Waarom een airco aanschaffen in Schoten?

Vanaf je een airco hebt, zal je niet meer zonder kunnen. We vertellen je waarom.

1. Klimaatbeheersing

Het grootste pluspunt van airconditioning is de verkoeling die het biedt tijdens warme dagen. Zelfs ruimtes met veel glas, waar het onaangenaam warm wordt zonder airco, zullen ook tijdens de heetste zomerdagen heerlijk koel worden.

 

Hoewel het belangrijkste voordeel van een airco zijn verkoelende kracht is, biedt het veel meer dan dat. Zo beschikken moderne installaties nu ook over de mogelijkheid om te verwarmen. Daarnaast bezitten ze vaak verschillende filters waarmee je de binnenlucht van onzuiverheden kan reinigen, je kan ventileren en de luchtvochtigheid in je huis kan reguleren. Eindstand: een betere en schonere lucht.

2. Hogere prestaties

Airco’s, en de frisse en gezonde lucht die ze voorzien, zorgen voor betere prestaties. Dit uit zich op verschillende manieren.

  • In eerste instantie wordt door de aanwezige filters de lucht gereinigd van stof, pollen en onaangename geuren en wordt ze gezonder gemaakt, waardoor je helderder kan nadenken.
 
  • Daarnaast is het bewezen dat mensen doorgaans productiever zijn in een omgeving van 21° Celsius dan wanneer het warmer is. De aanschaf van een airco zorgt dus niet alleen voor meer werkplezier, maar ook voor een hogere productiviteit.
 
  • Tot slot is een airco ook een verstandige uitgave voor winkels, horecazaken, bioscopen, enzoverder. Klanten blijven namelijk langer in ruimtes met een airco en ze zijn zijn minder ongeduldig, waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dit is waarom veel bedrijven deze oplossing al hebben toegepast.

3. Lagere verwarmingskosten

Zoals kort vermeld, kan een airco tegenwoordig dus ook als verwarming gebruikt worden. Dit is mogelijk door de aanwezige warmtepompen, een technologie die warmte verplaatst. Een bekend voorbeeld van een huishoudelijk apparaat met warmtepompen is de frigo. Het grote profijt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat zonder twijfel interessant is voor jouw energiefactuur. Als je dit combineert met zonnepanelen op je dak, wordt de regeling van je klimaat nog interessanter.

Waarom Schotenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Aircosoorten

Er bestaan verschillende soorten airco's. Meestal worden ze onderverdeeld in twee groepen: de monoblock airco’s en de split airco’s.

  • Bij een monoblock airco is er maar één unit, terwijl een split airco zowel een buiten- als een binnenunit bevat.
  • Een split airco is het meest geschikt voor ruimere kamers, zoals kantoren en winkels. Monoblocks zijn beter voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld een woonkamer.
 AeroConsult is gespecialiseerd in de monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Een geschikte airco kiezen

Wanneer je een airco kiest, is het essentieel dat deze geschikt is voor jouw huis en situatie. Zo moet je opletten bij airconditioning met een hoge capaciteit voor forse temperatuurschommelingen en onnodig hoog energieverbruik. Aan de andere kant, als het vermogen te laag is, zal de gewenste temperatuur moeilijker bereikbaar zijn.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

De airco installateur van AeroConsult zal je perfect informeren over welke capaciteit voor jouw ruimte van toepassing is.

De installatie van je nieuwe airco

Een monoblock airco bevestigen zonder een buitenunit is vrij gemakkelijk.

  • Je hebt de keuze om de installatie zelf te doen, met behulp van een gedetailleerde handleiding,
  • Of je kan ervoor kiezen om AeroConsult het te laten doen. Dan komen onze specialisten bij u langs voor een professionele montage. Reken hierbij wel op een iets langere levertermijn en een beperkte meerkost.

Onderhoudsgemak

We roepen alle Schotenaren op om één keer per jaar hun airconditioner te laten controleren. Met dit onderhoud kan je meteen zien of alles nog naar behoren werkt. Slecht onderhouden airco's kunnen het risico van pollen, schimmels en bacteriën in je huis vergroten, waardoor je gezin ziek kan worden. Een Monoblock airco is echter bijna onderhoudsvrij. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Trotseer elk klimaat in Schoten

Zie je de voordelen van een airco in en ben je nu op zoek naar een professionele airco installateur in Schoten? AeroConsult biedt advies en persoonlijke begeleiding als het gaat om het installeren van monoblock airconditioners. Onze field engineers staan klaar om jouw woning of bedrijf te voorzien van een heerlijk koel en gezond klimaat waardoor je onbezorgd kan genieten van een warme zomer.

Vrijblijvende afspraak

De professionals van AeroConsult installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Lier en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Overtuigd? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge