Airco Brugge

Op zoek naar een betrouwbare airco vlak langs van Brugge of postcode 8000 in West-Vlaanderen? Je wil als Bruggeling tijdig voorbereid zijn op een mogelijke hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in het Venetië van het noorden?

Airconditioning is evident

Een perfect afgestelde airco voorziet jouw huis en badkamer van een aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo onaangenaam dan vertoeven in een te warme omgeving. Zeker ruimtes achter glas warmen in de zomer enorm op. Een airco installeren is dan de oplossing. Airconditioning is vandaag quasi onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Brugge

Een geschikte airco installateur in onze gemeente aan de Brugse Reien? Je ontvangt graag gespecialiseerd raad rond airconditioning? Wens je graag een vrijblijvende offerte te ontvangen van een airco installateur uit Brugge? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het juiste adres.

Waarom een airco kopen in Brugge?

De aanschaf van een airco kent een groot aantal voordelen. We sommen ze graag voor je op:

Klimaatbeheersing

Het bekendste pluspunt van airconditioning is de afkoeling. Echter doet een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook gebruiken voor verwarming! Bovendien filteren de moderne installaties eveneens de lucht. Komt er verder nog bij: een goede ventilatie en luchtvochtigheid. Kortom een schonere en gezondere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch productiever. Via filters voorziet de airco van een ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is bekend dat we beter presteren als bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe slechter de prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is ons werk uit te voeren bij bijvoorbeeld 25° Celsius. Een aankoop van een airconditioner verhoogt dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun prestaties. Waarom denk je dat tegenwoordig alle winkels airco hebben? Klanten blijven dan langer, zijn minder ongeduldig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven vermeld, kan je een airco tegenwoordig ook gebruiken als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling helemaal interessant. Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestel dat warmte verplaatst. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de ijskast. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat uiteraard dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn verschillende types van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er slechts 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor grotere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Brugge. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

De correcte airco kiezen

Het is belangrijk dat je een airco in de stad van BV’s als Jan Breydel en Guido Gezelle kiest die geschikt is voor de ruimte die je wil verkoelen & verwarmen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoge capaciteit. Maar pas dan op voor grote temperatuurschommelingen en onnodig energieverbruik. Het probleem van een te lage capaciteit is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de ligging
  • het aantal personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco installateur uit Brugge je perfect informeren welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is eenvoudig. Bij Aquaconsult heb je 2 opties: ofwel hangt je de airco zelf op, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te installeren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Brugge te laten installeren, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van ongeveer 350.

Onderhoud

We adviseren alle 120.000 Bruggelingen om 1x per jaar hun airconditioner te laten nakijken door een erkend Aquaconsult installateur uit Brugge. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het apparaat nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Brugge: Oostkamp, Oedelem, Varsenare, Damme, Loppem.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Contacteer ons nu voor meer informatie.