Waarom moet je voor een airco zonder buitenunit kiezen? Het heeft heel wat voordelen. AeroConsult legt je graag uit wat zo’n airco zonder buitenunit (of monoblock airco) precies is.

Wat zijn de voordelen van een airco zonder buitenunit?

Een airco zonder buitenunit heeft heel wat voordelen. Dat geldt zo voor monoblock airco’s in het algemeen, maar zeker ook voor de Innova Monoblock airco in het bijzonder.

Het eerste grote voordeel is dat de airco’s onderhoudsvrij zijn. Daarom zal AeroConsult je ook nooit een onderhoudscontract aanbieden – of zoals sommige andere bedrijven: verplichten.

Daarnaast is de bediening van zo’n Innova Monoblock airco erg simpel. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bediening: een touchscreen op het toestel, via een bijgeleverde afstandsbediening of via een app op je smartphone. Je kan je airco dus bedienen zonder te moeten opstaan uit de zetel.

De Innova Monoblock airco verbruikt ook heel weinig energie: deze airco zonder buitenunit heeft energieklasse A+.

Een laatste grote voordeel is het design van deze airco. Een airco met buitenunit heeft altijd een grote logge unit die aan de buitenkant van je woning hangt en airco’s zonder buitenunit zijn vaak log en vallen erg op. Niet de Innova Monoblock airco. Deze airco is Italiaans design die past in elk decor zonder heel erg op te vallen. Je hoeft dus ook geen plaats te voorzien voor een buitenunit. Er moeten enkel twee kleine roosters geplaatst worden om een luchtstroom te voorzien.

Kan ik een airco zonder buitenunit zelf installeren?

Het is zeker mogelijk om een airco zonder buitenunit zelf te installeren. Koop je een airco via Aquaconsult en wil je die zelf installeren? Dan krijg je alle informatie in een handleiding waar alles duidelijk staat uitgelegd.

Kan je ook de airco zonder buitenunit ook gebruiken als verwarming in de winter?

Ja, dat kan. De Innova Monoblock airco werkt met een warmtepomp. Dat betekent dat deze airco je woning zowel kan laten afkoelen én kan laten verwarmen. Dit is een groot voordeel de dag van vandaag, want dankzij het lage energieverbruik kan je woning zo energiezuinig verwarmen met een aircotoestel.

Hoe werkt een airco met een warmtepomp?

Hoewel de naam het niet zou doen vermoeden, wordt een warmtepomp niet alleen gebruikt om een woning te verwarmen. Deze techniek wordt ook gebruikt om een woning af te koelen. Maar hoe werkt het?

Wil je de kamer verwarmen? Dan trekt een warmtepomp koude lucht uit de kamer om die in het toestel op te warmen en dan de lucht terug vrij te geven. Wil je de kamer afkoelen? Dan gebeurt het tegenovergestelde.

Onze Innova Monoblock airco’s werken met dit systeem.

Waar plaats je best een airco zonder buitenunit?

Er zijn twee plaatsen in een woning die het meest worden gebruikt voor een airco zonder buitenunit. Eén van die plaatsen is de woonkamer. Dat is namelijk – normaal gezien – de ruimte in huis waar je het meeste tijd doorbrengt. Met een airco zonder buitenunit heb je een aangenaam frisse woonkamer in de zomer en een gezellig warme woonkamer in de winter.

De tweede plaats is een slaapkamer. Er is namelijk niets erger dan een te warme slaapkamer in de zomer of een ijskoude slaapkamer in de winter. Dankzij de Innova Monoblock airco is dat verleden tijd.

Hoeveel kost een airco zonder buitenunit?

De Innova Monoblock Airco’s kosten tussen 1.725 euro en 2.534,95 euro, BTW inbegrepen. De prijs hangt af van het model en of je de airco zelf installeert of laat installeren. Met die prijzen is AeroConsult de allergoedkoopste in België en Nederland. Daardoor kunnen we een laagste prijs garantie opzetten.

Ben je op zoek naar een airco zonder buitenunit? Neem nu contact op met AeroConsult voor meer informatie of bekijk ons aanbod op onze webshop.