Airco Poperinge

Aan het overwegen over een solide Airco uit Poperinge of postcode 8970 in West-Vlaanderen? Je wil als Poperingenaar reeds voorbereid zijn op een aankomende hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de stad in het West-Vlaamse Heuvelland?

Airconditioning is geen overbodige luxe meer

Een perfect afgestelde airco voorziet jouw badkamer en eetkamer van een verfrissende koelte op warme zomerdagen. Niets zo naar dan te vertoeven in een te warme ambiance. Voornamelijk ruimtes onder metalen structuren warmen in de zomer enorm op. Een airco aanleggen is dan de oplossing. Airconditioning is ten heden dage quasi essentieel geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Poperinge

Een degelijke airco installateur in onze gemeente aan de Vleterbeek? Je krijgt graag gespecialiseerd referentie rond airconditioning? Ambieer je graag een vrijblijvende aanbod te ontvangen van een airco installateur uit Poperinge? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het correcte adres.

Waarom een airco kopen in Poperinge?

Het aanschaffen van een airco kent een ruim aantal voordelen. We noteren ze graag voor je vast:

Klimaatbeheersing

De bekendste meerwaarde van airconditioning is de afkoeling. Echter volbrengt een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook realiseren voor verwarming! Alsook filteren de verfijnde installaties bijkomend de lucht. Komt er overigens nog bij: een duurzame ventilatie en luchtvochtigheid. En bijkomstig een betere en properdere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch actiever. Via filters wordt de airco van een gewenste kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt verwijderd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is notoir dat we meer verwezenlijken als bij een temperatuur van naar schatting 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minderwaardig de prestaties. We weten allemaal hoe hard het is ons werk te verrichten bij bijvoorbeeld 34° Celsius. Een aankoop van een airconditioner wakkert dus niet alleen het werkplezier aan van jouw medewerkers, maar ook hun uitwerkingen. Waarom heb je dat vandaag alle Colruyts airco hebben? Consumenten blijven dan langer, zijn minder wispelturig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering geldt ook voor restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven ter sprake kwam, kan je een airco tegenwoordig ook realiseren als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling heel meeslepend. Doordat een airco ook kan verwarmen, vermeld men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een medium dat warmte verschuift. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de ijsfrigo. Het grote meerwaarde van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat zonder enige twijfel dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn diverse rubrieken van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er niet meer dan 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor riante ruimtes, zoals kantoren en winkels in Poperinge. Een monoblock wordt eerder ingezet voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

De meest passende airco kiezen

Het is beduidend dat je een airco in de stad van BV’s als Dirk Frimout en Geike Arnaert kiest die uitgerekend is voor het huis die je wil verkoelen en verwarmen. Welteverstaan kan je steeds kiezen voor een airco met een opmerkelijk vermogen. Maar pas dan op voor ruime temperatuurschommelingen en overtollige energieverbruik. Het probleem van een krachteloos vermogen is dan weer dat de gezochte temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de hal waar deze geïnstalleerd is
  • het aantal presente personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco deskundige uit Poperinge je perfect inlichten welk vermogen je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit aanleggen is een eitje. Bij Aquaconsult heb je 2 keuzes: ofwel zet je de airco zelf vast, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf aan te leggen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Poperinge te laten aanleggen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van naar schatting 400.

Onderhoud

We stellen je voor alle 20.000 Poperingenaars om 1x per jaar hun airconditioner te laten inspecteren door een erkend Aquaconsult deskundige uit Poperinge. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de plaatsing nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Poperinge: Vleteren, Ieper, Boeschepe, Steenvoorde, Belle.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist en Wevelgem.

Contacteer ons nu voor meer informatie.