Waarom is een airco een interessante aankoop?

Welke voordelen zijn er aan het aankopen van een airco? We hebben er een aantal voor je:

1. Beheer je klimaat

Het (laten) installeren van een airco kan je ruimtes op warmere zomerdagen aangenaam koel houden. Zeker in ruimtes met veel ramen die snel heel heet worden is het erg onprettig om te verblijven. In dat geval is het hebben van een airco dé oplossing.

 

Een airconditioner doet echter meer dan alleen het koelen van de lucht. Moderne installaties, zoals de Innova Monoblock airco, kunnen ook gebruikt worden om te warmen. Bovendien zorgt een airconditioner voor betere ventilatie en luchtvochtigheid in een ruimte, en kan hij uitgerust worden met een ionisatiesysteem om de lucht te zuiveren van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. Kortom: met een airco geniet je van een gezonde en aangename lucht.

2. Verhoog je prestaties

De aankoop van een airconditioner genereert ook voordelen voor zowel werknemers als klanten. We verklaren:

  • Airconditioners zijn doorgaans uitgerust met filters die de lucht zuiveren van stof, pollen en onaangename geurtjes. Dit leidt tot een betere luchtkwaliteit, en deze gezondere lucht zorgt op zijn beurt voor meer energie.
 
  • We weten allemaal hoe lastig het is om te werken in een te warme kamer. Het is trouwens bewezen dat we beter en sneller presteren bij een kamertemperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer de ruimte, hoe meer moeite we hebben met ons werk.
 
  • Tot slot hebben heel veel zaken vandaag de dag een airco aangeschaft. Waarom? Door de aanwezigheid van een airco-installatie blijven klanten langer in een zaak en zijn ze rustiger. Dit verhoogt de kans dat ze meer zullen uitgeven. Deze logica geldt ook voor andere plaatsen, zoals restaurants, cafés of bioscopen.
 Een airco verhoogt dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere verwarmingskosten

Naast het creëren van een frisse ruimte, kan je een airco ook inzetten als verwarmingsbron door de aanwezige warmtepomp. Het grote voordeel van zo’n warmtepomp is dat het op een energiezuinige en snelle manier je ruimte verwarmt. Dit is uiteraard goed nieuws voor je energiefactuur. Als je met je airco ook nog eens zonnepanelen combineert, dan geniet je van een volledig energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Aalstenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco's

Er zijn verschillende types airconditioners. De meesten worden in twee groepen ingedeeld, namelijk de split airconditioners en de monoblock airconditioners.

  • Split airconditioners hebben twee units, namelijk een binnen- en een buitenunit, en worden vooral gebruikt bij grotere ruimtes, zoals bij een grote kantoorruimte of een winkel in Aalst.
  • Monoblocks hebben één unit, een binnenunit, en worden vooral toegepast in ruimtes met een kleine oppervlakte, zoals je slaapkamer. AeroConsult is expert op het terrein van de monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de juiste airco

Een belangrijk gegeven bij het kiezen van een airco, is de capaciteitsbepaling. Je moet je namelijk afvragen welk vermogen past voor jouw situatie. Want, een airco met te veel vermogen zal enorme schommelingen in de temperatuur teweeg brengen en verbruikt onnodig veel energie. Maar, als je een airco kiest met een te laag vermogen, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te halen.

Doorgaans let je best op de volgende factoren bij het kiezen van de juiste capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Aalst het geschikte vermogen voor uw situatie bepalen.

De installatie

Het installeren van een monoblock airco zonder buitenunit is niet moeilijk. Bij AeroConsult heb je twee opties: ofwel plaats je de airco zelf, ofwel sturen we iemand die dit voor jou kan doen.

  • Kies je ervoor de airco zelf te plaatsen? Dan ontvang je een duidelijke en praktische handleiding die elke stap van het proces uitlegt.
  • Als u voor een installateur van AeroConsult kiest, mag je een betrouwbare service verwachten tegen een beperkte prijs.

Weinig tot geen onderhoud

Alle Aalstenaars zouden hun airconditioning jaarlijks moeten laten nakijken door een erkende AeroConsult technicus. Aan de hand van zo'n regelmatig onderhoud weten we of de airconditioning nog goed werkt. Een slecht onderhouden airconditioning kan namelijk pollen, schimmels en bacteriën binnenlaten in je huis, wat dan weer zorgt voor ziekte.

 

Bij de monoblock airco's van AeroConsult hoeft u dit echter niet te doen, want deze airco's zijn onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch een probleem ontstaat, staat AeroConsult altijd voor u klaar.

Houd het hoofd koel in Aalst

Wil je jezelf beschermen tegen een mogelijk hete zomer, en ben je overtuigd van de voordelen van monoblock airco’s? AeroConsult staat voor je klaar. Wij hebben de beste aircomonteurs uit regio Aalst, die keer op keer de beste service leveren. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van jouw geprefereerde binnentemperatuur – ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas

Neem contact op met AeroConsult

Interesse? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge