Waarom een airco kopen in Herentals?

Ben jij één van de 28.839 inwoners in Herentals, de gezellige stad in de provincie Antwerpen? Dan weet je waarschijnlijk dat het in de stad van Wout Van Aert en Bart Wellens erg warm kan worden tijdens de zomer. Wens je verkoeling te zoeken? Dan kan dit gerust in de Kleine Netevallei, maar hiermee zorg je er niet voor dat het koel blijft in je woning, kantoor of winkel.

 Wil je ervoor zorgen dat je het Herentals Boomke tijdens deze warme zomermaanden koel blijft? Dan is het aangeraden om een airco aan te schaffen in de Keizerstede. 

We vertellen je meer over de voordelen van een airco.

1. Klimaatregeling

Het bekendste pluspunt van airco’s is de afkoeling. Airconditioning biedt echter niet alleen koelte, maar ook verwarming en luchtreiniging. Nieuwere installaties zorgen voor een goede ventilatie en luchtvochtigheid door de ingebouwde filters, wat resulteert in lucht die proper, gezond en gereinigd is. Een airco is daardoor de perfecte oplossing om je ruimte te verfrissen of te verwarmen.

2. Hogere productiviteit

Het aankopen van een airconditioner vergroot niet alleen het werkplezier van jou en jouw medewerkers, maar ook hun resultaten. Dit is waarom:

  • Goede binnenluchtkwaliteit die door het aircosysteem wordt verkregen, verhoogt de productiviteit van mensen. Filters van airco's zuiveren de lucht en verwijderen stof, pollen en onaangename geuren.
 
  • Daarnaast is het algemeen bekend dat mensen beter presteren met een ideale temperatuur van ongeveer 21° Celsius. Hogere temperaturen daarentegen leiden tot slechtere prestaties.
 
  • Tot slot hebben bijna alle commerciële zaken een airco. Waarom? Klanten blijven dan langer plakken, zijn minder gejaagd en zullen daardoor ook meer uitgeven.
 
Kortom: een airco brengt alleen maar pluspunten.

3. Lage verwarmingskosten

We weten allemaal dat airco's worden gebruikt om een koele omgeving te creëren. Maar, zoals net geschetst, fungeren ze ook als verwarming door de vaak ingebouwde warmtepomp. Zo’n warmtepomp is een instrument dat warmte verspreid. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke omgeving is de diepvriezer. Het grote pluspunt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat ongetwijfeld interessant is voor jouw energiefactuur. Als je ook zonnepanelen op het dak hebt liggen, ben je klaar voor een energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Herentalsenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Types airco’s

Er zijn twee verschillende types airco’s: enerzijds monoblock airco’s en anderzijds split airco’s.

  • Met een monoblock heb je slechts één unit, terwijl je bij een split airco twee units hebt: een buiten- en een binnenunit.
  • Split airco’s zijn geschikter voor ruimtes met meer oppervlakte, zoals kantoren of winkels. Voor kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld de studeer- of slaapkamer, raden we eerder aan om een monoblock te installeren.
 AeroConsult is gespecialiseerd in de airco’s zonder buitenunit, oftwewel monoblock airco's. 

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco kiezen

Als je een airco kiest, let er dan goed op dat deze perfect is afgestemd op de ruimte die je wil verwarmen en verkoelen. Een te sterk vermogen is hierbij geen goed idee omdat het leidt tot grote temperatuurschommelingen en meer energieverbruik. Maar, als je kiest voor een te gebrekkig vermogen, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco technicus uit Herentals je perfect inlichten over welk vermogen je best neemt. Zo kies jij de perfecte airco voor bij jou thuis.

Installeren van de airco

Installeer een monoblock airco zonder buitenunit gemakkelijk zelf of laat het plaatsen door de professionals van AeroConsult.

  • Als je de airco zelf installeert, krijg je een uitgebreide handleiding die je stap voor stap begeleidt.
  • Als je de airco wil laten installeren bij je thuis in Herentals, houd dan rekening met een iets langere levertermijn en een beperkte meerkost.

Onderhoudsgemak

Wij raden alle inwoners van Herentals aan om jaarlijks hun airconditioner te laten keuren. Met zo’n onderhoudsbeurt kun je vaststellen of de airco nog optimaal werkt. Een slecht onderhouden airco kan ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blazen, waardoor je gezinsleden ziek kunnen worden.

 

Bij een monoblock airco is zo’n onderhoud niet nodig, AeroConsult biedt hiervoor geen onderhoudscontract aan. Zo'n airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Jouw airco deskundige in Herentals

AeroConsult heeft de beste airco installateurs van Herentals. Als je op zoek bent naar een aircosysteem zonder buitenunit, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze field engineers zorgen voor een professionele en snelle installatie, zodat je kan genieten van optimale koeling, zelfs in de warmste maanden van het jaar.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Lier, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor de installatie van je airco!

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge