Waarom is een airco een interessante aankoop?

Er zijn tal van redenen om een airco in huis te halen. We geven er een paar mee:

1. Klimaatbeheersing

Het plaatsen van een airco is de oplossing voor kamers die op warme zomerdagen te heet worden. Het is namelijk heel onaangenaam om in die ruimtes te verblijven, zeker wanneer je er moet werken of studeren. De afkoeling die een airco biedt, maakt het dan ook prettiger om in die ruimtes te zijn. Dit is dan ook het bekendste voordeel van een airco.

 

Een airconditioner kan echter veel meer dan alleen dat koelen. Moderne aircosystemen kunnen ook optreden als verwarmingssystemen. Daarnaast zorgt een airconditioner voor betere luchtvochtigheid en ventilatie in een kamer, en kan de airco via filters de lucht opschonen van pollen, fijnstof of virussen. In het kort: een airconditioner voorziet je van een aangename en gezonde lucht!

2. Verhoog je prestaties

Een airco is een goede investering voor werknemers en klanten. We leggen uit:

  • Heel wat bedrijven hebben zich een airco aangeschaft. Daar zijn verschillende redenen voor. Een airco maakt het namelijk aangenamer voor klanten om in een winkel of restaurant te blijven. Door de aanwezigheid van een airco-installatie blijven klanten langer in een winkel snuffelen of aan hun tafel op restaurant zitten, waardoor ze geneigd zijn om meer uit te geven. Dit geldt ook voor andere plekken, zoals cafés of bioscopen.
 
  • Airco's zijn belangrijk voor werknemers omdat ze helpen om helderder te denken. Vaak bezitten airco's verschillende filters die de lucht zuiveren van stof, pollen en onaangename geurtjes. Hierdoor wordt er een gezondere lucht gecreëerd, wat tot meer en betere prestaties leidt.
 
  • Tot slot weten we allemaal dat het moeilijk is om te werken in een te hete kamer. Dat blijkt ook uit onderzoek: het blijkt dat we productiever zijn bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Wanneer de ruimte warmer is, vereist datzelfde werk veel meer moeite.
 Een airco vergroot dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere verwarmingskosten

Je kan een airco ook je ruimtes laten verwarmen. Door middel van een warmtepomp in de airco, kan je je kamers energiezuinig en snel warmen. Je binnenklimaatsysteem wordt nog energiezuiniger wanneer je dergelijke airco’s combineert met zonnepanelen.

Waarom Deinzenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er bestaan verschillende types airco’s. Hiervan zijn de belangrijkste split airconditioners en monoblock airconditioners.

  • Split airconditioners hebben zowel een binnen- als een buitenunit, en worden vooral gebruikt voor grotere oppervlakten. Denk hierbij aan een office of een supermarkt.
  • Monoblock airconditioners hebben maar één unit, een binnenunit, en wordt vooral toegepast in kleinere ruimtes, zoals je woonkamer.
 AeroConsult is expert in de monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de juiste airco

Voordat je een airconditioner koopt, moet je stilstaan bij de volgende vraag: “hoe groot moet de capaciteit van mijn airco zijn?” Want, als je voor een aircosysteem kiest met een te groot vermogen, zullen enorme temperatuurschommelingen je energieverbruik onnodig hoog maken. Kies je echter een airconditioner met een te laag vermogen, dan wordt het lastig om je gewenste temperatuur te bereiken.

Doorgaans let je best op de volgende elementen bij het kiezen van de juiste capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer u beroep doet op AeroConsult, stellen wij een airco installateur uit Deinze aan die het geschikte vermogen voor uw situatie berekent.

Plaatsing van je airco

Voor het plaatsen van je nieuwe airco biedt AeroConsult je twee mogelijkheden aan: of je plaatst de airco zelf, of je laat hem door een erkend AeroConsult installateur monteren.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan begeleiden we je stapsgewijs door middel van een gedetailleerde handleiding.
  • Kies je ervoor de airco te laten plaatsen door ons? Dan sturen wij een ervaren monteur die tegen een beperkte meerkost de airco professioneel installeert.

Gemak in onderhoud

Laat jij je airco zeker één keer per jaar nakijken? Goed zo, want dit zorgt ervoor dat onaangename gevolgen worden vermeden. Met een regelmatig onderhoud weet je heel precies of de airco nog goed werkt, en waar er eventuele problemen zijn. Een slecht onderhouden airco kan schimmels, pollen en andere bacteriën binnenlaten in je huis, waardoor je je gezin of collega’s ziek kan maken. Liever vermijden dan bestrijden!

 

Een Monoblock airco is echter zo goed als onderhoudsvrij. Mocht je toch problemen ondervinden, kan je steeds terecht bij specialisten van AeroConsult uit Deinze.

Houd het hoofd koel in Deinze

Ben je overtuigd van de voordelen van een monoblock airco, en wil jij genieten van jouw gewenste binnentemperatuur, ongeacht hoe warm of koud het buiten is? Dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Ons team van expert installateurs levert jou raad en service op maat.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Wetteren, Aalst, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas

Neem contact op met AeroConsult

Klaar voor je airco? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge