Waarom een airco kopen in Kortrijk?

De aankoop van een airco kent een groot aantal voordelen. We noemen ze graag voor je:

1. Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van airconditioning is de verkoeling die het biedt. Echter kan een airco meer dan dat alleen. Zo kan je een airco tegenwoordig ook gebruiken als verwarming. Daarbij filteren de hedendaagse installaties evengoed de lucht, waarbij je kan genieten van een ideale ventilatie en luchtvochtigheid. Met andere woorden, een airco voorziet je van een gezondere en schonere lucht.

2. Meer prestaties

Studies hebben aangetoond dat airco's niet alleen voordelen hebben voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen significant verminderen. De optimale temperatuur voor de beste prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te liggen.
 
  • Airco's verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht door middel van hun filters, wat resulteert in meer energie en een beter concentratievermogen bij de werknemers. Dit heeft een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Veel horecazaken en winkels hebben airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun binnenruimtes te optimaliseren, zodat het voor klanten aangenamer wordt om in de zaak te zijn. Dit verhoogt de kans dat ze langer blijven, wat dan weer de kans op hogere uitgaven doet toenemen.
 Kortom, een airconditioner verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Lagere verwarmingskosten

Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar airconditioners zijn met hun energiezuinige warmtepompen eigenlijk wel financieel aantrekkelijk. Naast het koelen, hebben deze warmtepompen ook de mogelijkheid om snel en efficiënt een ruimte te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren, wat leidt tot lagere energiekosten.

Waarom Kortrijkenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Varianten van airco's

Er zijn diverse soorten airco's, die meestal worden ingedeeld in twee categorieën: monoblock airco's en split airco's.

  • Split airco's bestaan uit zowel een binnenunit als een buitenunit en worden vaak gebruikt in grotere kamers, zoals in winkels of restaurants.
  • Monoblock airco's daarentegen hebben slechts één unit, de binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere kamers, zoals bureaukamers.
 
Bij AeroConsult ligt de focus voornamelijk op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De geschikte airco kiezen

Het is noodzakelijk dat je een airco selecteert die gepast is voor de ruimte die je wil verkoelen & verwarmen. Hierin speelt de benodigde capaciteit een belangrijke rol. Natuurlijk kan je steeds kiezen voor een airco met een te grote capaciteit. Maar, pas dan op voor grotere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te beperkte capaciteit is dan weer dat de gevraagde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

De volgende elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult , zal onze aircoplaatser uit Kortrijk je perfect op de hoogte brengen van welke capaciteit je nodig hebt.

Installatie van de airco

Bij AeroConsult zijn er twee opties beschikbaar voor de installatie van een monoblock airco, beide resulterend in een snelle en efficiënte installatie:

  • Doe-het-zelf installatie: Je hebt de mogelijkheid om de montage zelf uit te voeren met behulp van een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: Als je de montage liever overlaat aan een ervaren installateur, kan dit uiteraard ook. In dat geval zal een gecertificeerde monteur van AeroConsult naar je huis in Kortrijk komen om je nieuwe airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhoud

We raden alle Kortrijkzanen aan om minstens één keer per jaar hun airco te laten controleren. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of het toestel nog perfect werkt, want slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat je pollen, schimmels en bacteriën jouw huis binnenlaat. Dit kan jou en jouw gezin ziek maken.

Jouw ideaal binnenklimaat in Kortrijk

Als je op zoek bent naar een airco om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijde en ervaren team van installateurs, gevestigd in onder andere Kortrijk, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge