Waarom een airco in Grimbergen de moeite waard is

We geven enkele redenen waarom het aanschaffen van een airco een verstandige keuze is:

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerdagen kan de hitte in je slaapkamer of bureau het moeilijk maken om te slapen of te werken. Een airco is dan de perfecte oplossing om je kamers koel te houden, maar het biedt ook nog andere voordelen. Moderne airco’s kunnen namelijk de binnenlucht filteren en virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, wat de luchtkwaliteit in je ruimte sterk verhoogt. Bovendien hebben dergelijke airco's ook een verwarmingsfunctie die vooral nuttig is om je kamer in de winter te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Onderzoek wees uit dat een airco niet alleen waardevol is voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier is een uiteenzetting:

  • Hoe hoger de temperatuur van een ruimte, hoe lastiger het is voor mensen om hun werk te doen. Het is tevens bewezen dat mensen bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius het beste zullen presteren.
 
  • De aanwezige filters binnenin de airco verbeteren de binnenluchtkwaliteit, wat mensen meer energie geeft en een betere concentratie mogelijk maakt. Dit heeft vervolgens een positieve invloed op de prestaties.
 
  • Veel winkels en horecazaken hebben al airco’s aangeschaft om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren. Hiermee proberen ze klanten langer in hun winkel te houden, wat de kans op hogere uitgaven verhoogt.
 Kortom, een airco verhoogt niet alleen het comfort op de werkvloer, maar heeft ook een positief effect op de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airco kan tevens financieel interessant zijn, aangezien het vaak gebruik maakt van een energiezuinige warmtepomp om de temperatuur in een ruimte te verlagen. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is dat diezelfde warmtepomp ook in staat is om op een efficiënte en snelle wijze een ruimte te verwarmen. Door dit te combineren met zonnepanelen, kan een uiterst energiezuinig systeem worden gecreëerd om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren.

Waarom Grimbergenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De soorten airco’s

Er zijn diverse typen airconditioningsystemen beschikbaar, maar de twee voornaamste zijn:

  • Split airco's: deze airco’s bestaan uit zowel een binnen- als een buitenunit en worden doorgaans toegepast in grotere ruimtes, zoals winkels of grote horecazaken.
  • Monoblock airco's: deze systemen bestaan uit slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn geschikter voor kleinere ruimtes, zoals slaapkamers. Binnen het assortiment van AeroConsult ligt de focus op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Een passende airco kiezen

Bij het selecteren van een geschikte airco, is het essentieel om rekening te houden met de benodigde capaciteit. De juiste capaciteit voorkomt grote temperatuurschommelingen en overmatig energieverbruik, wat een airco met een te hoog vermogen kan teweegbrengen. Een te laag vermogen kan dan weer het bereiken van de gewenste binnentemperaturen verhinderen.

Diverse factoren spelen een rol bij het bepalen van het vereiste vermogen, de voornaamste zijn:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je ondersteunen door een ervaren airco-specialist uit Grimbergen naar je woning te sturen voor een goede inschatting, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en de beste optie kunt kiezen.

De installatie van de airco

Het plaatsen van een monoblock airco is snel gebeurd. Bij AeroConsult heb je twee keuzes als het gaat om de installatie ervan.

  • Je kunt ervoor kiezen om zelf de installatie uit te voeren aan de hand van onze gedetailleerde en stapsgewijze handleiding.
  • Als alternatief kun je de montage overlaten aan een deskundige installateur tegen een kleine meerprijs. In dat geval zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar je woning in Grimbergen komen om de airco op een professionele en betrouwbare manier te installeren.

Onderhoud van de airco

Het is van groot belang om je airco regelmatig te laten onderhouden. Door jaarlijks een check-up te laten uitvoeren, kunnen eventuele problemen tijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de efficiënte werking van de airco gewaarborgd blijft. Doe je dit niet, dan kan de airco de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën in de hand werken, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en je naasten.

 

Hoewel een Monoblock airco doorgaans weinig tot geen onderhoud vereist, staat AeroConsult altijd voor je klaar om je te assisteren bij eventuele problemen. Je kunt vertrouwen op ons team voor professionele hulp indien nodig.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Grimbergen

AeroConsult is de ideale keuze voor een monoblock airco als je op zoek bent naar een oplossing om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te behouden. Ons deskundige installatieteam uit Grimbergen biedt persoonlijk advies en op maat gemaakte service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur kunt behouden, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Hebben we je warm gemaakt voor een airco? Neem dan nu contact met ons op, of vraag om bijkomende informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge