Airco Oudenaarde

Online op zoek naar een duurzame airco in de buurt van Oudenaarde (postcode 9700) in Oost-Vlaanderen? Je wil als inwoner van  Oudenaarde natuurlijk van tevoren al voorbereid zijn op een nieuwe hittegolf en je nu al informeren over een mogelijke aankoop van een airco installatie.
Er zijn een aantal goede redenen om een airco in Oudenaarde te kopen. Ten eerste, airconditioning kan ervoor zorgen dat je huis of kantoor koel blijft tijdens de warme zomermaanden. Dit is ideaal als je wilt ontsnappen aan de hitte buiten. Ten tweede, een airco kan ook helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid in een ruimte. Dit is vooral belangrijk als je in een land als België woont met veel vochtigheid.

Airconditioning is onontbeerlijk geworden

Een correct afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer, living en/of badkamer van die erg fijne koelte op warme zomerdagen. Niets zo onaangenaam dan te resideren in een te warme woonomgeving. Vooral ruimtes onder metalen daken warmen in de zomer enorm op. Een airco installeren is dan de oplossing. Airconditioning is vandaag quasi onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Oudenaarde

Een degelijke airco installateur vinden in onze stad aan de Schelde? Wil je graag gespecialiseerd advies rond airconditioning? Verwacht je graag een vrijblijvende offerte te ontvangen van een airco installateur uit Oudenaarde? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het goede adres.

Waarom een airco kopen in Oudenaarde?

De aanschaf van een airco kent een aanzienlijk aantal voordelen. We zetten ze graag even op een rijtje:

1) Klimaatbeheersing

Het meest gekende pluspunt van airconditioning is natuurlijk de afkoeling. Echter een airco doet meer dan dat alleen. Je kan de airco tegenwoordig ook perfect toepassen voor verwarming! Daarnaast filteren de hedendaagse installaties bovendien de lucht. Komt er eveneens ook nog bij: kwalitatieve ventilatie en luchtvochtigheid. Resulterend in een schonere en gereinigde lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch efficiënter. Via filters zorgt de airco voor een erg comfortabele binnenlucht. De lucht wordt gekuist van stof, pollen en onaangename geuren. Het is nu eenmaal zo dat we meer realiseren bij een temperatuur van zowat 21 graden Celsius. Hoe warmer het daarboven wordt, hoe minder onze prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is te werken bij bijvoorbeeld temperaturen van rond 32° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner verbetert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun output. Waarom denk je dat de dag van vandaag alle Belgische supermarkten airco hebben? Klanten blijven dan langer, zijn minder geïrriteerd waardoor ze ook meer aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor bioscopen, hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven gemeld, kan je een airco tegenwoordig ook toepassen als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volstrekt eco-proof.

Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men ook wel van een warmtepomp. Een warmtepomp is een installatie dat warmte “oppompt”. Een bekend voorbeeld van warmtepomp in een huishoudelijke apparaat is de koelkast. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat vast en zeker dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerhande soorten van airco’s. Meestal worden ze geclassificeerd in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er maar 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.
Split airco zijn meer geschikt voor open ruimtes, zoals kantoren en winkels in Oudenaarde. Een monoblock wordt eerder gesteld voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de leefkamer.

De beste airco kiezen

Het is vanzelfsprekend dat je een airco in de stad van Bekende Vlamingen als Kenny De Ketele, Jan Bakelants, Walter Van Steenbrugge  en Petra De Sutter kiest die afgestemd is voor het vertrek die je wil verkoelen en verwarmen. Logischerwijs kan je steeds kiezen voor een airco met een te zware capaciteit. Maar pas dan wel op voor temperatuurschommelingen en onnodige energieverbruik. Het probleem van een gebrekkige capaciteit dan weer is dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de ruimte waar de airco geïnstalleerd wordt
  • de hoeveelheid aanwezige personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco specialist uit Oudenaarde je perfect begeleiden welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit plaatsen is een fluitje van een cent. Bij Aquaconsult heb je 2 varianten: ofwel plaats je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Oudenaarde te laten installeren, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van zowat 350 euro.

Onderhoud

We kunnen alle 35.000 Oudenaardenaren aanbevelen om 1x per jaar hun airconditioner te laten nakijken door een erkend Aquaconsult installateur uit Oudenaarde. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of de techniek nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat je pollen, schimmels en bacteriën je omgeving rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Airco’s zijn een geweldige uitvinding, maar helaas zijn ze niet oneindig zonder manco’s. Wanneer een airco aan reparatie toe is, is het best wel belangrijk om een erkende en betrouwbare airco installateur in de regio Oudenaarde te selecteren. Er zijn hierbij een aantal zaken waar je op moet letten bij het zoeken naar een goede airco installateur. In de 1ste plaats is het belangrijk dat de installateur ervaren is en over de juiste kwalificaties beschikt. Het is daarnaast ook belangrijk dat de installateur garant staat voor hoogwaardige service en bereid is om extra mile te gaan voor zijn klanten.

Gemeentes

De volgende deelgemeenten servicen we eveneens voor de regio Oudenaarde: Bevere, Heurne, Volkegem, Ename en Leupegem.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo en Sint-Niklaas.

Contacteer ons nu voor meer informatie.