders werkzaam in de provincie Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier en Schoten.

Neem contact op met AeroConsult

Overtuigd? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge