Airco Roeselare

Je bent op zoek naar een goede Airco in de regio van Roeselare (postcode 8800) in West-Vlaanderen? Je wil als Roeselarenaar nu al voorbereid zijn op de volgende hittegolf? Of je hebt er nu werkelijke genoeg van om te slapen in een veel te warme slaapkamer? Lees dan vooral verder.

Airconditioning is vanzelfsprekend

Een feilloos afgestelde airco voorziet jouw slaapkamer, living, keuken, bureau enz. van een comfortabele koelte op die warme zomerdagen. Niets zo ellendig dan zich te bevinden in een veel te warme omgeving. Zeker ruimtes achter glasruiten warmen in de zomer enorm op. Een airco ophangen is dan de oplossing. Airconditioning is vandaag de dag quasi onontbeerlijk geworden in ons dagelijkse leven, dus ook in de Rodenbachstad.

Airco installateur Roeselare

Een professionele airco installateur in onze gemeente aan de Mandel-vallei ? Je wil graag gespecialiseerd advies over airconditioning? Op zoek naar een vrijblijvende prijsofferte van een airco installateur uit Roeselare? Dan ben je bij Aquaconsult.be aan het goede adres.

Waarom een airco kopen in Roeselare?

De aanschaf van een airco kent een aantal interessante voordelen. We benoemen ze graag voor je :

Klimaatbeheersing

Het waardevolste pluspunt van airconditioning is uiteraard de afkoeling. Echter … een airco doet meer dan dat alleen. Je kan de airco nu ook inzetten voor verwarming! Komt er bovendien nog bij: een betere ventilatie, luchtfiltering en luchtvochtigheid. Anders geformuleerd: een gezondere en propere lucht dus.

Hogere prestaties

Door de koelere én gezondere lucht ben je automatisch ook efficiënter. Via filters geeft de airco een zeer aangename kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gereinigd van stof, pollen en andere onaangename geuren. Het is algemeen geweten dat we meer realiseren bij een temperatuur van om en bij de 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt daarboven, hoe minder de prestaties. We weten allemaal hoe lastig het is ons werk tot stand te brengen bij bijvoorbeeld 30° Celsius.

Een aankoop van een airconditioner verhoogt dus niet alleen het werkplezier van jezelf en jouw medewerkers, maar ook hun werk-output. Waarom denk je trouwens dat vandaag de dag alle warenhuizen airco hebben? Bezoekers blijven dan langer, zijn meer relax,  waardoor ze ook meer producten aankopen. Dezelfde redenering gaat op voor hotels, ziekenhuizen, bioscopen, restaurants, cafés, enz.

Lage verwarmingskosten

Zoals al hierboven is geschreven, kan je een airco tegenwoordig ook nuttigen als verwarming. Als je ook nog zonnepanelen op jouw dak hebt liggen, wordt jouw klimaatregeling helemaal interessant. Doordat een airco ook kan verwarmen, spreekt men ook wel van een warmtepomp. Een bekend voorbeeld van een warmtepomp is bijvoorbeeld de diepvriezer. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het energiezuinig is, wat natuurlijker dan weer interessant is voor onze energiefactuur.

Contacteer ons nu voor meer informatie.

Soorten airco

Er zijn diverse categorieën van airco’s. Meestal worden ze geclassificeerd in 2 grote families: de monoblock en de split airco. Bij monoblocks is er maar 1 unit, bij een split airco is er een buiten- en binnenunit. Split airco zijn meer geschikt voor grote ruimtes met veel vierkante meters, zoals kantoren en winkels in Roeselare. Een monoblock wordt eerder aangelegd voor kleinere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

De perfecte airco kiezen

Het is cruciaal dat je een airco in de stad van BV’s als Frédérik Deburghgraeve (voormalig zwemkampioen) en Stoffel Vandoorne (autopiloot) kiest die het best past voor de plaats die je wil verkoelen en verwarmen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te groot vermogen. Maar pas dan op voor te hoge temperatuurschommelingen en nutteloos energieverbruik. Het probleem van een te klein vermogen is dan weer dat de verlangde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

  • het aantal vierkante meter van de ruimte
  • het gemiddeld aantal aanwezige personen
  • andere warmte bronnen zoals lampen of grote glazen ruiten.

Als je beroep doet op Aquaconsult, zal onze airco specialist uit Roeselare je alle info versterken welk type airco en vermogen het best past.

Installatie

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is makkelijk. Bij Aquaconsult heb je 2 opties: ofwel monteert je de airco zelf , ofwel doen we dit voor jou. Kies je ervoor om de airco zelf te ophangen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.

Indien je ervoor kiest de airco bij je thuis in Roeselare door ons te laten ophangen en afstellen, houdt dan rekening met een gemiddelde meerkost van om en bij de 350 euro.

airco expert RoeselareOnderhoud

We recommanderen alle 65.000 Roeselarenaars om zeker 1 x per jaar hun airconditioner te laten nakijken door een erkend Aquaconsult expert. Met zo’n onderhoudsbeurt weet je meteen of de airco nog perfect functioneert. Slecht onderhouden airco’s kunnen ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën jouw huis rond geblazen worden. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid en verkoudheden.

Gemeentes

In de de volgende (deel)gemeenten van Roeselare  zijn we eveneens actief: Moorslede, Izegem, Ardooie, Staden, Hooglede, Gits en Lichtervelde

Aquaconsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Contacteer ons nu voor een gratis expertise.