Waarom een airco in Vilvoorde de moeite waard is

We geven je enkele belangrijke voordelen van het gebruik van een airco mee:

1. Klimaatbeheersing

Tijdens warme zomerdagen kan de temperatuur in je slaapkamer of bureau onaangenaam hoog worden, wat het moeilijk kan maken om te slapen of te werken. Een airco is de ideale oplossing om je huis koel te houden door de verkoelende functie, maar het biedt ook andere voordelen. Moderne airco's kunnen met name de lucht filteren en allergenen, virussen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in je kamer verbetert. Bovendien beschikken deze airco's ook over een verwarmingsfunctie, wat in de winter van pas kan komen om de kamer te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Een airco is niet alleen een interessante investering voor personeel, maar ook voor klanten. We verklaren:

  • Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen beter presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe hoger de temperatuur is, hoe lastiger het wordt om dezelfde taken uit te voeren.
 
  • Door de betere luchtkwaliteit dankzij de aanwezige filters, krijgt het personeel meer energie, kunnen ze zich beter concentreren en zullen ze betere prestaties leveren.
 
  • Tot slot hebben veel horecazaken en winkels reeds een airco aangeschaft, om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren. Dit resulteert in een langer verblijf van hun klanten en vervolgens een grotere kans dat ze meer uitgeven.
 Een aircosysteem versterkt dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airco kan ook financieel voordelig zijn doordat het gebruik maakt van een warmtepomp om een ruimte te koelen. Bovendien kan dezelfde warmtepomp op een snelle en energiezuinige manier een kamer verwarmen. Als je dit dan nog eens combineert met zonnepanelen, dan beschik je over een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te regelen.

Waarom Vilvoordenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco

Er zijn diverse soorten airco's beschikbaar, maar de twee belangrijkste typen zijn:

  • Split airco's: deze bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vooral gebruikt voor grotere ruimtes, zoals warenhuizen en andere winkels.
  • Monoblock airco's: deze hebben maar één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer bruikbaar voor kleinere ruimtes, zoals bureaukamers.
 Binnen deze categorieën richt AeroConsult zich voornamelijk op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De goede airco kiezen

Bij het kiezen van een geschikte airco is het belangrijk om het benodigde vermogen in overweging te nemen. Een juiste capaciteit voorkomt een te hoog energieverbruik en grote temperatuurschommelingen die kunnen ontstaan bij een airco met een te groot vermogen, maar zorgt er ook voor dat je de gewenste binnentemperaturen gemakkelijk kunt bereiken.

De benodigde capaciteit hangt af van verschillende factoren, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je helpen bij het kiezen van de beste optie door een ervaren airco-installateur uit Vilvoorde naar je huis te sturen.

Installatie van je airco

AeroConsult biedt twee mogelijkheden om een monoblock airco te installeren.

  • Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen met behulp van de gedetailleerde handleiding die wij leveren.
  • Een andere optie is om het werk uit te besteden aan één van onze experts tegen een kleine meerprijs. Als je kiest voor de tweede optie, zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar jouw huis in Vilvoorde komen voor een professionele en betrouwbare installatie.

Onderhoud van je airco

Om problemen met je airco te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een onderhoud te laten uitvoeren. Door jaarlijks een inspectie te laten doen, kunnen eventuele problemen op tijd worden opgemerkt en opgelost, zodat je airco goed blijft werken. Als je je airco niet goed onderhoudt, kan dit leiden tot de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou, je familieleden of collega's.

 

Gelukkig hebben monoblock airco's weinig tot geen onderhoud nodig. Mocht er toch een probleem ontstaan, dan kun je altijd de experts van AeroConsult raadplegen.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Vilvoorde

Als je op zoek bent naar middel voor een aangename binnentemperatuur gedurende het hele jaar, dan is het de moeite waard om AeroConsult te overwegen voor de installatie van een monoblock airco. Ons professionele team van installateurs uit Vilvoorde biedt persoonlijk advies en een op maat gemaakte service, om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Door een airconditioning aan te schaffen, creëer je een comfortabele leef- of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur hebt, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Interesse of vragen? Contacteer ons nu voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge