Waarom een airco kopen in Lier een goed idee is

Koop je een airco? Dan geniet je van een aanzienlijk aantal voordelen. We sommen ze op:

1. Klimaatbeheersing

Het bekendste pluspunt van airconditioning is de afkoeling. Wanneer de temperaturen stijgen in de zomer, is het onaangenaam om in een te warm huis te verblijven. Vooral glazen ruimtes worden erg heet wanneer er geen airconditioning aanwezig is. Maar, met een perfect afgestelde airco geniet je van koele kamers, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar.

 

Wist je trouwens dat hedendaagse aircosystemen veel meer bieden dan alleen koeling? Ze zijn ook inzetbaar voor verwarming, betere ventilatie en gunstige luchtvochtigheid. Om de luchtkwaliteit in je woning extra te verbeteren, kan je er zelfs een ionisatiesysteem bij laten installeren. Met andere woorden: een airco helpt je om aangenamere en gezondere lucht in huis te creëren.

2. Hogere prestaties

Door de gezondere lucht die door airco’s wordt voorzien, zal je prestatievermogen toenemen. Dit komt door verschillende redenen:

  • Mensen zijn meer productief zijn als de temperatuur rond de 21° Celsius ligt. Hoe warmer het wordt, hoe lager de prestaties.
 
  • Je denkt ook automatisch helderder na in een ruimte met zuivere binnenlucht.
 
  • Veel bedrijven, zoals supermarkten, hebben een airco geïnstalleerd: enerzijds om hun medewerkers meer werkplezier te leveren en hun prestaties te verbeteren, en anderzijds om hun klanten tevreden te maken, langer in de zaak te houden en hogere verkoopcijfers te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor bioscopen, hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen en tandartspraktijken.
 
Met een aangename temperatuur bouw je dus ook aan een gezondere werkomgeving.

3. Lage verwarmingskosten

Tegenwoordig kan je een airco ook gebruiken voor verwarming. Als je daarnaast zonnepanelen op het dak hebt liggen, maakt dat jouw klimaatregeling helemaal milieuvriendelijk. Dat de airco ook kan verwarmen, wordt mogelijk gemaakt door een warmtepomp. Een warmtepomp is een installatie dat warmte transfereert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de koelkast. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat op zijn beurt interessant is voor jouw energiefactuur.

Waarom Lierenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten van airco's

Airco's worden meestal verdeeld in twee categorieën: de monoblock airco en de split airco.

  • Monoblocks bevatten slechts één unit, terwijl er bij een split airco een buiten- en een binnenunit aanwezig is.
  • Een split systeem is meer geschikt voor grotere oppervlakken, zoals kantoren of winkels in Lier. Monoblocks worden doorgaans ingezet voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of bureau.
 AeroConsult is gespecialiseerd in monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Welke soort airco kies je?

Als je een airco kiest, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor de kamer die je wil verkoelen en/of verwarmen. Wanneer je een airco kiest met een te zware capaciteit, kan dit schommelende temperaturen en onnodig veel energieverbruik veroorzaken. Aan de andere kant kan een te lage capaciteit moeilijker de gewenste temperatuur bereiken. Kies dus wat het beste bij jouw situatie past!

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze aircospecialist uit Lier je perfect informeren over welke capaciteit je best kiest.

De airco installeren

Een monoblock airco zonder buitenunit kan gemakkelijk worden geïnstalleerd. Bij AeroConsult heb je de keuze uit twee opties: je kunt ervoor kiezen om de installatie zelf te doen, of AeroConsult doet dit voor jou.

  • Als je ervoor kiest om de airco zelf te plaatsen, sturen we een duidelijke en stapsgewijze handleiding door.
  • Wil je dat wij de airco professioneel plaatsen? Dat kan zeker, maar houd dan rekening met een iets langere levertermijn en een kleine meerkost.

Makkelijk in onderhoud

Wij adviseren om ieder jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Zo weet je direct of alle elementen nog perfect werken. Goed onderhouden airco’s kunnen allergieën, schimmels en bacteriën vermijden en voorts gezondheidsproblemen bij jou thuis vermijden.

 

Bij een Monoblock airco is zo’n onderhoud zeer beperkt. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Nooit meer te heet in Lier

Woon je in Lier, en ben je op zoek naar een energiezuinige manier van klimaatregeling? Dan zijn de aircosystemen van AeroConsult jouw oplossing. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen en onderhouden van monoblock airco’s. Onze veldingenieurs garanderen een professionele en snelle installatie, zodat jij steeds van de optimale kamertemperatuur kan genieten.

Vrijblijvende afspraak

Wij zijn ook actief buiten Lier: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Schoten en Hoogstraten.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge