Waarom is een airco een interessante aankoop?

Er zijn verschillende redenen waarom het aanschaffen van een airco de moeite waard is, we geven enkele voorbeelden:

1. Klimaatregeling

Op hete dagen kan een airco verlichting bieden in kamers die te warm worden. Een te warme kamer kan namelijk zeer onaangenaam zijn, zeker als je in die ruimte moet werken of slapen. Het belangrijkste voordeel van een airco is dan ook de verkoeling die het biedt.

 

Moderne airconditioningsystemen kunnen echter veel meer dan alleen koelen. Zo kunnen ze ook dienen als verwarmingsbron. Daarnaast kan een airco ook de luchtvochtigheid en ventilatie in een kamer optimaliseren, en de lucht vrijmaken van pollen, fijnstof en virussen door de aanwezige filters. Een airconditioner zorgt dus voor een aangename en gezonde lucht in huis.

2. Verbetering van prestaties

Een airco is een goede investering voor zowel werknemers als klanten, en hier volgen enkele redenen waarom:

  • In een winkel of restaurant kan een airco ervoor zorgen dat klanten langer blijven, wat de kans vergroot dat ze meer uitgeven. Dit komt doordat de temperatuur aangenamer is, en dit idee geldt ook voor andere plaatsen zoals cinemazalen of cafés.
 
  • Een airco kan het werk van werknemers verder ten goede komen, omdat het de lucht kan zuiveren van stof, pollen en onaangename geuren. Dit kan dan hun productiviteit verbeteren, omdat ze met schone lucht meer geconcentreerd kunnen werken.
 
  • Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen het meest productief zijn bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer de ruimte wordt, hoe lastiger het werk wordt.
 
Kortom, een airco draagt bij aan het <strong>werkplezier en de productiviteit van werknemers.

3. Lagere verwarmingskosten

Eerder is al kort aangegeven dat een airco niet alleen kan koelen, maar ook als verwarmingssysteem kan dienen. Met behulp van een warmtepomp in de airco kan je je kamers snel en op een energiezuinige manier verwarmen. Dit komt uiteraard je energiefactuur ook ten goede. Als je deze airco's zou combineren met zonnepanelen, kan je het binnenklimaatsysteem nog energiezuiniger maken.

Waarom Lokeraars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten airco’s

Er bestaan verschillende soorten airconditioners, waarvan de twee belangrijkste split airco’s en monoblock airco’s zijn.

  • Enerzijds bevatten split airconditioners zowel een binnen- als een buitenunit en worden ze vaak gebruikt voor grotere ruimtes, zoals winkels of kantoorgebouwen.
  • Anderzijds hebben monoblock airconditioners slechts één unit, namelijk de binnenunit, en zijn ze meer geschikt voor kleinere kamers, zoals slaapkamers. AeroConsult is een specialist in de monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de meest bekwame airco

Het is van belang om voor de aanschaf van een airco rekening te houden met de benodigde capaciteit. Het is cruciaal om het juiste vermogen te kiezen, omdat een airconditioner met een te groot vermogen kan leiden tot temperatuurschommelingen en een extreem hoog energieverbruik. Als je echter een airconditioner met een te laag vermogen kiest, kan het moeilijk zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Er zijn verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste capaciteit, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Bij AeroConsult stellen we een airco-installateur uit Lokeren aan om de geschikte capaciteit voor jouw specifieke situatie te berekenen, zodat je verzekerd bent van de juiste keuze.

Het plaatsen van je airco

Het plaatsen van een monoblock airco duurt doorgaans niet lang. Bij AeroConsult zijn er twee opties beschikbaar om jouw nieuwe airconditioner te installeren: je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen met behulp van onze uitgebreide handleiding, of je kunt voor extra zekerheid kiezen door het professioneel te laten installeren door een erkende AeroConsult-installateur tegen een kleine meerprijs.

Onderhouden van de airco

Om ongewenste problemen te voorkomen is het van belang om je airconditioner regelmatig te laten nakijken. Door jaarlijks een controle uit te laten voeren, kan je problemen opsporen en voorkomen dat de airco schimmels, pollen en andere bacteriën binnen in je huis verspreidt, want dat is namelijk schadelijk voor de gezondheid van je gezin of je collega's. Je wil je geliefden toch niet ziek maken?

 

Een Monoblock airco heeft echter weinig onderhoud nodig. Mocht je toch problemen ervaren, dan kun je altijd terecht bij de Lokerse deskundigen van AeroConsult.

Houd het hoofd koel in Lokeren

Ben je volledig overtuigd van de voordelen van een monoblock airco? En wil je altijd je gewenste binnentemperatuur hebben, ongeacht de buitentemperatuur? Dan zijn de monoblock airco’s van AeroConsult de juiste keuze voor jou. Ons team van deskundige installateurs staat altijd klaar om op maat gemaakt advies te geven en een persoonlijke service te bieden.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Aalst, Deinze, Gent, Geraardsbergen, Dendermonde, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Ben je klaar om een airconditioner aan te schaffen? Neem dan nu contact met ons op voor een offerte op maat of voor meer informatie, geheel vrijblijvend.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge