Waarom een airco kopen in Oostende?

De aanschaf van een airco kent een grote reeks voordelen. We sommen er een aantal voor je op:

1. Klimaatbeheersing

Het meest bekende voordeel van een airco is natuurlijk de verkoeling. Een airco heeft echter meer functies dan dat alleen. Je kan een airco nu ook benutten voor verwarming! Verder filteren de recente installaties ook de lucht en bieden ze een betrouwbaardere ventilatie en luchtvochtigheid, met een propere en gezondere lucht als gevolg.

2. Hogere prestaties

Studies hebben aangetoond dat airconditioners niet alleen voordelen hebben voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Verbeterde productiviteit: Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen significant verminderen. De optimale temperatuur voor de beste prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te liggen. Airconditioners zorgen voor een comfortabele temperatuur, waardoor werknemers beter kunnen presteren.
 
  • Betere luchtkwaliteit: Airconditioners verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht door middel van hun filters, wat resulteert in meer energie en een beter concentratievermogen bij werknemers. Dit heeft een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Verhoogde klanttevredenheid: Veel horecazaken en winkels hebben airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun binnenruimtes te optimaliseren, zodat het voor klanten aangenamer wordt om in de zaak te zijn. Dit verhoogt de kans dat ze langer blijven, wat weer de kans op hogere uitgaven vergroot.
 
Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Lagere verwarmingskosten

Airco's met energiezuinige warmtepompen worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om hun financiële voordelen. Naast het koelen van ruimtes, hebben deze warmtepompen namelijk ook de mogelijkheid om ruimtes duurzaam en efficiënt te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem voor duurzame regeling van het binnenklimaat, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Oostendenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er zijn verschillende soorten airco's, die doorgaans worden ingedeeld in twee categorieën: monoblock airconditioners en split airconditioners.

  • Split airconditioners bestaan uit zowel een binnenunit als een buitenunit en worden vaak gebruikt in grotere kamers, zoals in supermarkten of restaurants.
  • Monoblock airconditioners daarentegen hebben slechts één unit, de binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere kamers, zoals kantoorruimtes. Bij AeroConsult ligt de focus voornamelijk op monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco kiezen

Het is van groot belang dat je een airco kiest die op maat is van de kamer die je wil verkoelen en verwarmen. Hierbij speelt het benodigde vermogen een grote rol. Vanzelfsprekend kan je steeds kiezen voor een airco met een te hoog vermogen, maar pas dan op voor hogere temperatuurschommelingen en overbodig energieverbruik. Het probleem van een te laag vermogen is dan weer dat de gewilde temperatuur moeilijker wordt bereikt.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Als je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco monteur uit Oostende je perfect doorgeven welk vermogen je nodig hebt.

Installatie van de airco

Bij AeroConsult zijn er twee opties voor de installatie van een monoblock airconditioner, en beide zullen resulteren in een snelle en efficiënte installatie:

  • Do-it-yourself (DIY) installatie: Je kunt de montage zelf uitvoeren met behulp van een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: Als je de montage liever wilt overlaten aan een ervaren installateur, kan dat natuurlijk ook. In dat geval zal een gecertificeerde monteur van AeroConsult naar je huis in Oostende komen om je nieuwe airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhouden van de airco

We raden alle Oostendenaren aan om minimaal één keer per jaar hun airco te laten checken door een erkend AeroConsult monteur uit Oostende. Met zo’n onderhoudsbeurt weet u meteen of de installatie nog perfect werkt. Slecht onderhouden airco’s kunnen er namelijk voor zorgen dat u pollen, schimmels en bacteriën je huis rond blaast, wat nefast is voor de gezondheid van jou en je gezin.

 

Bij monoblock airconditioning is dit niet nodig, want een Monoblock airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

Jouw ideaal binnenklimaat in Oostende

Als je op zoek bent naar een airconditioner om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijde en ervaren team van installateurs, onder andere in Oostende, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airconditioner van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in West-Vlaanderen: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Waregem, Ieper, Torhout, Knokke-Heist, Wevelgem en Poperinge.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge