De voordelen van een airco in Torhout

Een airco in je woning of op kantoor brengt heel wat voordelen met zich mee. Wij sommen ze hier voor je op.

1. Beheers je klimaat

Iedereen weet dat een airco zorgt voor verkoeling in de ruimte. Dat is het bekendste, maar niet het enige voordeel van een airco. Een airco kan op koelere dagen ook voor verwarming zorgen. Bovendien helpt een moderne airco-installatie de lucht te filteren van stofjes en virussen. Bovendien draagt het bij tot een goede ventilatie en luchtvochtigheid. Een airco zorgt dus over het algemeen voor een schonere en gezondere lucht.

2. Verhoog je prestaties

Heb jij een winkel of kantoor in Torhout? Goed nieuws, want verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een airco gunstig is voor zowel je werknemers als de klanten. We geven je enkele voorbeelden:

  • Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, bij warme temperaturen wordt het moeilijker om te presteren. Het is dan ook bewezen dat de prestaties aanzienlijk verminderen bij hogere temperaturen. Voor optimale prestaties is een temperatuur rond de 21 graden Celsius ideaal.
 
  • Zoals we al vermeld hebben, kan een airco niet enkel de ruimte afkoelen maar ook de lucht filteren. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van de binnenlucht sterk verbeterd wordt, wat op zijn beurt zorgt voor meer energie en concentratievermogen bij de werknemers. Meer energie leidt dan weer tot een hogere productiviteit.
 
  • Niet enkel voor werknemers, maar ook voor klanten is een geoptimaliseerde luchtkwaliteit en temperatuur aangenamer om in te verblijven. Daardoor is de kans groter dat klanten langer in de winkel blijven en mogelijk ook meer uitgeven. Veel horecazaken en supermarkten installeerden om die reden ook airconditioners.
 
Een airco op het werk zorgt dus voor een hoger comfort, maar heeft ook een positief effect op de productiviteit en het verblijf van de klanten.

3. Verlaag je verwarmingskosten

Comfort en productiviteit zijn natuurlijk belangrijke zaken, maar een airco met energiezuinige warmtepompen is daarnaast ook financieel aantrekkelijk. Deze warmtepompen zorgen voor het koelen van de ruimte, maar kunnen ook snel en energiezuinig jouw ruimte verwarmen. Neem dit in combinatie met enkele zonnepanelen en je krijgt een energiezuinig systeem om het klimaat van je ruimtes te reguleren, wat bijdraagt aan lagere energiekosten.

Waarom Torhoutenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten airco’s

Over het algemeen worden airco’s opgedeeld in twee categorieën, namelijk de monoblock airco’s en de split airco’s.

  • Zoals het woord zelf al een beetje aangeeft, bestaat een split airco uit twee units: een binnenunit en een buitenunit. Daarom worden deze vaak gebruikt in grotere ruimtes, zoals horecazaken en supermarkten.
  • In tegenstelling tot de split airco heeft een monoblock airco slechts één unit, namelijk een binnenunit. Daarom worden deze gebruikt voor kleinere ruimtes zoals livings. Bij AeroConsult focussen wij vooral op monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De juiste airco kiezen

Niet elke airco is geschikt om jouw ruimte te verkoelen of verwarmen. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken, zeker op vlak van de benodigde capaciteit. Een airco met een te hoge capaciteit kan grote temperatuurschommelingen met zich meebrengen en zorgt voor een onnodig hoogenergieverbruik. Kies je voor een airco met een te lage capaciteit, dan zal je jouw gewenste temperatuur moeilijk bereiken.

Volgende elementen zijn belangrijk in de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Laat je deze keuze liever over aan een expert? Als je voor AeroConsult kiest, informeert onze airco-installateur uit Torhout je over welke capaciteit jouw ruimte nodig heeft.

Airco-installatie in Torhout

Een monoblock airco is vrij eenvoudig te installeren. AeroConsult geeft je twee opties: je installeert de airco zelf of je laat het door ons installeren.

  • Wens je de airco zelf te installeren? Dan bezorgen wij jou een gedetailleerde handleiding die je helpt bij elke stap.
  • Laat je de airco liever installeren door een ervaren airco-installateur? In dat geval sturen wij een gecertificeerde monteur van AeroConsult richting Torhout om de airco professioneel te plaatsen.

Jouw airco onderhouden

Een airco heeft niet veel onderhoud nodig. We raden aan om je airco minstens eenmaal per jaar te laten nakijken door een expert. Zo kan je meteen weten in welke staat jouw airco is. Indien je airco slecht onderhouden is, blaast de airco pollen, schimmels en bacteriën rond in de ruimte, wat ziektes kan veroorzaken.

 

Een monoblock airco is echter onderhoudsarm, waardoor dit onderhoud niet nodig is. Ervaar je toch een probleem? Dan staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Jouw ideale binnentemperatuur in Torhout

Wil jij het hele jaar door genieten van de ideale binnentemperaturen? Dan is AeroConsult de ideale keuze! Ons ervaren team van monteurs helpt je onder andere in Torhout graag verder met advies en service op maat, zodat je de perfecte airco kiest en je deze professioneel kan laten installeren. Een airco van AeroConsult zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en voor een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving. Zo hoef je je niet langer zorgen te maken om de temperaturen buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een airco en wil je meer informatie ontvangen of een gepersonaliseerde offerte aanvragen? Contacteer ons gerust!

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge