Waarom een airco in Asse de moeite waard is

Een airco is een zinvolle investering omwille van verschillende redenen. We lichten er enkele toe:

1. Reguleren van je binnenklimaat

Op warme zomerdagen kan de hitte in je bureau of slaapkamer het moeilijk maken om productief te zijn of om goed te slapen. Dan biedt een airco een voortreffelijke oplossing door je kamers lekker koel te houden, maar het heeft ook andere voordelen. Moderne airco’s kunnen namelijk de binnenlucht filteren en virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht halen. Dit maakt de luchtkwaliteit in je huis aanzienlijk hoger. Bovendien kunnen veel airconditioners ook je kamer verwarmen, waardoor ze ook ‘s winters handig een handige investering zijn.

2. Betere prestaties

Onderzoek wijst uit dat airco's niet alleen interessant zijn voor werknemers, maar ook voor klanten. We geven enkele voorbeelden:

  • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen significant vermindert. De optimale temperatuur voor de beste prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te liggen.
 
  • Naast de verkoelende functie, verbeteren airco’s de kwaliteit van de binnenlucht via hun filters, wat resulteert in meer energie en een hoger concentratievermogen bij mensen. Dit vertaalt zich op zijn beurt in een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Daarnaast hebben veel winkels en restaurants airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te optimaliseren, zodat het voor klanten aangenamer wordt om in de zaak te zijn. Hierdoor verhoogt de kans dat ze langer blijven en neemt de kans op hogere uitgaven toe.
 
Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op het werk, maar heeft ook positieve gevolgen voor de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien en eigenlijk financieel aantrekkelijk is, is de energiezuinige warmtepomp die een airco vaak bevat. Naast het koelen van een ruimte, heeft diezelfde warmtepomp ook de capaciteit om snel en efficiënt te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een uiterst energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame wijze te reguleren, wat resulteert in een lagere energiefactuur.

Waarom Assenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco’s

Er zijn allerlei soorten van airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in twee families: de monoblock airco’s en de split airco’s:

  • Split airco's bestaan uit zowel een binnenunit als een buitenunit en worden vaak gebruikt in grotere ruimtes zoals supermarkten of andere winkels.
  • Monoblock airco's daarentegen hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes zoals zitkamers. Bij AeroConsult ligt de focus voornamelijk op deze airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Jouw geschikte airco kiezen

Bij het selecteren van een geschikte airco is het van belang om de benodigde capaciteit in overweging te nemen. Met een airco met de juiste capaciteit vermijd je extreme temperatuurschommelingen en onnodig energieverbruik als gevolg van een te hoog vermogen. Daarnaast kan een airco met een te laag vermogen moeite hebben om de geprefereerde binnentemperaturen te bereiken.

Deze elementen hebben onder meer een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je bijstaan door een ervaren aircospecialist uit Asse naar je woning te sturen die je helpt een weloverwogen beslissing te nemen.

Je airco (laten) plaatsen

Bij AeroConsult zijn er twee opties beschikbaar voor de installatie van een monoblock airco, en beide processen verlopen vrij eenvoudig:

  • Doe-het-zelf plaatsing. Je kan ervoor kiezen om zelf de montage uit te voeren met behulp van een gedetailleerde handleiding die AeroConsult beschikbaar stelt.
  • Professionele plaatsing. Als je de montage liever wilt overlaten aan een ervaren installateur, kan je kiezen voor een professionele installatie tegen een kleine meerprijs. In dat geval zal een gecertificeerde monteur van AeroConsult naar je huis in Asse komen om je nieuwe airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Je nieuwe airco onderhouden

Het is van groot belang om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je airco om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Door minimaal één keer per jaar een grondige controle te laten uitvoeren, kunnen mogelijke problemen op tijd worden opgespoord en aangepakt, waardoor de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën tot een minimum wordt beperkt en de gezondheid van jou en je dierbaren wordt beschermd.

 

Een Monoblock airco heeft doorgaans weinig tot geen onderhoud nodig, zodat je zorgeloos kan genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Mocht je echter toch een probleem ervaren, dan kun je altijd rekenen op de hulp van AeroConsult.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Asse

AeroConsult is dé ideale keuze voor wie op zoek is naar een airco om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat. Ons enthousiast team van installateurs uit onder meer Asse biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de meest passende airco kiest en dat deze op een professionele manier wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en/of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buitenshuis.

Vrijblijvende afspraak

Aquaconsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Wil je een airconditioner aanschaffen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge