Waarom is een airco een nuttige aankoop?

Met zijn 47.179 inwoners is Dendermonde een gezellige stad in Oost-Vlaanderen. Tijdens de zomermaanden kan echter het in de stad van Andy Peelman en Philippe Geubels behoorlijk warm worden. Je kan eventueel verkoeling gaan zoeken in de Dender of aan de Schelde, maar daarmee houd je de warmte in je woning, kantoor of winkel helaas niet buiten.

 

Wil jij tijdens de heetste periode van het jaar je Dendermonde Tripel aangenaam koel houden? Dan is een airco aanschaffen in Ros Beiaardstad aangeraden. We vertellen je waarom.

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerdagen kan een airco een oplossing bieden voor kamers die te warm worden. Hete kamers kunnen namelijk zeer onaangenaam zijn, vooral wanneer je er moet werken of slapen. Het bekendste voordeel van een airco is dan ook de afkoeling die het biedt.

 

Moderne airconditioningssystemen kunnen echter nog veel meer dan alleen koelen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook dienen als verwarmingssysteem. Daarnaast kan een airco ook de luchtvochtigheid en ventilatie in een kamer verbeteren, en de lucht filteren van pollen, fijnstof en virussen. Al met al zorgt een airconditioner dus voor een aangename en gezonde lucht in huis.

2. Verhoog je prestaties

Een airco is een goede investering voor zowel werknemers als klanten. We verklaren:

  • Zo kan een airco in een winkel of restaurant ervoor zorgen dat klanten langer blijven, waardoor de kans vergroot dat ze meer uitgeven. Dit komt omdat de temperatuur aangenamer is, en dit geldt ook voor andere plekken zoals cafés of bioscopen.

 

  • Voor werknemers kan een airco een positief effect hebben op hun prestaties, doordat de lucht gezuiverd wordt van stof, pollen en onaangename geurtjes. Dit komt omdat een zuivere lucht verband houdt met een hoger concentratievermogen.

 

  • Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen het meest productief zijn bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius, en een te hete kamer het werk bemoeilijkt.

 

Samengevat: een airco komt het werkplezier en de productiviteit van werknemers ten goede.

3. Lagere verwarmingskosten

Zoals hierboven vermeld, kan een moderne airco niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Met behulp van een warmtepomp in de airco kun je je kamers snel en energiezuinig verwarmen. Door het combineren van dergelijke airco's met zonnepanelen kan het binnenklimaatsysteem nog energiezuiniger worden.

Waarom Dendermondenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco’s

Er zijn diverse soorten airconditioners beschikbaar, waarvan de belangrijkste split airconditioners en monoblock airconditioners zijn.

  • Split airconditioners bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vaak gebruikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en supermarkten.
  • Monoblock airconditioners daarentegen hebben slechts één unit, een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes zoals woonkamers. AeroConsult is gespecialiseerd in deze airco's zonder buitenunit.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de gepaste airco

Voordat je een airco aanschaft, is het belangrijk om stil te staan bij de benodigde capaciteit. Het is namelijk essentieel om het juiste vermogen te kiezen, want als je een airconditioner met een te groot vermogen kiest, kan dit leiden tot enorme temperatuurschommelingen en een onnodig hoog energieverbruik. Maar, als je een airconditioner met een te laag vermogen kiest, kan het lastig worden om de gewenste temperatuur te bereiken.

Over het algemeen is het belangrijk om bij het kiezen van de juiste capaciteit rekening te houden met verschillende factoren, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Bij AeroConsult zorgen we ervoor dat u het juiste vermogen krijgt door een airco-installateur uit Dendermonde aan te stellen die de geschikte capaciteit voor uw specifieke situatie berekent. Zo kiest u met zekerheid het juiste model.

Plaatsing van je airco

De plaatsing van de een monoblock airco is meestal snel gebeurd. AeroConsult biedt twee opties voor het installeren van je nieuwe airconditioner: je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen met behulp van onze gedetailleerde handleiding, of je kunt kiezen voor zekerheid en het professioneel laten installeren door een erkende AeroConsult-installateur tegen een kleine meerprijs.

Onderhoudsvoorwaarden

Een regelmatig onderhoud van je airco is erg belangrijk om onaangename gevolgen te voorkomen. Door jaarlijks een controle uit te laten voeren, zie je precies of de airco nog goed werkt en kan je eventuele problemen opsporen. Een slecht onderhouden airco kan schimmels, pollen en andere bacteriën in je huis binnenlaten, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je gezin of collega's.

 

Bij een Monoblock airco is er echter weinig onderhoud nodig. Als je toch problemen ondervindt, kun je altijd terecht bij de experts van AeroConsult in Dendermonde.

Houd het hoofd koel in Dendermonde

Als je overtuigd bent van de voordelen van een monoblock airco en je wilt genieten van altijd jouw gewenste binnentemperatuur, ongeacht de buitentemperatuur, dan is AeroConsult de juiste keuze. Ons team van deskundige installateurs staat paraat en biedt jou advies op maat met een gepersonaliseerde service.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Aalst, Deinze, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Klaar voor? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,

warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge