Waarom een airco in Halle de moeite waard is

Hier zijn een aantal redenen waarom een airco wel een interessante aankoop is:

1. Klimaatbeheersing

Op warme zomerdagen kan de hitte in je slaapkamer of kantoor het moeilijk maken om te slapen of te werken. Een airco kan dan de perfecte oplossing zijn om je huis koel te houden, maar het biedt ook nog meer voordelen dan dat. Naast het verkoelen van de ruimte kunnen moderne airconditioners ook de binnenlucht filteren en virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, wat de luchtkwaliteit in je ruimte optimaliseert. Bovendien hebben deze airco's ook een verwarmingsfunctie die handig kan zijn om de kamer in de winter te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Uit onderzoek blijkt dat een airco niet alleen een waardevolle investering is voor werknemers, maar ook voor klanten. We lichten toe:

  • Bij een temperatuur van om en bij 21 graden Celsius presteren mensen het best, terwijl het moeilijker wordt om dezelfde taken uit te voeren bij hogere temperaturen.
 
  • De aanwezigheid van filters in de airco zorgt voor een verbetering van de binnenluchtkwaliteit, wat het personeel meer energie geeft en betere concentratie mogelijk maakt. Dit bevordert op zijn beurt dan weer de prestaties.
 
  • Veel winkels en horecazaken hebben al airconditioners aangeschaft om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren. Hiermee trachten ze de klanten langer in hun winkel te houden, want dat verhoogt de kans op hogere uitgaven.
 
Met andere woorden, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkvloer, maar heeft ook een positief effect op de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Het gebruik van een airconditioning kan ook financiële voordelen opleveren, aangezien het gebruikmaakt van een (energiezuinige) warmtepomp om een ruimte te koelen. Dezelfde warmtepomp kan echter ook op een snelle en energiezuinige manier een ruimte verwarmen. Door dit te combineren met zonnepanelen, kan je een zeer energiezuinig systeem hebben om het binnenklimaat te regelen.

Waarom Hallenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Diverse soorten airco’s

Er zijn verschillende types airconditioningsystemen, maar de twee belangrijkste zijn:

  • Split airco'. Deze systemen bestaan uit zowel een binnen- als een buitenunit en worden vaak gebruikt in grote ruimtes, zoals een winkel of grote horecazaak.
  • Monoblock airco's. Deze systemen hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn geschikter voor kleine ruimtes, zoals een kantoorkamer. Binnen deze soorten focust AeroConsult zich op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De meest adequate airco kiezen

Bij het kiezen van een geschikte airco is het van groot belang om rekening te houden met de benodigde capaciteit. Een juiste capaciteit voorkomt niet alleen grote temperatuurverschillen en overmatig energieverbruik, maar zorgt er ook voor dat de gewenste binnentemperaturen snel en makkelijk worden bereikt.

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van het benodigde vermogen, waaronder:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je hierbij ondersteunen door een ervaren aircospecialist uit Halle naar je woning te sturen, zodat je de beste keuze kunt maken.

Installatie van je airco

Het plaatsen van een monoblock airco duurt meestal niet lang. Bij AeroConsult kun je voor de installatie van je airco kiezen uit twee mogelijkheden.

  • De eerste optie is om zelf de installatie uit te voeren aan de hand van onze gedetailleerde en stapsgewijze handleiding.
  • De tweede optie is om de montage over te laten aan één van onze deskundigen, tegen een beperkte meerprijs. Als je hiervoor kiest, zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar je woning in Halle komen om de airco op een professionele en vertrouwenswaardige manier te installeren.

Onderhoud van je airco

Het is essentieel om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je airco. Een jaarlijkse check-up kan helpen om eventuele problemen tijdig te detecteren en op te lossen, waardoor de goede werking van de airco behouden blijft. Een gebrek aan onderhoud kan namelijk leiden tot de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en je naasten. En hen ziek maken is het laatste wat je wilt!

 

Een Monoblock airco vereist over het algemeen weinig tot geen onderhoud. Mochten er toch problemen ontstaan, dan kun je altijd rekenen op het team van AeroConsult voor assistentie.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Halle

Als je op zoek bent naar een oplossing om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te behouden, dan is AeroConsult een goede keuze voor het installeren van een monoblock airco. Ons bekwaam team van installateurs uit Halle biedt persoonlijk advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en deze vakkundig wordt geïnstalleerd. Met de aanschaf van een airco zorg je voor een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur hebt, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Op zoek naar een airconditioner? Neem dan vandaag nog contact met ons op om meer informatie te krijgen, of vraag om een op maat gemaakte offerte - helemaal gratis en vrijblijvend!

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge