Airco Ieper

Interesse in een uitstekende Airco niet ver van Ieper of postcode 8900 in West-Vlaanderen? Je wil als Ieperling al bij voorbaat voorbereid zijn op een waarschijnlijke hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Kattenstad?

Airconditioning is niet meer weg te denken

Een vlekkeloos afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer en inkomhal van een erg comfortabele koelte op warme zomerdagen. Niets zo irritant dan werken in een te warme ruimte. Bovenal ruimtes achter glasramen warmen in de zomer enorm op. Een airco zetten is dan de oplossing. Airconditioning is momenteel quasi noodzakelijk geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Ieper

Een betrouwbare airco installateur in onze gemeente aan de Ieperlee? Je ontvangt graag gespecialiseerd inlichting rond airconditioning? Kies je graag een vrijblijvende suggestie te ontvangen van een airco installateur uit Ieper? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het waardige adres.

Waarom een airco kopen in Ieper?

De verwerving van een airco kent talloze voordelen. We tellen ze graag voor je :

Klimaatbeheersing

Het nuttigste plus van airconditioning is de afkoeling. Echter presteert een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook hanteren voor verwarming! Overigens filteren de geavanceerde installaties op dezelfde wijze de lucht. Komt er bijkomend nog bij: een degelijke ventilatie en luchtvochtigheid. Samenvattend een betere en gereinigde lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch energieker. Via filters voorziet de airco van een zeer fijne kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gepurificeerd van stof, pollen en onaangename geuren. Het is bewezen dat we meer uitvoeren als bij een temperatuur van plus minus 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe slechter de prestaties. We weten allemaal hoe uitputtend het is ons werk te vervolledigen bij bijvoorbeeld 30° Celsius. Een aankoop van een airconditioner verbetert dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun performanties. Waarom is het dat momenteel alle supermarkten airco hebben? Kopers blijven dan langer, zijn minder driftig waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor cafés, ziekenhuizen, tandartspraktijken, bioscopen, hotels, restaurants, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is meegedeeld, kan je een airco tegenwoordig ook hanteren als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volkomen opvallend. Doordat een airco ook kan verwarmen, babbelt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een machine dat warmte uitlevert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de vrieskist. Het grote voordeel van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat logischerwijs dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn gevarieerde merken van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er haast 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor brede ruimtes, zoals kantoren en winkels in Ieper. Een monoblock wordt eerder geïnstalleerd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de salon.

De best berekende airco kiezen

Het is relevant dat je een airco in de stad van BV’s als Karl Vannieuwkerke en Jonathan Blondel (ex voetballer) kiest die het meest correct is voor de locatie die je wil verkoelen & verwarmen. Zonder twijfel kan je steeds kiezen voor een airco met een te krachtige capaciteit. Maar pas dan op voor kolossale temperatuurschommelingen en overtollig energieverbruik. Het probleem van een te zwakke capaciteit is dan weer dat de geliefde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • het huis waar deze geïnstalleerd is
  • het volume personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco mecanicien uit Ieper je perfect melden welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit zetten is niet ingewikkeld. Bij Aquaconsult heb je 2 keuzemogelijkheden: ofwel bevestigd je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te zetten? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Ieper te laten zetten, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van plusminus 475.

Onderhoud

We geven de tip alle 36.000 Ieperlingen om 1x per jaar hun airconditioner te laten onderhouden door een erkend Aquaconsult mecanicien uit Ieper. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de montatie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Ieper: Langemark-Poelkapelle, Zonnebeke, Heuvelland, Poperinge, Wervik.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Contacteer ons nu voor meer informatie.