Airco Lokeren

Online aan het informeren over een geweldige airco neven Lokeren of postcode 9160 in Oost-Vlaanderen? Je wil als Lokeraar al op voorhand voorbereid zijn op een voorspelbare hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Durmestad?

Airconditioning is onontbeerlijk

Een ideaal afgestelde airco voorziet jouw woonkamer en inkomhal van een fijne koelte op warme zomerdagen. Niets zo ambetant dan zitten in een te warme ambiance. Zeker ruimtes achter glasruiten warmen in de zomer enorm op. Een airco aanbrengen is dan de oplossing. Airconditioning is op dit ogenblik quasi broodnodig geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Lokeren

Een behoorlijke airco installateur in onze gemeente aan de Durme? Je verkrijgt graag gespecialiseerd raad rond airconditioning? Wens je graag een vrijblijvende voorstel te ontvangen van een airco installateur uit Lokeren? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het exacte adres.

Waarom een airco kopen in Lokeren?

De inkoop van een airco kent een zeer veel voordelen. We geven ze graag voor je aan:

1) Klimaatbeheersing

Het bekendste pluspunt van airconditioning is de afkoeling. Echter verwezenlijkt een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook aanwenden voor verwarming! Eveneens filteren de nieuwe installaties trouwens de lucht. Komt er overig nog bij: een voldoende ventilatie en luchtvochtigheid. Oftewel een propere en gereinigde lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch krachtiger. Via filters voorzien de airco van een comfortabele kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt opgeschoond van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is bekend dat we meer kunnen bereiken als bij een temperatuur van ± 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe slechter de prestaties. We weten allemaal hoe vermoeiend het is ons werk af te werken bij bijvoorbeeld 31° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner vergroot dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun resultaten. Waarom denk je dat op dit ogenblik alle commerciële zaken airco hebben? Afnemers blijven dan langer, zijn minder prikkelbaar waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor tandartspraktijken, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven meegedeeld is, kan je een airco tegenwoordig ook aanwenden als verwarming.
Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling compleet buitengewoon.

Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een instrument dat warmte beweegt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de diepvriezer. Het grote pluspunt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat ongetwijfeld dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn verschillende onderverdelingen van airco’s. Meestal worden ze opgesplitst in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er enkel 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.
Split airco zijn meer geschikt voor gespatieerde ruimtes, zoals kantoren en winkels in Lokeren. Een monoblock wordt eerder gemonteerd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de studeerkamer.

De op maat gemaakte airco kiezen

Het is opmerkelijk dat je een airco in de stad van BV’s als Greg Van Avermaet en Femke Maes kiest die perfect is voor de plek die je wil verkoelen en verwarmen. Hoogstwaarschijnlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een te zwaar vermogen. Maar pas dan op voor aanzienlijke temperatuurschommelingen en nodeloos energieverbruik. Het probleem van een gebrekkig vermogen is dan weer dat de gehoopte temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • het vertrek waar deze geïnstalleerd is,
  • het aantal personen,
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco technicus uit Lokeren je perfect zeggen welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit aanbrengen is moeiteloos. Bij Aquaconsult heb je 2 variaties: ofwel leg je de airco zelf aan, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te aanbrengen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Lokeren te laten aanbrengen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van ± 450.

Onderhoud

We geven de raad alle 45.000 Lokeraars om 1x per jaar hun airconditioner te laten keuren door een erkend Aquaconsult technicus uit Lokeren. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het mechanisme nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende deelgemeenten servicen we eveneens voor de regio Lokeren: Daknam en Eksaarde.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Contacteer ons nu voor meer informatie.