Waarom een airco in Leuven de moeite waard is

Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van airconditioning opgesomd:

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerse dagen kan de temperatuur in je slaapkamer of bureau onaangenaam hoog worden, waardoor het lastig kan zijn om te slapen of te werken. Een airconditioningsysteem kan dan een ideale oplossing bieden om je huis koel te houden, iets wat de meeste mensen wel weten.

 

Moderne airco’s bieden niet alleen verkoeling, maar ook andere voordelen. Zo kunnen deze airconditioners de lucht filteren en allergenen, virussen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in je kamer verbetert en het verblijf daar veel aangenamer wordt. Bovendien beschikken dergelijke airco's ook over een verwarmingsfunctie, waardoor ze in de winter een uitkomst bieden om de kamer te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Een airco is een interessante investering voor zowel personeel als klanten, zoals we hieronder uitleggen:

  • Onderzoek heeft aangetoond dat mensen beter presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Wanneer de ruimte warmer wordt, kost het meer moeite om hetzelfde werk te doen.
 
  • Door de betere luchtkwaliteit dankzij de filters van de airco, krijgt het personeel meer energie, kunnen ze zich beter concentreren en zullen ze beter presteren.
 
  • Dit is ten slotte waarom veel bedrijven een airconditioning hebben aangeschaft, namelijk om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren. Dit resulteert in een langer verblijf van klanten in deze zaken, en vervolgens een grotere kans dat ze meer uitgeven.
 Een airconditioningsysteem verbetert dus niet alleen het werkplezier, maar ook de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airconditioner kan ook voordelig zijn voor je portemonnee. Om een ruimte te koelen, maken airconditioners vaak gebruik van een warmtepomp. Deze warmtepomp kan eveneens op een snelle en energiezuinige manier een ruimte verwarmen. Als je daarbij ook zonnepanelen hebt, beschik je over een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te reguleren.

Waarom Leuvenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Mogelijke aircosoorten

Er bestaan verschillende soorten airco’s, waarvan de twee hoofdtypen de volgende zijn:

  • Split airco's. Deze soort airco’s bestaan uit een binnen- en buitenunit en zijn voornamelijk geschikt voor grotere ruimtes, zoals supermarkten of andere winkels.
  • Monoblock airco’s. Deze hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een woonkamer. AeroConsult richt zich voornamelijk op deze soort airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco selecteren

Bij het kiezen van een geschikte airco moet je rekening houden met het vereiste vermogen. Dit is belangrijk om een onnodig hoog energieverbruik en grote temperatuurverschillen te voorkomen, wat wordt veroorzaakt door een airco met een te groot vermogen. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat je de gewenste binnentemperaturen gemakkelijk kunt bereiken, wat een te laag vermogen weleens zou kunnen verhinderen.

Het benodigde vermogen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je helpen bij het bepalen van de beste optie door een ervaren airco-installateur uit Leuven naar je locatie te sturen.

Jouw airco installeren

AeroConsult biedt twee opties voor het installeren van een monoblock airco. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, of je kunt het uitbesteden aan één van onze experts tegen een kleine meerprijs. Als je kiest voor de eerste optie, zal AeroConsult je stap voor stap begeleiden met behulp van de gedetailleerde handleiding. Als je liever hebt dat een gecertificeerde installateur van AeroConsult het werk doet, dan sturen wij een deskundige naar jou in Leuven en mag je rekenen op een professionele, snelle en betrouwbare installatie.

Jouw airco onderhouden

Het is belangrijk om je airco regelmatig te laten controleren om mogelijke problemen te voorkomen. Door een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren, kunnen complicaties tijdig worden opgelost en kan je airco goed blijven werken. Het niet goed onderhouden van de airco kan namelijk de verspreiding van schimmels, pollen en andere bacteriën veroorzaken, wat de gezondheid van familieleden of collega's kan schaden.

 

Gelukkig heeft een Monoblock airco weinig tot geen onderhoud nodig. Als er toch problemen ontstaan, kun je altijd terecht bij de experts van AeroConsult.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Leuven

Wil jij het hele jaar door een comfortabele binnentemperatuur hebben? Dan is het zeker de moeite waard om AeroConsult te overwegen voor de installatie van een monoblock airco. Ons deskundig team van installateurs uit Leuven biedt persoonlijk advies en een op maat gemaakte service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze perfect wordt geïnstalleerd. Met de aankoop van de airconditioning creëer je een ideale leef- of werkomgeving waarin je het nooit te warm of te koud hebt, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Klaar voor jouw gewenste temperatuur? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor verdere informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge