Waarom een airco kopen in Waregem?

De investering in een airco kent een aantal voordelen. We sommen er graag enkele voor je op:

1. Klimaatregeling

Er is niets zo vervelend dan te moeten verblijven in te hete omgeving. Een tip top afgestelde airco voorziet jouw kamers van een aangename koelte op warme zomerdagen, daarvoor is het product dan ook gekend. Echter, met een airco kan je veel meer doen dan dat alleen. Een airco kan namelijk ook een ruimte verwarmen. Daarnaast filteren de modernere airco-installaties ook de lucht en voorzien ze een gepaste ventilatie en luchtvochtigheid. Kortom, je bekomt een nettere en gereinigde lucht.

2. Beter presteren

Onderzoeken hebben aangetoond dat airconditioningsystemen niet alleen voordelen bieden voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Toename van de productiviteit. Onderzoek heeft aangetoond dat een te hoge temperatuur in een ruimte de productiviteit van mensen aanzienlijk reduceert. De ideale temperatuur voor de beste prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te liggen. Met een airco kunnen werknemers in een comfortabele temperatuur werken, wat resulteert in betere prestaties.
 
  • Verbetering van de luchtkwaliteit. Airco's verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht door middel van de aanwezige filters. Dit draagt bij aan meer energie en een hoger concentratievermogen bij werknemers, wat dan weer een positief effect heeft op hun prestaties.
 
  • Verhoging van de klanttevredenheid. Veel horecagelegenheden en supermarkten hebben airco's geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te optimaliseren, waardoor het voor hun klanten aangenamer wordt om in de zaak te verblijven. Dit maakt dat klanten waarschijnlijk langer blijven, wat zich op zijn beurt vertaalt in een kans op hogere uitgaven.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten. Daarom kan het een waardevolle investering zijn.

3. Minder hoge verwarmingskosten

Vaak worden de financiële voordelen van energiezuinige warmtepomp-airconditioners over het hoofd gezien. Naast het koelen van ruimtes, kunnen de vaak aanwezige warmtepompen ook op een energiezuinige en efficiënte manier ruimtes verwarmen. Als deze warmtepompen in combinatie met zonnepanelen worden gebruikt, kan dit leiden tot een zeer duurzaam systeem voor klimaatbeheersing binnenshuis, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Waregemnaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Types airco’s

Airco's worden vaak in verschillende categorieën ingedeeld, waarbij de meest voorkomende types de monoblock airconditioners en split airconditioners zijn:

  • Aan de ene kant bestaan split airco's uit een binnen- en een buitenunit, en worden ze vaak gebruikt in grotere kamers, zoals commerciële ruimtes en restaurants.
  • Aan de andere kant hebben monoblock airco's slechts één unit, namelijk de binnenunit, en zijn ze geschikter voor kleinere ruimtes zoals zitkamers. Bij AeroConsult ligt de focus vooral op deze laatste categorie airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De beste airco voor jouw situatie kiezen

Het is essentieel dat je een airco kiest die het best past voor de kamer die je wil verkoelen & verwarmen. Hierbij moet je voornamelijk kijken naar de benodigde capaciteit. In feite kan je steeds kiezen voor een airco met een te krachtig vermogen, maar pas dan op voor enorme temperatuurschommelingen en zinloos energieverbruik. Het probleem van een te zwak vermogen is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mechanieker uit Waregem je perfect meedelen welk vermogen je best hebt.

De installatie van je nieuwe airco

Bij AeroConsult zijn er twee opties beschikbaar voor de installatie van een monoblock airco, en beide opties zorgen voor een snelle en efficiënte installatie:

  • Zelf-installatie: je kunt de montage zelf uitvoeren met behulp van een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: als je de montage liever aan een ervaren installateur overlaat, kan dat ook. In dat geval zal een gecertificeerde AeroConsult-monteur naar jou in Waregem komen om je nieuwe airconditioner op een professionele en betrouwbare manier te installeren.

Onderhoudsvereisten

Wij raden alle airco-houders van Waregem aan minstens één keer per jaar hun airco te laten controleren door een erkende installateur van AeroConsult uit Waregem. Met deze jaarlijkse onderhoudsbeurt kunt u er zeker van zijn dat uw airco nog perfect functioneert. Onvoldoende onderhouden airconditioners kunnen ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën door uw huis worden verspreid, wat een risico kan vormen voor de gezondheid van u en uw gezin.

 

Een Monoblock airco is echter zo goed als onderhoudsvrij. Mocht je toch een probleem ondervinden, kan je steeds terecht bij het team van AeroConsult.

Jouw ideaal binnenklimaat in Waregem

Als je op zoek bent naar een airco om het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat te genieten, dan is AeroConsult de perfecte keuze. Ons ervaren team van installateurs biedt persoonlijk advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze professioneel geïnstalleerd wordt, of je nu in Waregem woont of in omstreken. Met een AeroConsult airco creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat of als je meer informatie wilt over het aanschaffen van een airconditioner.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge