Waarom een airco in Eeklo interessant is

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een airco, we sommen enkele van de belangrijkste op:

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerdagen kan de temperatuur in je kamers onaangenaam hoog worden. Dit kan vervolgens je slaap of je werk enorm verstoren. Een airco is daarom voornamelijk bekend als een oplossing om je ruimte af te koelen.

 

Moderne airconditioningsystemen, zoals monoblock airco's, bieden echter veel meer dan alleen koeling. Een gezonde luchtkwaliteit is essentieel en dergelijke airco's kunnen de lucht filteren om pollen, virussen en andere ongewenste stoffen uit de ruimte te houden. Hierdoor verblijf je in een lucht die veel gezonder en aangenamer is. Daarnaast bieden airco's ook een oplossing voor koude winterdagen door hun verwarmingsfunctie.

2. Betere prestaties

Een airco is een nuttige investering voor zowel werknemers als klanten. We leggen uit:

  • Veel bedrijven hebben een airco aangeschaft om de lucht en temperatuur in hun ruimtes aangenamer te maken, waardoor klanten langer blijven en de kans vergroot dat ze meer uitgeven.
 
  • Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit door de zuivering van de lucht door de filters van de airco, waardoor werknemers meer energie krijgen, meer geconcentreerd zijn en beter presteren.
 
  • Als laatste is het bewezen dat we beter presteren in een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer de ruimte, hoe meer moeite je moet doen om hetzelfde werk te leveren.
 Een airco versterkt dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere kosten verwarming

De aanschaf van een airco kan ook een positief effect hebben op je portemonnee. Dankzij de aanwezige warmtepomp kan het aircosysteem je ruimte snel en energiezuinig verwarmen. Heb je ook zonnepanelen? Dan heb je een zeer energiezuinig systeem om je binnenklimaat te regelen.

Waarom Eeklonaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco’s

Er zijn twee hoofdtypen airconditioningsystemen, namelijk split airco's en monoblock airco's.

  • Aan de ene kant bestaan split airco's uit een binnen- en buitenunit. Hierdoor worden ze vaak gebruikt in grotere ruimtes, zoals een kantoor of winkel.
  • Aan de andere kant hebben monoblock airco's slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn ze meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een living. Bij AeroConsult ligt de focus vooral op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies een geschikte airco

Wanneer je een airco wil aanschaffen, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Het vermogen van de airco is hierbij een cruciale factor om in overweging te nemen. Een te hoog vermogen kan met name leiden tot temperatuurschommelingen en een onnodig groot energieverbruik, terwijl een te laag vermogen ervoor kan zorgen dat de airco niet in staat is om de gewenste binnentemperaturen te behalen.

Bij het bepalen van het benodigde vermogen van de airco moet rekening worden gehouden met:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan een ervaren airco-installateur uit Eeklo sturen om je te helpen bij het bepalen van de beste optie voor jouw situatie.

De installatie van jouw airco

Het installeren van een monoblock airco neemt doorgaans niet veel tijd in beslag. Bij AeroConsult heb je twee opties: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel laat je deze installeren door één van onze experts tegen een kleine meerprijs. Wij begeleiden je stap voor stap bij de installatie door middel van een gedetailleerde handleiding als je besluit om het zelf te doen. Maar, als je voor zekerheid kiest en het liever aan ons overlaat, dan komt er een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar jouw locatie in Eeklo om de airco te installeren.

Het onderhouden van je airco

Om problemen te voorkomen, is het ten zeerste aangeraden om regelmatig je airco te laten controleren. Een jaarlijkse inspectie kan ervoor zorgen dat eventuele problemen op tijd worden opgelost en dat je airco nog goed functioneert. Want, als je airco niet goed onderhouden wordt, kunnen er schimmels, pollen en andere bacteriën zich in je ruimtes verspreiden, wat de gezondheid van jouw familie of collega's kan schaden.

 

Hoewel de Monoblock airco's van AeroConsult weinig tot geen onderhoudsvereisten hebben, kun je altijd beroep doen op de expertise van AeroConsult wanneer er toch problemen optreden.

Houd het hoofd koel in Eeklo

Ben je op zoek naar een monoblock airconditioner en wil je profiteren van altijd jouw gewenste binnentemperatuur, ongeacht de buitentemperatuur, dan is AeroConsult de ideale keuze voor jou. Ons team van deskundige installateurs uit Eeklo is altijd beschikbaar om je persoonlijk advies en op maat gemaakte service te bieden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste airco selecteert en dat deze optimaal wordt geïnstalleerd. Dit resulteert in een ideale omgeving om te wonen of te werken, waar jij het hoofd koel kunt houden.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Heb je interesse in een monoblock airconditioner? Neem nu contact met ons op voor een offerte zonder verplichtingen of voor meer details.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge