Airco Kortrijk

Zoekende naar een kwalitatieve Airco nabij van Kortrijk of postcode 8500 in West-Vlaanderen? Je wil als Kortrijkzaan op tijd voorbereid zijn op een eventuele hittegolf en nu al informeren over een airco installatie in de Groeningestad?

Airconditioning is evident geworden

Een foutloos afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer en keuken van een zeer aangename koelte op warme zomerdagen. Niets zo akelig dan wonen in een te warme ambiance. Vooral ruimtes achter ruiten warmen in de zomer enorm op. Een airco plaatsen is dan de oplossing. Airconditioning is tegenwoordig quasi cruciaal geworden in ons dagelijkse leven.

Airco installateur Kortrijk

Een adequate airco installateur in onze gemeente aan de Leie? Je verkrijgt graag gespecialiseerd recommandatie rond airconditioning? Wil je graag een vrijblijvende bod te ontvangen van een airco installateur uit Kortrijk? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het correcte adres.

Waarom een airco kopen in Kortrijk?

De aankoop van een airco kent een grote hoeveelheid voordelen. We noemen ze graag voor je :

Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van airconditioning is de afkoeling. Echter kan een airco meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook utiliseren voor verwarming! Daarbij filteren de hedendaagse installaties evengoed de lucht. Komt er ook nog bij: een geschikte ventilatie en luchtvochtigheid. Met andere woorden een gezondere en schonere lucht.

Hogere prestaties

Door de gezondere lucht ben je automatisch fitter. Via filters voorzien de airco van een erg ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt ontdaan van van stof, pollen en onaangename geuren. Het is het is zo dat we beter functioneren als bij een temperatuur van rond de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minder de prestaties. We weten allemaal hoe hard het is ons werk te doen bij bijvoorbeeld 26° Celsius. Een aankoop van een airconditioner neemt toe dus niet alleen het werkplezier van jouw medewerkers, maar ook hun daden. Waarom geloof je dat vandaag alle handelszaken airco hebben? Consumenten blijven dan langer, zijn minder gehaast waardoor ze ook meer zullen aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor tandartspraktijken, ziekenhuizen, bioscopen, hotels, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is aangegeven, kan je een airco tegenwoordig ook utiliseren als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling volledig belangwekkend. Doordat een airco ook kan verwarmen, zegt men ook van een warmtepomp. Een warmtepomp is een toestelletje dat warmte levert. Een bekend voorbeeld van warmtepompen in een huishoudelijke apparaat is de frigo. Het grote pluspunt van een warmtepomp is de energiezuinige verwarming, wat natuurlijk dan weer interessant is voor jouw energiefactuur.

Soorten airco

Er zijn allerhande soorten van airco’s. Meestal worden ze verdeeld in 2 families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er amper 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor ruimere ruimtes, zoals kantoren en winkels in Kortrijk. Een monoblock wordt eerder geplaatst voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de eetkamer.

De juiste airco kiezen

Het is noodzakelijk dat je een airco in de stad van BV’s als Niels Destadsbader en Piet Goddaer kiest die gepast is voor het lokaal die je wil verkoelen & verwarmen. Natuurlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een te grote capaciteit. Maar pas dan op voor grotere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te kleine capaciteit is dan weer dat de gevraagde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • de locatie
  • de hoeveelheid personen
  • lichtbronnen.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco plaatser uit Kortrijk je perfect op de hoogte brengen van welke capaciteit je best nodig hebt.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit plaatsen is simpel. Bij Aquaconsult heb je 2 mogelijkheden: ofwel installeert je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Kortrijk te laten plaatsen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van rond de 375.

Onderhoud

We raden aan alle 80.000 Kortrijkzanen om 1x per jaar hun airconditioner te laten controleren door een erkend Aquaconsult plaatser uit Kortrijk. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het toestel nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond blaast en jouw gezin ziek kunnen maken.

Gemeentes

De volgende (deel)gemeenten servicen we eveneens voor de regio Kortrijk: Wevelgem, Gullegem, Harelbeke, Zwevegem, Bellegem.

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Contacteer ons nu voor meer informatie.