Waarom is een airco een interessante aankoop?

Wat zijn de voordelen van een airconditioningsysteem? We geven je er een paar mee:

1. Beheer je klimaat

Het laten installeren van een airco is de oplossing voor ruimtes die op warme zomerdagen te heet worden. Het is heel onprettig om in die ruimtes te verblijven, zeker wanneer je er moet slapen of werken. De afkoeling is dan ook de bekendste meerwaarde van een airco.

 

Een airco kan echter meer dan alleen het koelen van lucht. Moderne aircosystemen, zoals de Innova Monoblock airco, kunnen ook ruimtes te verwarmen. Daarnaast zorgt een airconditioner voor betere ventilatie en luchtvochtigheid in een ruimte, en kan hij door middel van filters de lucht vrijmaken van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. Kortom: met een airco geniet je van een aangename en gezonde lucht.

2. Verhoog je prestaties

Het kopen van een airco biedt ook voordelen voor werknemers en klanten. We leggen uit:

  • Er zijn heel veel zaken die vandaag de dag een hebben airco aangeschaft. Dit komt omdat de aanwezigheid van een airco-installatie ervoor zorgt dat het aangenaam verblijven is in de zaak. Hierdoor blijven klanten langer plakken en vergroten eigenaars de kans dat de klanten meer gaan uitgeven. Deze logica geldt ook voor andere plaatsen, zoals restaurants, cafés of bioscopen.
 
  • Daarnaast kunnen airco’s voor meer energie zorgen bij werknemers. Airconditioners zijn vaak uitgerust met filters die de lucht zuiveren van stof, pollen en onaangename geurtjes. Dit leidt tot een gezondere lucht, en deze betere luchtkwaliteit zorgt op zijn beurt voor meer prestaties.
 
  • We weten tot slot allemaal dat het moeilijk is om te werken in een te hete kamer. Dat blijkt ook uit onderzoek: men ondervond namelijk dat we beter en sneller presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Wanneer de ruimte warmer is, vraagt datzelfde werk meer moeite.
 
Een airco versterkt dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere verwarmingskosten

Je kan een airco ook gebruiken om je ruimte te verwarmen door middel van de aanwezige warmtepomp. Het belangrijkste voordeel van zo’n warmtepomp is dat je op een energiezuinige en snelle manier je ruimte warmt. Door het combineren van een airco met zonnepanelen, geniet je dan ook van een zeer energiezuinig binnenklimaatsysteem.

Waarom Sint-Niklazenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende aircosoorten

Er bestaan verschillende types airco’s. Ze worden dikwijls in twee groepen ingedeeld, namelijk de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airconditioners hebben twee units, namelijk een binnen- en een buitenunit, en worden vooral gebruikt bij grotere ruimtes, zoals in een grote winkel of kantoorruimte.
  • Monoblock airco’s hebben maar één unit, een binnenunit, en worden vooral toegepast in kleinere ruimtes, zoals je bureau. AeroConsult is gespecialiseerd in de monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de geschikte airco

Wanneer je een airco kiest, moet je stilstaan bij de volgende vraag: “welke aircocapaciteit past het best voor mijn situatie?” Want, als je een airco koopt met te veel vermogen, kan die enorme temperatuurschommelingen teweeg brengen en zal je energieverbruik onnodig hoog zijn. Kies je echter een airco met een te laag vermogen, zal je de gewenste temperatuur moeilijk halen.

Doorgaans let je best op de volgende zaken bij het kiezen van de juiste capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer jr beroep doet op AeroConsult, stellen wij een airco installateur uit Sint-Niklaas aan die het geschikte vermogen voor jouw situatie bepaalt.

Installatie van je monoblock airco

Het plaatsen van een monoblock airco is niet moeilijk. AeroConsult biedt je twee mogelijkheden: of je plaatst de airco zelf, of je laat hem plaatsen door een erkend AeroConsult installateur.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan begeleiden we je stap voor stap doorheen de plaatsing aan de hand van een praktische handleiding.
  • Kies je voor meer zekerheid en wil je hem laten plaatsen door ons? Dan sturen wij een ervaren monteur die tegen een beperkte meerkost de airco professioneel plaatst.

Beperkte onderhoudsvereisten

We stellen alle Sint-Niklazenaren voor om hun airco-installatie jaarlijks na te kijken, samen met een erkend AeroConsult technicus. Via zo'n regelmatig onderhoud kom je erachter of de airco nog voldoende goed werkt. Een slecht onderhouden airconditioning kan namelijk pollen, schimmels en andere bacteriën binnenlaten in je huis. Als dit in een te grote mate gebeurt, kan je je gezinsleden of collega’s ziek maken. En dat wil je niet!

 

Een Monoblock airco is echter zo goed als onderhoudsvrij. Mocht je toch problemen ondervinden, kan je steeds terecht bij het team van AeroConsult.

Houd het hoofd koel in Sint-Niklaas

Ben je van mening dat het plaatsen van monoblock airco's een goede zomermaatregel is? Dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Ons team van expert monteurs staat voor je klaar om je advies en service op maat te leveren. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van jouw geprefereerde binnentemperatuur – ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Aalst.

Neem contact op met AeroConsult

Meer weten? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge