Waarom een airco in Oudenaarde interessant is

Met zijn 32.695 inwoners is Oudenaarde een gezellige stad in Oost-Vlaanderen. Tijdens de zomermaanden kan het in de stad van Guy T'Sjoen en Bart Kaëll behoorlijk warm worden. Je kan eventueel verkoeling gaan zoeken in de Scheldeklop, maar daarmee houd je de warmte in je woning, kantoor of winkel niet buiten.
Wil jij tijdens de heetste periode van het jaar je Adriaen brouwer bier aangenaam koel houden? Dan is een airco aanschaffen in de parel van de Vlaamse Ardennen aangeraden.
Ontdek de voornaamste voordelen van een airconditioner.

1. Klimaatbeheer

Je kent het misschien wel, de hoge temperaturen van de warme zomerdagen dringen je kamer binnen en maken het slapen en/of werken onaangenaam. Een airco staat dan ook het meest bekend voor de afkoeling van je gewenste ruimtes.

 

Airco's kunnen vandaag de dag echter meer dan louter koelen. Zo wordt een gezonde lucht als essentieel bevonden. De moderne airconditioningsystemen, zoals monoblock airco's, filteren de lucht zodat pollen, virussen en andere ongewenste stoffen niet in de ruimte blijven hangen. Dat zorgt voor een lucht die veel gezonder en aangenamer is om in te verblijven. Daarnaast bieden airco's ook tegen de koude winterdagen een oplossing om jouw ruimtes lekker warm te houden, door hun verwarmingsfunctie.

2. Hogere prestaties

Een airco biedt natuurlijk heel wat voordelen voor jouw kamers, maar ze zijn ook nuttig voor je werknemers en klanten:

  • Er zijn niet voor niets heel wat zaken die een airco hebben aangeschaft. Een airco maakt de lucht en temperatuur in een ruimte aangenamer, waardoor klanten langer blijven hangen in bijvoorbeeld je winkel. Dit vergroot de kans dat zij meer zullen uitgeven.
 
  • Door de zuivering van de lucht die de filters in de airco bezorgen, krijg je een betere luchtkwaliteit. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de werknemers meer energie krijgen en dus ook beter gaan presteren.
 
  • Het is ten slotte bewezen dat we sneller en betere prestaties leveren in een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer de ruimte, hoe meer moeite je moet doen om hetzelfde werk te leveren.

3. Lagere verwarmingskosten

De aanschaf van een airco kan ook je portefeuille blij maken. Dankzij de (vaak) aanwezige warmtepomp kan je aircosysteem je ruimte snel en energiezuinig verwarmen. In combinatie met zonnepanelen bekom je een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te regelen.

Waarom Oudenaardenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten aircosystemen

Er bestaan twee belangrijke types (vaste) airco’s, namelijk de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airco's bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vaak gebruikt voor grotere kamers, zoals een kantoor of winkel.
  • Monoblock airco's daarentegen hebben slechts één unit, een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. AeroConsult specialiseert zich vooral in deze soort.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de beste airco

Wanneer je op zoek gaat naar een airco, moet je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Daarbij is het belangrijk dat je jezelf de vraag stelt welk vermogen de airco nodig heeft voor jouw situatie. Want, bij een te hoog vermogen kan je temperatuurschommelingen ervaren en zal je energieverbruik onnodig hoog zijn. Bij een te laag vermogen daarentegen, zal de airco het te moeilijk hebben om de gewenste temperaturen te behalen.

Over het algemeen wordt er rekening gehouden met volgende zaken:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan voor jou een ervaren airco installateur uit Oudenaarde laten komen om met jou de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

Jouw monoblock airco laten installeren in Oudenaarde

De installatie van een airco duurt meestal niet lang. Wanneer je beroep doet op AeroConsult, krijg je 2 mogelijkheden: of je installeert de airco zelf of je laat de airco plaatsen door één van onze experts.

  • Als je liever zelf de airco plaatst, zorgen we stap voor stap voor begeleiding aan de hand van onze gedetailleerde handleiding.
  • Laat je het toch liever over aan ons? Dan komt een erkend AeroConsult installateur jouw richting uit om de airco te plaatsen tegen een beperkte meerkost.

Onderhoudsvereisten

Het is van groot belang om je airconditioning regelmatig te laten controleren om vervelende gevolgen te vermijden. Door jaarlijks een inspectie te laten uitvoeren, kan je nagaan of je airco nog goed werkt en kan je eventuele problemen oplossen. Een onvoldoende onderhouden airco kan namelijk schimmels, pollen en andere bacteriën in huis binnenlaten, wat de gezondheid van je familie of collega's kan schaden.

 

Bij een Monoblock airco is er weinig onderhoud nodig, maar als er toch problemen optreden, kun je altijd rekenen op de expertise van AeroConsult in Oudenaarde.

Houd het hoofd koel in Oudenaarde

Als je op zoek bent naar een monoblock airconditioner en wilt genieten van de voordelen van het hebben van de gewenste binnentemperatuur, ongeacht de buitentemperatuur, dan is AeroConsult de perfecte keuze voor jou. Ons team van ervaren installateurs uit Oudenaarde staat altijd klaar om je persoonlijk advies en op maat gemaakte service te bieden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste airco kiest en dat deze perfect geïnstalleerd wordt, met als resultaat de ideale omgeving om te wonen of te werken.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in AalstWetterenDeinzeDendermondeGentGeraardsbergenLokeren, Eeklo en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Ben je klaar voor je airco? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge