Waarom een airco kopen in Roeselare?

De aanschaf van een airco kent een aantal interessante voordelen. We benoemen ze graag voor je:

1. Klimaatbeheersing

Het meest gekende pluspunt van een airco is - uiteraard - de verkoelende functie. Maar, een modern aircosysteem doet echter meer dan dat alleen. Je kan met name zo'n airco ook inzetten om te verwarmen. Bovendien kan het jouw binnenlucht filteren en virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, wat de luchtkwaliteit in je huis aanzienlijk verbetert.

2. Hogere prestaties

Studies hebben aangetoond dat airco's niet alleen voordelen bieden voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Verhoogde productiviteit: onderzoek heeft aangetoond dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen significant verminderen. De ideale temperatuur voor de beste prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te zitten. Airco's zorgen voorts voor een comfortabele temperatuur, waardoor werknemers beter presteren.
 
  • Verbeterde luchtkwaliteit: airco's verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht door middel van hun filters. Dit leidt tot meer energie en een hoger concentratievermogen bij werknemers. Dit heeft een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Verhoogde klanttevredenheid: veel horecazaken en supermarkten hebben airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te optimaliseren, zodat het voor hun klanten aangenamer is om in de zaak te zijn. Dit verhoogt de kans dat ze langer blijven, wat weer de kans op hogere uitgaven vergroot.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten, en kan daarmee een waardevolle investering zijn.

3. Lage verwarmingskosten

De financiële voordelen van energiezuinige warmtepomp-airconditioners worden vaak over het hoofd gezien. Naast het verkoelen van ruimtes, kunnen deze warmtepompen namelijk ook ruimtes op een duurzame en efficiënte manier te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een uiterst energiezuinig systeem voor klimaatregeling binnenshuis, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Roeselarenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er zijn verschillende categorieën van airco's, die meestal worden ingedeeld in twee types: monoblock airconditioners en split airconditioners.

  • Split airconditioners bestaan uit een binnen- en een buitenunit en worden vaak gebruikt in omvangrijke ruimtes, zoals handelszaken of restaurants.
  • Monoblock airconditioners daarentegen hebben slechts één unit, de binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere kamers, zoals een slaapkamer. Bij AeroConsult ligt de focus vooral op dit soort airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De ideale airco kiezen

Het is cruciaal dat je een airco in huis haalt die het best past voor de plaats die je wil verkoelen en verwarmen. Let hierbij goed op het benodigde vermogen. Uiteraard kan je steeds kiezen voor een airco met een te groot vermogen, maar pas dan op voor te hoge temperatuurschommelingen en nutteloos energieverbruik. Het probleem van een te klein vermogen is dan weer dat de verlangde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco specialist uit Roeselare je van informatie verstrekken over welk type airco en vermogen jij nodig hebt.

De installatie van de airco

Bij AeroConsult zijn er twee mogelijkheden voor de installatie van een monoblock airconditioner, en beide zorgen voor een snelle en efficiënte installatie:

  • Do-it-yourself installatie: je kunt de montage zelf uitvoeren met behulp van een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: als je de montage liever wilt overlaten aan een ervaren installateur, kan dat natuurlijk ook. In dat geval zal een gecertificeerde AeroConsult monteur naar jou in Roeselare komen om je nieuwe airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Je airco onderhouden

We raden alle Roeselarenaren aan om minimaal één keer per jaar hun airco te laten checken door een erkend aircomonteur. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de installatie nog steeds naar behoren werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen er namelijk voor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën je huis rond blaast, wat niet goed is voor de gezondheid van jou en je gezin.

 Een monoblock airco is echter onderhoudsarm. Wanneer je toch een probleem opmerkt, kan je zeker bij AeroConsult terecht.

Jouw ideaal binnenklimaat in Roeselare

Als je op zoek bent naar een airconditioner om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons deskundige en ervaren team van installateurs, waaronder uit Roeselare, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airconditioner van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur kunt behouden, ongeacht het weer buitenaf.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Oostende, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge