Waarom een airco kopen in Ieper?

Met zijn 35.534 inwoners is Ieper een levendige stad in West-Vlaanderen. In de zomermaanden kan het in de stad van Emma Meesseman en Karl Vannieuwkerke behoorlijk heet worden. Hoewel je verkoeling kunt vinden bij de Ieperlee, helpt dat niet om de hitte uit je woning, kantoor of winkel te weren. Wil je tijdens de warmste periode van het jaar je Kattenklauw koel bewaren? Dan is het aan te raden om een airco aan te schaffen in de Kattenstad. Ontdek de voordelen van een airco in Ieper.

1. Klimaatbeheersing

Het is erg vervelend om te moeten verblijven in een te warme omgeving. Een goed afgestelde airconditioner zorgt voor een aangename koelte op warme zomerdagen, en dat is dan ook waar het product om bekend staat. Maar er zijn meer voordelen aan een airco dan alleen de verkoeling die het biedt. Zo kan een airconditioningsysteem ook een ruimte verwarmen. Bovendien filteren moderne airco-installaties de lucht en zorgen ze voor de juiste ventilatie en luchtvochtigheid. Dit resulteert in schonere en gereinigde lucht.

2. Hogere productiviteit

Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat airco's niet alleen voordelen bieden voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Toename van de productiviteit: wanneer de temperatuur in een ruimte te hoog is, kan dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van de productiviteit van mensen. Studies hebben aangetoond dat de meest geschikte temperatuur voor de beste prestaties rond de 21 graden Celsius ligt. Een airco maakt deze constante temperatuur mogelijk waardoor werknemers in een comfortabele temperatuur kunnen werken, wat resulteert in betere prestaties.
 
  • Verbetering van de luchtkwaliteit: airco's verbeteren de binnenluchtkwaliteit door middel van de aanwezige filters. Dit draagt bij aan meer energie en een hoger concentratievermogen bij werknemers, wat een positief effect heeft op hun prestaties.
 
  • Verhoging van de klanttevredenheid: veel horecagelegenheden en winkels hebben airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, waardoor het voor hun klanten aangenamer wordt om in de zaak te verblijven. Dit kan leiden tot een kans op hogere uitgaven omdat klanten waarschijnlijk langer blijven.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten. Het kan dus een waardevolle investering zijn.

3. Lage verwarmingskosten

Mensen realiseren zich vaak niet dat airco's met energiezuinige warmtepompen een financieel slimme keuze kunnen zijn. Naast het feit dat deze warmtepompen ruimtes kunnen verkoelen, hebben ze ook de mogelijkheid om snel en efficiënt te verwarmen. Als ze worden gecombineerd met zonnepanelen, kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te beheren, wat resulteert in lagere energiefactuur.

Waarom Ieperlingen een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten aircosystemen

Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar, waarbij de meest gangbare typen de split airconditioners en monoblock airconditioners zijn.

  • Split airco’s bestaan uit een binnen- en een buitenunit en worden vaak gebruikt in omvangrijke ruimtes, zoals horecazaken en commerciële panden.
  • Aan de andere kant zijn monoblock airco’s geschikt voor beperktere ruimtes, zoals slaapkamers, en hebben ze slechts één unit, namelijk de binnenunit. Bij AeroConsult ligt de nadruk vooral op deze airco' zonder buitenunit.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De best passende airco selecteren

Het is cruciaal dat je een airco kiest die het meest passend is voor de locatie die je wil verkoelen & verwarmen. Hierbij speelt de capaciteit van de airco een grote rol. Je kan namelijk steeds kiezen voor een airco met een te krachtige capaciteit, maar pas dan op voor grote temperatuurschommelingen en overtollig energieverbruik. Het probleem van een te zwakke capaciteit is dan weer dat de gewenste temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Ieper je perfect informeren over welke capaciteit jij nodig hebt.

Je airco installeren

AeroConsult biedt je twee mogelijkheden aan voor de installatie van een monoblock airco, en beide opties zorgen voor een snelle en efficiënte installatie:

  • Zelf-installatie: je kunt de montage zelf uitvoeren met behulp van een uitgebreide en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: als je de installatie liever aan een ervaren monteur overlaat, kan dat uiteraard ook. In dat geval zal een gecertificeerde AeroConsult-deskundige naar jouw locatie in Ieper komen om de airco professioneel en betrouwbaar te installeren.

De airco onderhouden

Wij adviseren airco-eigenaren in Ieper om hun airco minstens eenmaal per jaar te laten controleren door een erkende installateur. Door middel van deze jaarlijkse onderhoudsbeurt kunt u er zeker van zijn dat uw airco optimaal blijft werken. Slecht onderhouden airco's kunnen er namelijk voor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën in uw huis circuleren, wat een gezondheidsrisico kan vormen voor u en uw gezin.

 

Gelukkig is een Monoblock airco bijna onderhoudsvrij. Als u toch problemen ondervindt, staat het team van AeroConsult altijd voor u klaar om u te helpen.

Jouw ideaal binnenklimaat in Ieper

Als je op zoek bent naar een airco die je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat biedt, dan is AeroConsult de perfecte keuze. Ons team van deskundige installateurs uit Ieper biedt persoonlijk advies en op maat gemaakte service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze op een professionele manier geïnstalleerd wordt. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur hebt, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt om een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge