Airco Dendermonde

Speurend naar een degelijke airco niet ver van Dendermonde of postcode 9200 in Oost-Vlaanderen? Je wil als Dendermondenaar vroeg voorbereid zijn op een denkbare hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de stad gelegen in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen?

Airconditioning is vanzelfsprekend

Een feilloos afgestelde airco voorziet jouw woonkamer en keuken van een comfortabele koelte op warme zomerdagen. Niets zo vreselijk dan zich te bevinden in een te warme sfeer. Voornamelijk ruimtes onder glasruiten warmen in de zomer enorm op. Een airco ophangen is dan de oplossing. Airconditioning is vandaag de dag quasi onontbeerlijk geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Dendermonde

Een fatsoenlijke airco installateur in onze gemeente aan de Dender? Je verwerft graag gespecialiseerd aanbeveling rond airconditioning? Tracht je graag een vrijblijvende aanbieding te ontvangen van een airco installateur uit Dendermonde? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het precieze adres.

Waarom een airco kopen in Dendermonde?

De aanschaffing van een airco kent een talrijk aantal voordelen. We benoemen ze graag voor je :

1) Klimaatbeheersing

Het waardevolste pluspunt van airconditioning is de afkoeling. Echter verricht een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook bezigen voor verwarming! Ook filteren de huidige installaties gelijk de lucht. Komt er bovendien nog bij: een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Samengevat een gezondere en propere lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch efficiënter. Via filters geeft de airco van een zeer aangename kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gereinigd van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is notoir dat we meer bereiken als bij een temperatuur van om en bij de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minderwaardig de prestaties. We weten allemaal hoe lastig het is ons werk tot stand te brengen bij bijvoorbeeld 28° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner drijft op dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun verdienstelijkheden. Waarom heb je dat vandaag de dag alle warenhuizen airco hebben? Bezoekers blijven dan langer, zijn minder onrustig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor hotels, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, restaurants, cafés, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is bekendgemaakt, kan je een airco tegenwoordig ook benuttigen als verwarming.
Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling echt boeiend.

Doordat een airco ook kan verwarmen, vermeldt men ook een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaatje dat warmte overbrengt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de diepvriezer. Het grote profijt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat natuurlijkerwijs dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn diverse categorieën van airco’s. Meestal worden ze geclassificeerd in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er maar 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.
Split airco zijn meer geschikt voor uitgebreide ruimtes, zoals kantoren en winkels in Dendermonde. Een monoblock wordt eerder aangelegd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

De perfecte airco kiezen

Het is cruciaal dat je een airco in de stad van BV’s als chefkok Gert De Mangeleer en sportverslaggever Filip Joos kiest die het best passende is voor de plaats die je wil verkoelen en verwarmen. Allicht kan je steeds kiezen voor een airco met een te groot vermogen. Maar pas dan op voor hoge temperatuurschommelingen en nutteloos energieverbruik. Het probleem van een te klein vermogen is dan weer dat de verlangde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • het lokaal,
  • de mate van aanwezige personen,
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco aanlegger uit Dendermonde je perfect aankondigen welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit ophangen is makkelijk. Bij Aquaconsult heb je 2 tarieven: ofwel monteert je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te ophangen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Dendermonde te laten ophangen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van om en bij de 425.

Onderhoud

We recommanderen alle 50.000 Dendermondenaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten nagaan door een erkend Aquaconsult aanlegger uit Dendermonde. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de airco nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende deelgemeenten servicen we eveneens voor de regio Dendermonde: Appels, Baasrode, Grimbergen en Mespelare.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Oudenaarde, Eeklo en Sint-Niklaas.

Contacteer ons nu voor meer informatie.