Waarom een airco kopen in Brugge?

De aanschaf van een airco kent een groot aantal voordelen. We sommen ze graag voor je op:

1. Klimaatbeheersing

et bekendste pluspunt van airconditioning is - uiteraard - de afkoeling. Een airco doet echter meer dan dat alleen. Je kan de airco bijvoorbeeld ook gebruiken voor verwarming. Bovendien filteren de modernere airco-installaties eveneens de lucht van stofjes en virussen, wat verder voor een goede ventilatie en luchtvochtigheid zorgt. Kortom, een airco draagt bij tot een schonere en gezondere lucht.

2. Hogere prestaties

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat airco's niet alleen gunstig zijn voor de werknemers, maar ook voor de klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wetenschappers hebben aangetoond dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen aanzienlijk verminderen. De ideale temperatuur voor optimale prestaties ligt rond de 21 graden Celsius.
 
  • Airconditioners zorgen niet alleen voor het koelen van de ruimte, maar verbeteren ook de kwaliteit van de binnenlucht door middel van hun filters. Dit resulteert in meer energie en een beter concentratievermogen bij werknemers, wat op zijn beurt de productiviteit bevordert.
 
  • Bovendien hebben veel horecazaken en supermarkten airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te optimaliseren, zodat het voor klanten aangenamer wordt om in de zaak te verblijven. Dit verhoogt de kans dat klanten langer blijven en mogelijk meer uitgeven.
 Een airconditioningsysteem verbetert dus  niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft het ook positieve effecten op de productiviteit en het verblijf van klanten.

3. Lage verwarmingskosten

Vaak wordt over het hoofd gezien dat airconditioningsystemen met energiezuinige warmtepompen financieel aantrekkelijk kunnen zijn. Naast het koelen van de ruimte, hebben deze warmtepompen ook de capaciteit om snel en efficiënt een ruimte te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Bruggelingen een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco’s

Er zijn diverse soorten airco's die over het algemeen worden onderverdeeld in twee categorieën: monoblock airco's en split airco's.

  • Split airco's bestaan uit zowel een binnenunit als een buitenunit en worden vaak gebruikt in grotere ruimtes, zoals supermarkten of restaurants.
  • Monoblock airco's daarentegen hebben slechts één unit, namelijk de binnenunit, en zijn gepast voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers. Bij AeroConsult ligt de focus voornamelijk op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De correcte airco kiezen

Het is belangrijk dat je een airco kiest die geschikt is voor de ruimte die je wil verkoelen & verwarmen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoge capaciteit., maar pas dan op voor grote temperatuurschommelingen en een onnodig hoog energieverbruik. Het probleem van een te lage capaciteit is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Brugge je perfect informeren over welke capaciteit jij precies nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is eenvoudig. Bij AeroConsult heb je twee opties: ofwel hangt je de airco zelf op, ofwel doen we dit voor jou:

  • Kies je ervoor om de airco zelf te installeren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding van ons die je bij iedere stap van het proces verder helpt.
  • Indien je de installatie van je nieuwe airco liever wilt overlaten aan een ervaren installateur, zal een gecertificeerde monteur van AeroConsult naar je woning in Brugge komen om de airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhoud

Ons advies is om minstens eenmaal per jaar je airco te laten nakijken door een erkend AeroConsult installateur uit Brugge. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het apparaat nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen er namelijk voor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast, wat jou en jouw gezin ziek kan maken.

Jouw ideaal binnenklimaat in Brugge

Als je op zoek bent naar een airco om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijde en ervaren team van installateurs, waaronder in Brugge, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge