Airco Eeklo

Bezig te informeren over een serieuze airco van Eeklo of postcode 9900 in Oost-Vlaanderen? Je wil als Eeklonaar a priori voorbereid zijn op een volgende hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in het centrum van de regio Meetjesland?

Airconditioning is onmisbaar

Een onberispelijk afgestelde airco voorziet jouw eetkamer en woonkamer van een heerlijke koelte op warme zomerdagen. Niets zo akelig dan aanwezig te zijn in een te warme omgeving. Hoofdzakelijk ruimtes onder metalen constructies warmen in de zomer enorm op. Een airco bevestigen is dan de oplossing. Airconditioning is tegenwoordig quasi cruciaal geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Eeklo

Een serieuze airco installateur in onze gemeente aan het Afleidingskanaal van de Leie? Je verwerft graag gespecialiseerd recommandatie rond airconditioning? Verlang je graag een vrijblijvende bod te ontvangen van een airco installateur uit Eeklo? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het juiste adres.

Waarom een airco kopen in Eeklo?

De aanwinst van een airco kent een uitstekend aantal voordelen. We plaatsen ze graag voor je aan:

1) Klimaatbeheersing

De bekendste pro’s van airconditioning is de afkoeling. Echter bewerkstelligt een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook implementeren voor verwarming! Vervolgens filteren de eigentijdse installaties overigens de lucht. Komt er trouwens nog bij: een handige ventilatie en luchtvochtigheid. Met als gevolg een betere en schonere lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch intensiever. Via filters geeft de airco van een perfecte kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt opgeruimd van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is gekend dat we meer bewerkstelligen als bij een temperatuur van ruwweg 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe lager de prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is ons werk waar te maken bij bijvoorbeeld 33° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner vermeerdert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun verrichtingen. Waarom hebben dat tegenwoordig alle Delhaizes airco hebben? Klanten blijven dan langer, zijn minder nerveus waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven benoemt, kan je een airco tegenwoordig ook implementeren als verwarming.
Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling gans fascinerend.

Doordat een airco ook kan verwarmen, vertelt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een mechaniek dat warmte verlegt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de frigokast. Het grote profijt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat zonder twijfel dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerlei klassen van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er echter maar 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.
Split airco zijn meer geschikt voor royale ruimtes, zoals kantoren en winkels in Eeklo. Een monoblock wordt eerder opgehangen voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de zitkamer.

De betere airco kiezen

Het is normaal dat je een airco in de stad van BV’s als Francesca Vanthielen en Roger De Vlaeminck kiest die op maat gemaakt is voor de thuis die je wil verkoelen en verwarmen. Van nature kan je steeds kiezen voor een airco met een opmerkelijke capaciteit. Maar pas dan op voor forse temperatuurschommelingen en nutteloze energieverbruik. Het probleem van een krachteloze capaciteit is dan weer dat de begeerde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de plek waar deze geïnstalleerd is,
  • de hoeveelheid personen,
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco steller uit Eeklo je perfect tippen welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit bevestigen is zo gepiept. Bij Aquaconsult heb je 2 selecties: ofwel brengt je de airco zelf aan, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te bevestigen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Eeklo te laten bevestigen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van ruwweg 325.

Onderhoud

We recommanderen alle 22.000 Eeklonaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten onderzoeken door een erkend Aquaconsult steller uit Eeklo. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de configuratie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende deelgemeenten servicen we eveneens voor de regio Eeklo: Kaprijke, Lievige, Maldegem, Ursel en Knesselare.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Gent, Geraardsbergen, Lokeren, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Contacteer ons nu voor meer informatie.