Airco Wevelgem

Bezig te informeren over een serieuze Airco neven Wevelgem of postcode 8560 in West-Vlaanderen? Je wilt als Wevelgemnaar zeker en vast voorbereid zijn op een volgende hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de gemeenten van de wevelgemnaar?

Airconditioning is onmisbaar

Een onberispelijk afgestelde airco voorziet jouw eetkamer en woonkamer van een heerlijke koelte op warme zomerdagen. Niets zo akelig dan aanwezig te zijn in een te warme omgeving. Hoofdzakelijk ruimtes onder metalen constructies warmen in de zomer enorm op. Een airco bevestigen is dan de oplossing. Airconditioning is tegenwoordig quasi cruciaal geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Wevelgem

Een serieuze airco installateur in onze gemeente aan de Leie? Je verwerft graag gespecialiseerd recommandatie rond airconditioning? Verlang je graag een vrijblijvende bod te ontvangen van een airco installateur uit Wevelgem? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het juiste adres.

Waarom een airco kopen in Wevelgem?

De aanwinst van een airco kent een uitstekend aantal voordelen. We plaatsen ze graag voor je op een rijtje:

1) Klimaatbeheersing

De bekendste pro van airconditioning is de afkoeling. Echter bewerkstelligt een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook implementeren voor verwarming! Vervolgens filteren de eigentijdse installaties overigens de lucht. Komt er trouwens nog bij: een handige ventilatie en luchtvochtigheid. Met als gevolg een betere en schonere lucht.

2) Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch intensiever. Via filters geeft de airco een binnenlucht van perfecte kwaliteit. De lucht wordt opgeruimd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is gekend dat we meer bewerkstelligen bij een temperatuur van ruwweg 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe lager de prestaties. We weten allemaal hoe moeilijk het is ons werk bij 33° Celsius waar te maken bijvoorbeeld.

Een aankoop van een airconditioner heeft dus niet alleen effect op het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun verrichtingen. Waarom hebben tegenwoordig alle Delhaizes airco? Klanten blijven dan langer, zijn minder nerveus waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor hotels, restaurants, cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, enz.

3) Lage verwarmingskosten

Zoals hierboven al benoemt, kan je een airco tegenwoordig ook inzetten als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling gans fascinerend.Doordat een airco ook kan verwarmen, wordt er ook gesproken van een warmtepomp. Een warmtepomp is een mechaniek dat warmte verlegt. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijk apparaat is de frigokast. Het grote profijt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat zonder twijfel dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerlei klassen van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er echter maar 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor royale ruimtes, zoals kantoren en winkels in Wevelgem. Een monoblock wordt eerder opgehangen voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de zitkamer.

De betere airco kiezen

Het is normaal dat je een airco in de stad van BV’s als Camille Dhont en Annelien Coorevits kiest die op maat gemaakt is voor de thuis die je wil verkoelen & verwarmen. Van nature kan je steeds kiezen voor een airco met een opmerkelijke capaciteit. Maar pas dan op voor forse temperatuurschommelingen en nutteloos energieverbruik. Het probleem van een krachteloze capaciteit is dan weer dat de begeerde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de plek waar deze geïnstalleerd is
  • de hoeveelheid personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco steller uit Wevelgem je perfect tippen welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit bevestigen is zo gepiept. Bij Aquaconsult heb je 2 selecties: ofwel breng je de airco zelf aan, ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te bevestigen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Wevelgem te laten bevestigen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van ruwweg 325.

Onderhoud

We recommanderen alle 32.000 Wevelgemnaren om 1x per jaar hun airconditioner te laten onderzoeken door een erkend Aquaconsult steller uit Wevelgem. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de configuratie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kan maken.

Gemeenten

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Wevelgem: Ledegem, Menen, Halewijn, Kortrijk, Gullegem.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist en Poperinge.

Contacteer ons nu voor meer informatie.