Waarom een airco kopen interessant is

Een airconditioningsysteem in je huis plaatsen brengt heel wat voordelen met zich mee. Dit zijn de voornaamste:

1. Beheer je klimaat

Een ruimte die te heet wordt in de zomer is allesbehalve aangenaam om in te verblijven en is wel het laatste wat je nodig hebt als je moet slapen of werken. Door een airco te laten installeren heb je niet langer last van de warmte die blijft hangen, en ervaar je een heerlijk koele binnentemperatuur.

 

Maar, een moderne airconditioner kan wel wat meer dan enkel afkoeling bieden. Tegenwoordig kan een airco ook zorgen voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Ook de luchtkwaliteit in je huis wordt verbeterd door filtratie van ongewenste stoffen zoals pollen of virussen. Daarbovenop kun je op koude dagen blijven genieten van je airconditioning en kan deze verwarming bieden.

2. Verhoog je prestaties

Aircosystemen bieden niet enkel voordelen voor je ruimte, maar ook voor je werknemers en klanten. Wij leggen het hier voor je uit.

  • Een aangename omgeving is belangrijk voor iedereen, inclusief jouw klanten, en een airconditioning kan daarvoor zorgen. Zo zullen klanten langer in je winkel blijven en vergroot je de kans dat ze meer uitgeven.
 
  • Door de filters van een airco, die stofdeeltjes en pollen uit de lucht zuiveren, ontstaat er een gezonde lucht. Dat zorgt ervoor dat jouw werknemers meer energie krijgen en dus ook beter presteren.
 
  • Een te hete ruimte is voor niemand aangenaam om in te werken, het werk is lastiger en we gaan trager vooruit. Het is dan ook bewezen dat we bij een temperatuur van 21°C beter en sneller presteren.

3. Verminder je verwarmingskosten

Zoals al eerder vermeld, kan een airco ook de ruimte verwarmen. Dit gebeurt met een (vaak) aanwezige warmtepomp die ervoor zorgt dat je snel een ruimte kan verwarmen op een energiezuinige en goedkopere manier. Neem dit in combinatie met zonnepanelen en je geniet van een zeer energiezuinig binnenklimaatsysteem!

Waarom Geraardsbergenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airconditioning

Er bestaan verschillende soorten airco’s die meestal worden opgedeeld in twee groepen, namelijk split airco’s en monoblock airco’s.

  • Split airco’s worden vooral gebruikt voor grotere ruimtes zoals grote kantoorruimtes of winkels. Ze hebben namelijk twee units, een binnen- en een buitenunit.
  • Monoblock airco’s daarentegen hebben slecht één unit, een binnenunit. Deze worden het meest gebruikt voor kleinere ruimtes zoals een bureau. AeroConsult is gespecialiseerd in monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De beste airco kiezen

Het is belangrijk om bij de keuze van je airco rekening te houden met de locatie en welke capaciteit je hiervoor nodig hebt. Als je kiest voor een te grote capaciteit, kan dit zorgen voor temperatuurschommelingen en zal deze ook onnodig veel energie verbruiken. Kies je een airco met een te lage capaciteit, zal de gewenste temperatuur moeilijk behaald kunnen worden.

Om de geschikte airconditioning te kiezen met de juiste capaciteit, moet je de volgende vragen beantwoorden:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Kies je ervoor om beroep te doen op AeroConsult? Dan zal één van onze airco installateurs uit Geraardsbergen je informeren over de beste capaciteit voor jouw ruimte.

Installatie van jouw nieuwe airco

Een monoblock airco installeren is zeer eenvoudig. Bij AeroConsult krijg je twee opties: je installeert de airco zelf of je laat hem installeren door onze experts.

  • Wil je de montage zelf doen? Dan bieden we je stap voor stap ondersteuning met onze praktische handleiding.
  • Wil je de airco toch liever laten plaatsen voor meer zekerheid? Dan sturen wij een van onze ervaren monteurs naar Geraardsbergen om de airconditioning professioneel te plaatsen voor een beperkte meerkost.

Onderhoud van de airco

We raden elke Geraardsbergenaar aan om jaarlijkse de airco-installatie te controleren. Een slecht onderhouden airco kan namelijk schimmels en pollen binnenlaten. Dit kan er, bij grote mate, voor zorgen dat jij, je gezinsleden of je collega’s ziek worden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil!

 

Een monoblock airco is gelukkig zo goed als onderhoudsvrij. Ondervind je toch problemen? Dan kun je steeds terecht bij de experts van AeroConsult.

Jouw airco specialist in Geraardsbergen

Ben jij ervan overtuigd dat een monoblock airco een goede zomermaatregel is? Dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres voor advies en service op maat. Dan hoef jij enkel nog maar te genieten van de ideale binnentemperatuur, ongeacht of het nu zomer of winter is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Sint-Niklaas, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Aalst.

Neem contact op met AeroConsult

Meer weten? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge