Waarom een airco in Poperinge de moeite waard is

Het aanschaffen van een airco kent een ruim aantal voordelen:

1. Klimaatbeheersing

Een te hoge temperatuur kan erg oncomfortabel zijn, maar met een goed afgestelde airco kan je op warme zomerdagen genieten van een aangename koelte. Naast dit bekende voordeel biedt een airco echter nog veel meer voordelen. Zo kan een airconditioning ook dienen als verwarmingsbron voor een ruimte. Bovendien zorgen moderne airco-installaties voor een goede luchtfiltering, ventilatie en luchtvochtigheid, wat resulteert in schonere en gezuiverde lucht.

2. Hogere prestaties

Er bestaan verschillende onderzoeken die aantonen dat een airco niet alleen voordelen biedt voor werknemers, maar ook voor klanten. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • Bij hogere kamertemperaturen kan de productiviteit van mensen aanzienlijk afnemen. Uit studies blijkt dat de meest geschikte temperatuur voor de meest optimale prestaties ongeveer 21 graden Celsius bedraagt. Met een airco kan deze constante temperatuur worden bereikt, wat resulteert in een comfortabelere werkomgeving en betere prestaties.
 
  • De filters in airco's verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht, wat leidt tot een hoger energieniveau en een hoger concentratievermogen bij werknemers. Dit heeft dan weer een positief effect op hun prestaties.
 
  • Veel supermarkten en horecazaken hebben airco’s geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en de temperatuur te verbeteren in hun ruimtes, waardoor het voor klanten prettiger wordt om in de zaak te verblijven. Dit kan leiden tot hogere uitgaven omdat klanten geneigd zijn om langer blijven.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Lagere kosten voor verwarming

Mensen realiseren zich vaak niet dat airco's met hun energiezuinige warmtepompen niet alleen koeling bieden, maar ook snel en efficiënt kunnen verwarmen. Door deze warmtepompen te combineren met zonnepanelen kan een zeer energiezuinig systeem worden gecreëerd om het binnenklimaat op een duurzame manier te regelen, wat leidt tot lagere energiekosten.

Waarom Poperingenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten airco’s

Er bestaan verschillende typen airco's, waarvan de meest voorkomende de split airconditioners en monoblock airconditioners zijn:

  • Split airconditioners bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden meestal gebruikt in grote ruimtes zoals horecagelegenheden en commerciële panden.
  • Monoblock airconditioners daarentegen zijn geschikt voor kleinere ruimtes, zoals woonkamers, en bestaan uit slechts één unit, namelijk de binnenunit. Bij AeroConsult ligt de focus vooral op monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De best passende airco kiezen

Het is cruciaal om bij het selecteren van een airco ervoor te zorgen dat het model past bij de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden. De capaciteit van de airco is hierbij een belangrijke factor. Een airco met een te grote capaciteit kan namelijk zorgen voor ongewenste temperatuurschommelingen en hoger energieverbruik. Aan de andere kant kan een airco met een te lage capaciteit problemen opleveren bij het bereiken van de gewenste temperatuur.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Poperinge je perfect informeren over welke capaciteit je best kiest.

Het installeren van de airco

AeroConsult biedt twee keuzes voor het installeren van een monoblock airconditioner, waarbij beide opties een snelle en efficiënte installatie garanderen:

  • De eerste optie is zelf-installatie, waarbij je een uitgebreide handleiding ontvangt die je stap voor stap doorheen het installatieproces leidt. De handleiding wordt door AeroConsult verstrekt en je kunt deze gebruiken om zelf de airco te installeren.
  • De tweede optie is een professionele installatie door een gecertificeerde AeroConsult-deskundige. De deskundige zal naar jouw locatie in Poperinge komen en de airconditioner professioneel en betrouwbaar installeren.

Onderhouden van de airco

AeroConsult adviseert eigenaren van airco's uit Poperinge om hun airco minstens één keer per jaar te laten controleren door een erkende AeroConsult-installateur. Zo'n jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de airco optimaal blijft werken en voorkomt de verspreiding van pollen, schimmels en bacteriën in huis. Een airco die niet goed onderhouden wordt, kan namelijk een risico vormen voor de gezondheid van jou en je gezin.

 

Een monoblock airco vereist weinig tot geen onderhoud, zodat je zorgeloos kan genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Jouw ideaal binnenklimaat in Poperinge

AeroConsult is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een airco die het hele jaar door zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Ons team van deskundige installateurs, waaronder uit Poperinge, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de juiste airconditioner kiest en dat deze professioneel geïnstalleerd wordt. Met een airco van AeroConsult kun je genieten van een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist en Wevelgem.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie!

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge