airco sint-niklaas

Airco Sint-Niklaas

Aan het overwegen om een solide airco in de regio van Sint-Niklaas (postcode 9100) aan te kopen? Wil je als Sint-Niklazenaar op voorhand voorbereid zijn op een aankomende hittegolf en je nu al informeren over een airco installatie in deze prachtige stad in Oost-Vlaanderen? Of ben je, na de zoveelste slapeloze nacht om wille van die veel te hoge temperatuur in de slaapkamer, tot het besluit gekomen “Nu koop ik een airco”? Lees dan vooral verder 🙂

Airconditioning is geen overbodige luxe meer

Een perfect afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer, living, keuken, bureau enz van een verfrissende koelte op warme zomerdagen. Niets zo vervelend dan te toeven in een te warme omgeving. Zeker ruimtes onder metalen daken of met veel glas warmen in de zomer enorm op. Een airco aanleggen is dan de oplossing. Airconditioning is ten heden dage quasi essentieel geworden in ons dagelijkse leven, zelfs in relatief Noordelijk gelegen stad als Sint-Niklaas.

Airco installateur Sint-Niklaas

Een degelijke airco installateur zoeken in onze gemeente aan de Schelde ? Je krijgt graag gespecialiseerd advies over airconditioning? Wens je graag een vrijblijvende aanbod te ontvangen van een airco installateur uit Sint-Niklaas? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het correcte adres.

Waarom een airco kopen in Sint-Niklaas?

De aankoop van een airco kent een ruim aantal voordelen. We sommen ze graag voor je op:

1) Klimaatbeheersing

De bekendste meerwaarde van airconditioning is natuurlijk de afkoeling. Echter een airco doet meer dan dat! Je kan de airco nu ook gebruiken als verwarming. Twee vliegen in 1 klap dus. Daarnaast behoort het filteren van de lucht ook tot de standaard functies van een Innova airco. Een betere en properdere lucht dus. Komt er daarnaast eveneens nog bij: een duurzame ventilatie en luchtvochtigheid.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch ook actiever. Via filters voorziet de airco de binnenlucht van de gewenste kwaliteit. De lucht wordt gezuiverd van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is algemeen bekend dat we meer verwezenlijken bij temperaturen van rond de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minder onze prestaties. We weten allemaal hoe hard het is te werken bij bijvoorbeeld een temperatuur van 34° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner verbetert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun output. Waarom hebben tegenwoordig alle Colruyts & Delhaize en andere Carrefours een airco? Omdat consumenten dan langer blijven in de supermarkt, ze minder wispelturig zijn en ook meer zullen shoppen. Dezelfde redenering gaat natuurlijk ook op voor restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven ter sprake kwam, kan je een airco tegenwoordig ook hanteren als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling helemaal eco-proof.

Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men ook wel van een warmtepomp. Een warmtepomp is een medium dat warmte “verschuift”. Een bekend voorbeeld van warmtepomp als huishoudelijke apparaat is onze frigo. De grote meerwaarde van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat zonder enige twijfel dan weer interessant is voor onze energiefactuur.

Contacteer ons nu voor meer informatie.

Soorten airco

Er zijn diverse rubrieken van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er niet meer dan 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.

Split airco’s zijn meer geschikt voor grote ruimtes, zoals voor kantoren en winkels in Sint-Niklaas. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

De beste passende airco kiezen

Het is evident dat je een airco in de stad van Bekende Vlamingen als zwemster Kimberly Buys en muzikant Alex Callier kiest die het best past bij de ruimte die je wil verkoelen en verwarmen. Natuurlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een veel te hoog vermogen. Maar pas dan op voor temperatuurschommelingen en een hoog energieverbruik. Het probleem van een te laag vermogen is dan weer dat de ideale temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de ruimte waar de airco geïnstalleerd wordt;
  • het gemiddeld aantal aanwezige personen;
  • de aanwezigheid van andere warmte bronnen als lampen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco deskundige uit Sint-Niklaas je perfect inlichten welk type airco het best bij je past.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit aanleggen is niet moeilijk. Aquaconsult heb je 2 keuzes: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel doen wij dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te leggen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in regio Sint-Niklaas te laten installeren, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van naar schatting 350 à 400 euro.

Onderhoud

We adviseren alle 80.000 inwoners van Sint-Niklaas om 1x per jaar hun airconditioner te laten inspecteren door een erkend Aquaconsult expert. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of de plaatsing nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën je huis worden rond geblazen, wat ziekmakend kan werken.

Wat kost een mobiele airco?

De prijs van een mobiele airco is afhankelijk van het type, het merk en het vermogen. Voor een klein apparaatje betaal je ongeveer € 200, maar voor een groter model kan je al snel meer dan € 1.000 kwijt zijn. Wat betreft de beste airco voor de slaapkamer, hangt dit af van je persoonlijke voorkeuren. Als je snel wilt koelen, kun je beter een groot apparaat kopen. Wil je liever geld besparen op stroom, dan is een kleiner model aan te raden. Er zijn veel verschillende merken airco’s op de markt, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je een keuze maakt. Een goed merk airco is bijvoorbeeld Innova.

Gemeentes

De volgende deelgemeenten servicen we eveneens voor de regio Sint-Niklaas: Sinaai; Belsele en Nieuwkerken-Waas.

Aquaconsult is ook op andere plaatsen in Oost-Vlaanderen actief: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Eeklo, Oudenaarde en Lokeren.