Waarom is een airco in Knokke-Heist interessant?

Een airco in je ruimte plaatsen heeft natuurlijk heel wat voordelen. We sommen ze hieronder voor je op.

1. Klimaat beheersen

Het grootste en bekendste voordeel van een airconditioningsysteem is de afkoeling van je ruimte. Maar, dat is lang niet het enige wat een airco kan doen. Een airco kan ook het omgekeerde doen, namelijk je huis verwarmen op koude winterdagen. Daarnaast filtert een moderne airco stofjes en virussen uit de lucht. Zo krijg je een betere ventilatie en luchtvochtigheid, wat bijdraagt tot een schonere en gezondere lucht.

2. Prestaties verhogen

Een airco biedt niet enkel comfort in je woning, maar heeft ook positieve effecten op je werknemers en klanten. Dit werd aangetoond in verschillende onderzoeken. Hieronder geven we je enkele voorbeelden.

  • Je hebt misschien zelf al gemerkt dat presteren in een warme ruimte vaak moeilijker is. Het is dan ook bewezen dat 21 graden Celsius de ideale temperatuur is voor optimale prestaties.
 
  • Airco’s zorgen niet enkel voor een koelere ruimte, maar ook voor een schonere en gezondere lucht. Dat heeft op zijn beurt een positieve invloed op de energie en het concentratievermogen. Dit verhoogt de productiviteit van je werknemers.
 
  • Ook veel horecazaken en supermarkten ondervinden de voordelen van een airco-installatie. Door het optimaliseren van de luchtkwaliteit en de temperatuur, wordt de zaak aangenamer om in te verblijven. Dat zorgt voor een hogere kans op klanten die langer in je zaak blijven en mogelijk ook hogere uitgaven.
 Een airconditioning systeem zorgt dus niet enkel voor een comfortabelere werkplek, maar ook voor hogere productiviteit en een aangenamer verblijf voor klanten.

3. Verwarmingskosten verlagen

Airconditioningsystemen met warmtepompen kunnen ook financieel aantrekkelijk zijn, maar dat wordt vaak over het hoofd gezien. Aan de hand van de warmtepompen kan de airco naast het afkoelen, de ruimte ook snel en energiezuinig verwarmen. In combinatie met zonnepanelen verkrijg je een energiezuinig klimaatsysteem dat de temperaturen op een duurzame manier regelt. Dat resulteert allemaal in lagere energiekosten.

Waarom Knokkenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Diverse soorten airco’s

Over het algemeen worden verschillende soorten airco’s opgedeeld in twee groepen: split airco’s en monoblock airco’s.

  • Split airco’s bestaan uit twee units, een binnenunit en een buitenunit. Door deze twee units zijn split airco’s geschikt voor grotere ruimtes zoals supermarkten of horecazaken.
  • Monoblock airco’s bestaan slechts uit één unit, namelijk een binnenunit. Daardoor worden deze vooral gebruikt voor kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. Bij AeroConsult leggen we de focus op monoblock airco’s,

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De juiste aircokeuze maken

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste airco met een gepaste capaciteit kiest op basis van jouw ruimte. Als je voor een airco kiest met een te hoge capaciteit, dan zal je temperatuurschommelingen ervaren. Daarnaast zal ook het energieverbruik onnodig hoog liggen. Kies je daarentegen voor een te lage capaciteit, dan zal het heel moeilijk worden om jouw gewenste temperatuur te bereiken.

Bij het kiezen van de capaciteit dien je rekening te houden met volgende elementen:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Door beroep te doen op AeroConsult krijg je advies op maat van een airco-installateur op basis van jouw ruimte.

Airco-installatie in Knokke-Heist

Omdat een monoblock airco geen buitenunit heeft, is deze vrij eenvoudig te installeren. Bij AeroConsult bieden wij je twee opties: de airco zelf installeren of de installatie aan ons overlaten.

  • Wilt u de airco zelf installeren, dan zorgen we voor een gedetailleerde handleiding om je te begeleiden bij elke stap van de installatie.
  • Laat u de installatie liever over aan ons? Dan sturen wij een ervaren monteur richting Knokke-Heist voor een professionele en betrouwbare airco-installatie.

Airco’s onderhouden

Hoewel een monoblock airco niet veel onderhoud nodig heeft, raden wij aan om je airco toch eenmaal per jaar te laten controleren door een erkend AeroConsult monteur. Zo weet je meteen in welke staat je airco is en vermijd je mogelijk ziektes. Een slecht onderhouden airco kan namelijk pollen, schimmels en bacteriën in je ruimte blazen.

 

Bij Monoblock airconditioning is dit niet nodig, want deze soort airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

Jouw ideale binnentemperatuur in Knokke-Heist

Wil jij helemaal voorbereid zijn om een ideaal binnenklimaat te verkrijgen in je woning? Dan is AeroConsult voor jou de ideale match in Knokke-Heist. Ons team is toegewijd en ervaren om jou advies en service op maat te bieden. Wij zorgen voor de perfecte keuze van airco en voor een professionele installatie. Creëer jouw ideale binnentemperaturen voor een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving met een airco van AeroConsult.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge