Waarom een airco kopen in Gent?

Met zijn 269.191 inwoners is Gent een gezellige stad in Oost-Vlaanderen. Tijdens de zomermaanden kan het in de stad van Kevin De Bruyne en Julie Van den Steen behoorlijk warm worden. Je kan eventueel verkoeling gaan zoeken in de Leie of aan de Coupure, maar daarmee houd je de warmte in je woning, kantoor of winkel niet buiten. Wil jij tijdens de heetste periode van het jaar je cuberdons aangenaam koel houden? Dan is een airco aanschaffen in de Stroppenstad aangeraden. 

Het aankopen van een airco kent meer voordelen dan je denkt. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Klimaatbeheersing

Een airco kan ervoor zorgen dat je binnenruimtes op hete zomerdagen aangenaam koel blijven. Het is namelijk erg onprettig om te verblijven in een te warme omgeving, wat vaak het geval is bij ruimtes met veel ramen die snel opwarmen. Het installeren van een airco is dan de ideale oplossing.

 

Een airconditioner biedt echter meer voordelen dan alleen het verkoelen van de lucht. Moderne airco-installaties, zoals een monoblock airco, kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om te verwarmen. Bovendien verbeteren deze airco’s de ventilatie en luchtvochtigheid in een ruimte, en kunnen ze uitgerust worden met een ionisatiesysteem om de lucht te zuiveren van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. In essentie zorgt een airconditioner voor een aangenamere en gezondere lucht.

2. Hogere prestaties

Als je een airconditioner koopt, verhoogt dit niet alleen het werkplezier van jou en je medewerkers, maar het verbetert ook hun prestaties. We leggen uit:

  • Dit komt door de gezondere lucht die de airconditioner biedt door middel van filters die zorgen voor een ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren. Hierdoor krijg je meer energie.
 
  • We weten allemaal hoe moeilijk het is om ons werk uit te voeren in een hete kamer. Het is namelijk bewezen dat we beter en sneller presteren bij een kamertemperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt, hoe slechter onze prestaties zijn.
 
  • Tegenwoordig hebben bijna alle winkels airconditioning en dit heeft een goede reden. Door de aanwezigheid van airconditioning blijven klanten langer in de winkel en zijn ze minder ongeduldig, wat kan leiden tot meer aankopen. Deze logica geldt ook voor andere plaatsen zoals ziekenhuizen, cafés of bioscopen.

3. Lage verwarmingskosten

Airconditioners worden meestal gebruikt om een koele omgeving te creëren, maar zoals eerder beschreven, kan je vele airco's ook inschakelen als verwarmingsbron dankzij de ingebouwde warmtepomp, oftewel een apparaat dat warmte overbrengt. Het grote voordeel van zo’n warmtepomp is de energiezuinige verwarming, waardoor je natuurlijk minder zal moeten betalen. Als je ook zonnepanelen op het dak hebt, dan geniet je van een volledig energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Gentenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De verschillende soorten airco’s

Er zijn verschillende soorten airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in twee families, namelijk: de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airco’s hebben doorgaans twee units, een binnen en een buitenunit, en worden eerder ingezet voor grote ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een grote kantoorruimte of winkel in Gent.
  • Monoblocks daarentegen hebben slechts één unit, een binnenunit, en worden gebruikt voor ruimtes met een kleiner oppervlak, zoals een slaapkamer. AeroConsult is expert op vlak van de monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De beste airco kiezen

Voordat je besluit om een airconditioner te kopen, moet je je informeren over welke aircocapaciteit het beste past voor jouw situatie. Een airco met een te groot vermogen zal namelijk leiden tot grote schommelingen in de temperatuur en tot een onnodig hoog energieverbruik. Maar, als je kiest voor een te laag vermogen, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Doorgaans let je best op de volgende zaken bij het kiezen van de geschikte capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mechanieker uit Gent perfect voor je berekenen welk vermogen je nodig hebt.

De installatie van je airco

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is niet moeilijk. Bij AeroConsult heb je 2 alternatieven: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.
  • Indien je voor AeroConsult kiest, mag je een professionele plaatsing verwachten tegen een beperkte meerkost.

Beperkte onderhoudsvereisten

Wij adviseren alle Gentenaren om hun airconditioning jaarlijks te laten nakijken door een erkende technicus. Met zo’n regelmatig onderhoud kunnen wij vaststellen of de airconditioning nog naar behoren werkt. Een slecht onderhouden airconditioning kan namelijk ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën in je huis circuleren, waardoor jij en je gezinsleden ziek kunnen worden.

 

Bij monoblock airconditioning is dit niet nodig, want dergelijke airco's zijn namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

AeroConsult: jouw aircomonteur in Gent

Wil je je wapenen tegen een mogelijk hete zomer, en ben je overtuigd van de voordelen van monoblock airco’s? AeroConsult staat paraat. Wij hebben de beste airco-installateurs uit regio Gent, die keer op keer streven naar een naadloze gebruikerservaring. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van jouw gewenste temperatuur, ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge