Waarom een airco kopen in Wevelgem?

Een airco aanschaffen kent een groot aantal voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Klimaatbeheersing

Een te warme omgeving kan erg vervelend zijn, maar met een goed afgestelde airco kan je genieten van een aangename koelte op warme zomerdagen. Hoewel dit het bekendste voordeel van een airco is, biedt het systeem nog meer pluspunten. Zo kan een airconditioningsysteem ook dienen als verwarming voor een ruimte. Daarnaast zorgen moderne airco-installaties voor een goede luchtfiltering, ventilatie en luchtvochtigheid, wat resulteert in schonere en gezuiverde lucht.

2. Meer prestaties

Er zijn meerdere onderzoeken die aantonen dat een airco niet alleen voordelen biedt voor werknemers, maar ook voor klanten. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • Bij hoge temperaturen kan de productiviteit van mensen aanzienlijk afnemen. Uit studies blijkt dat de meest geschikte temperatuur voor optimale prestaties ongeveer 21 graden Celsius is. Met een airco kan deze constante temperatuur worden bereikt, wat resulteert in een comfortabelere werkomgeving en betere prestaties.
 
  • De filters in airconditioners verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht, wat leidt tot een hoger energieniveau en een hoger concentratievermogen bij werknemers, wat dan weer een positief effect heeft op hun prestaties.
 
  • Veel supermarkten en horecagelegenheden hebben airco's geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur te verbeteren in hun zaak, waardoor het voor klanten prettiger wordt om in de zaak te verblijven. Dit kan leiden tot hogere uitgaven omdat klanten langer blijven.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten. Het kan dus een waardevolle investering zijn.

3. Lage verwarmingskosten

Vaak beseffen mensen niet dat airco's met energiezuinige warmtepompen een slimme financiële keuze kunnen zijn. Naast de verkoelingsmogelijkheden kunnen deze warmtepompen ook snel en energiezuinig verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te regelen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Wevelgemnaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende airco’s

Er bestaan diverse soorten airco's, waarvan de meest voorkomende typen de split airconditioners en monoblock airconditioners zijn:

  • Split airco's bestaan uit een binnen- en een buitenunit en worden doorgaans gebruikt in grote ruimtes, zoals horecagelegenheden en commerciële panden.
  • Monoblock airco's daarentegen zijn geschikt voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers, en bestaan ze uit slechts één unit, namelijk de binnenunit. AeroConsult focust zich vooral op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De beste airco kiezen

Bij het kiezen van een airconditioner is het essentieel om een model te selecteren dat het beste past bij de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. Een belangrijke factor hierbij is de capaciteit van de airco. Het is namelijk mogelijk om een airco te kiezen met een hogere capaciteit dan nodig, maar dit kan leiden tot grote temperatuurschommelingen en onnodig energieverbruik. Een airco met een te lage capaciteit daarentegen kan problemen veroorzaken bij het bereiken van de gewenste temperatuur.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Wevelgem je perfect informeren over welke capaciteit je best hebt.

De installatie van de airco

AeroConsult biedt twee opties voor het installeren van een monoblock airco, en beiden zorgen voor een snelle en efficiënte installatie:

  • Je kunt kiezen voor zelf-installatie met behulp van een uitgebreide handleiding die wij naar je toe sturen,
  • of je kunt kiezen voor een professionele installatie door een gecertificeerde AeroConsult-deskundige. Dan zal deze persoon naar jouw locatie in Wevelgem zal komen om de airco professioneel en betrouwbaar te installeren.

Onderhoud

AeroConsult raadt eigenaars van airconditioners in Wevelgem aan om minstens één keer per jaar de airco te laten controleren. Door dit jaarlijks onderhoud kan je er zeker van zijn dat jouw airco optimaal blijft functioneren. Een slecht onderhouden airco kan er namelijk voor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën zich in je huis verspreiden, wat een risico kan vormen voor de gezondheid van jou en jouw gezin.

 

De Monoblock airco's van AeroConsult vereisen doorgaans bijna geen onderhoud, zodat je zorgeloos kunt genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Jouw ideaal binnenklimaat in Wevelgem

Als je op zoek bent naar een airco in Wevelgem die het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat biedt, dan is AeroConsult de perfecte keuze. Ons toegewijde en ervaren installatieteam, onder andere uit Wevelgem, biedt persoonlijk advies en op maat gemaakte diensten om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco selecteert en professioneel laat installeren. Met een AeroConsult airco creëer je een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur hebt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge