Airco Lier

Online zoekende naar een duurzame Airco nabij Lier of postcode 2500 in Antwerpen? Je wil als Lierenaar van tevoren al voorbereid zijn op een nieuwe hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Pallieterstad?

Airconditioning is onontbeerlijk geworden

Een correct afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer en badkamer van een erg fijne koelte op warme zomerdagen. Niets zo onaangenaam dan resideren in een te warme gebied. Vooral ruimtes onder metalen daken warmen in de zomer enorm op. Een airco vastzetten is dan de oplossing. Airconditioning is vandaag quasi onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Lier

Een solide airco installateur in onze gemeente aan de Nete? Je bekomt graag gespecialiseerd raad rond airconditioning? Verwacht je graag een vrijblijvende offerte te ontvangen van een airco installateur uit Lier? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het accurate adres.

Waarom een airco kopen in Lier?

De afname van een airco kent een aanzienlijk aantal voordelen. We stellen ze graag voor je vast:

Klimaatbeheersing

De bekendste pro’s van airconditioning is de afkoeling. Echter bekomt een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook toepassen voor verwarming! Ernaast filteren de jonge installaties bovendien de lucht. Komt er eveneens nog bij: een kwalitatieve ventilatie en luchtvochtigheid. Resulterend in een schonere en gereinigde lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch doortastender. Via filters uitgerust de airco van een erg comfortabel kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gekuisd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is zo dat we meer realiseren als bij een temperatuur van zowat 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minder de prestaties. We weten allemaal hoe moeizaam het is ons werk te verwezenlijken bij bijvoorbeeld 32° Celsius. Een aankoop van een airconditioner versterkt dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun uitkomsten. Waarom geloof je dat de dag van vandaag alle Carrefours airco hebben? Verbruikers blijven dan langer, zijn minder geïrriteerd waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor bioscopen, hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven gemeld, kan je een airco tegenwoordig ook toepassen als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volstrekt gedenkwaardig. Doordat een airco ook kan verwarmen, zegt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een installatie dat warmte transfereert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de ijsvak. Het grote gewin van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat vast en zeker dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerhande groepen van airco’s. Meestal worden ze geclassificeerd in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er pas 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor vrije ruimtes, zoals kantoren en winkels in Lier. Een monoblock wordt eerder gesteld voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de werkkamer.

De beste airco kiezen

Het is vanzelfsprekend dat je een airco in de stad van BV’s als Carl Hoefkens en Laura Omloop kiest die berekend is voor het vertrek die je wil verkoelen en verwarmen. Logischerwijs kan je steeds kiezen voor een airco met een te zware capaciteit. Maar pas dan op voor opmerkelijke temperatuurschommelingen en onnodige energieverbruik. Het probleem van een gebrekkige capaciteit is dan weer dat de gangbare temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de kamer waar deze geïnstalleerd is
  • de hoeveelheid van aanwezige personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco techneut uit Lier je perfect verkondigen welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit vastzetten is een fluitje van een cent. Bij Aquaconsult heb je 2 variëteiten: ofwel maakt je de airco zelf vast, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te vastzetten? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Lier te laten vastzetten, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van zowat 300.

Onderhoud

We kunnen u aanbevelen alle 36.000 Lierenaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten doornemen door een erkend Aquaconsult techneut uit Lier. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de techniek nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Lier: Berlaar, Heist-op-den-Berg, Duffel, Boechout, Nijlen.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Antwerpen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Heist-op-den-Berg, Geel, Brasschaat, Herentals, Schoten en Hoogstraten.

Contacteer ons nu voor meer informatie.