Airco Gent

Airco Gent

Ben je aan het uitkijken naar een voortreffelijke airco in de buurt van Gent of postcode 9000 in Oost-Vlaanderen? Je wil als Gentenaar al vooraf voorbereid zijn op een nakende hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Stroppenstad?

Airconditioning is geen overbodige luxe

Een tip top afgestelde airco voorziet jouw badkamer, keuken en alle andere kamers van je huis van een comfortabele koelte op warme zomerdagen. Niets zo vervelend dan proberen te leven in een te warm huis. In het bijzonder ruimtes achter ramen warmen in de zomer enorm op. Een airco installeren is dan de oplossing. Airconditioning is heden van enorm belang geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Gent

Een goede airco installateur in onze gemeente aan de Schelde? Je krijgt graag gespecialiseerd tips rond airconditioning? Wil je een gratis expertise of een gratis offerte ontvangen van een airco installateur uit Gent? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het geschikte adres.

Waarom een airco kopen in Gent?

Een airco installeren heeft verschillende voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1) Klimaatbeheersing

Het meest waardevolle voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter realiseert een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook inschakelen voor verwarming. Dankzij het lage energieverbruik van de Innova Monoblock airco is het verwarmen met deze airco zelfs voordeliger dan verwarmen met gas. De nieuwste installaties filteren trouwens ook de lucht waardoor er minder ‘vuile deeltjes’ in de lucht bevinden. Komt er dan ook nog bij: een gepaste ventilatie en luchtvochtigheid. Dat wil zeggen een gezondere en gereinigde lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht heb je sowieso al meer energie. Via filters wordt de airco van een fijne kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt bevrijd van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is geweten dat we sneller werken als bij een temperatuur van pakweg 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe meer ondermaats de prestaties. We weten allemaal hoe stroef het is ons werk te volbrengen bij bijvoorbeeld 29° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner bevordert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun resultaten. Waarom is het zo dat heden alle kleerwinkels airco hebben? Gasten blijven dan langer, zijn minder haastig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor restaurants, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, cafés, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven beschreven, kan je een airco tegenwoordig ook inschakelen als verwarming.
Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling totaal tof.

Doordat een airco ook kan verwarmen, praat men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een gestel dat warmte overhandigt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de koelkast. Het grote meerwaarde van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat vanzelfsprekend dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn uiteenlopende genres van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er zowat 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit.
Split airco zijn meer geschikt voor grote ruimtes, zoals kantoren en winkels in Gent. Een monoblock wordt eerder bevestigd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de kinderkamer.

De best passende airco kiezen

Het is essentieel dat je een airco in de stad van BV’s als atleet Thomas Van Der Plaetsen en presentatrice Katja Retsin kiest die het best berekend is voor de ruimte die je wil verkoelen en verwarmen. Bijgevolg kan je steeds kiezen voor een airco met een te krachtig vermogen. Maar pas dan op voor enorme temperatuurschommelingen en zinloos energieverbruik. Het probleem van een te zwak vermogen is dan weer dat de aangename temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de grootte van de ruimte,
  • het aantal personen,
  • de lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco mechanieker uit Gent perfect voor je berekenen welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is niet moeilijk. Bij Aquaconsult heb je 2 alternatieven: ofwel installeer je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te vastmaken? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Gent te laten vastmaken, houd dan rekening met een gemiddelde meerkost van pakweg 450.

Onderhoud

Voor de Innova Monoblock airco’s is een jaarlijks onderhoud niet nodig aangezien deze installaties onderhoudsvrij zijn. Dat is dan ook de reden waarom AquaConsult je nooit een onderhoudscontract zal aanbieden.

Gemeentes

We zijn ook aanwezig in de volgende deelgemeenten van regio Gent: Mariakerke, Oostakker, Afsnee, Ledeberg en Zwijnaarde.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Oost-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Aalst, Wetteren, Deinze, Dendermonde, Geraardsbergen, Lokeren, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

Contacteer ons nu voor meer informatie.