Waarom een airco in Wetteren interessant is

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van een airco. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste opgesomd:

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerdagen kan het kwik in je kamers klimmen naar onaangenaam hoge temperaturen. Dit kan vervolgens je slaap of werk enorm verstoren. Een airco kan de ideale oplossing bieden om je huis lekker fris te houden, daarvoor is een airco doorgaans gekend.

 

Moderne airconditioningsystemen bieden niet alleen koeling, maar ook andere voordelen. Deze airco’s kunnen de lucht filteren om allergenen, virussen en andere schadelijke stoffen te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in de kamer verbetert en het verblijf daar aangenamer wordt. Bovendien heeft zo’n airco ook vaak een verwarmingsfunctie, waardoor het in de winter een oplossing biedt om je kamer te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Een airconditioningssysteem is een waardevolle investering voor zowel personeel als klanten. We verklaren:

  • Veel bedrijven hebben een airconditioningssysteem aangeschaft om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, waardoor klanten langer blijven en de kans groter wordt dat ze meer uitgeven.
 
  • Door die betere luchtkwaliteit door de aanwezige filters van de airco, verkrijgt het personeel meer energie, kunnen ze zich beter concentreren en zullen ze voorts beter presteren.
 
  • Ten slotte is het wetenschappelijk bewezen dat mensen beter presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer de ruimte, hoe meer moeite het kost om hetzelfde werk te doen.
 
Dus, een airconditioningssysteem verhoogt niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere kosten verwarming

Een airco kan ook voordelig zijn voor je financiën. Moderne airconditioners hebben vaak een warmtepomp. Zo’n warmtepomp in het aircosysteem kan ook op een snelle en energiezuinige manier een ruimte verwarmen. Als je daarbij ook zonnepanelen hebt, heb je een zeer energiezuinig systeem om je binnenklimaat te beheersen.

Waarom Wetteraars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Mogelijke aircosoorten

Er zijn twee hoofdtypen airconditioningsystemen: split airco's en monoblock airco's.

  • Split airco's bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vaak gebruikt voor grotere ruimtes. Denk hierbij aan winkels of kantoren.
  • Monoblock airco's hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers. AeroConsult concentreert zich voornamelijk op deze soort.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies een gepaste airco

Om een geschikte airco te kiezen, moet je het vermogen van de airco in overweging nemen. Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen om onnodig energieverbruik en grote temperatuurschommelingen te voorkomen, en om er zeker van te zijn dat je je gewenste binnentemperaturen makkelijk kan bereiken.

Het benodigde vermogen hangt af van verschillende factoren, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je helpen bij het bepalen van de beste optie door een ervaren airco-installateur uit Wetteren naar je toe te sturen.

Installatie van jouw airco

Bij AeroConsult is het installeren van een monoblock airco snel geregeld. Je hebt twee opties: zelf de airco installeren, of de installatie uitbesteden aan één van onze experts tegen een kleine meerprijs.

  • Als je besluit om hem zelf te installeren, begeleiden wij je stap voor stap aan de hand van onze gedetailleerde handleiding.
  • Wil je liever dat een gecertificeerde installateur van AeroConsult het werk doet? Dan sturen wij deze naar jou toe in Wetteren.

Onderhoud van de airco

Het is sterk aanbevolen om je airco regelmatig te laten nakijken om problemen te voorkomen. Een jaarlijkse inspectie kan ervoor zorgen dat mogelijke problemen tijdig worden opgelost en dat je airco goed blijft werken. Het is namelijk mogelijk dat schimmels, pollen en andere bacteriën zich verspreiden in de ruimte als de airco niet goed wordt onderhouden, wat de gezondheid van familieleden of collega's kan schaden.

 

Een Monoblock airco heeft echter weinig tot geen onderhoud nodig. Mocht er toch een probleem de kop opsteken, staan de experten van AeroConsult steeds voor je paraat.

Houd het hoofd koel in Wetteren

Als je op zoek bent naar een monoblock airconditioner om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te hebben, dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Ons team van professionele installateurs uit Wetteren biedt persoonlijk advies en een op maat gemaakte service, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste airco kiest en deze perfect wordt geïnstalleerd. Hierdoor creëer je een ideale leef- of werkomgeving waarin je altijd het hoofd koel kunt houden, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Geïnteresseerd in het gebruik van een monoblock airco? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor verdere informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge