Waarom een airco in Zaventem de moeite waard is

Een airco is een waardevolle investering om verschillende redenen:

1. Regulering van het binnenklimaat

Op warme zomerdagen kan de hitte in je kantoor of slaapkamer het moeilijk maken om comfortabel te werken of te slapen. Een airco biedt dan dé oplossing door de kamers koel te houden, maar het biedt ook andere voordelen. Zo filteren moderne airco’s de binnenlucht en verwijderen ze virussen, allergenen en andere ongezonde stoffen. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in je ruimte aanzienlijk. Bovendien hebben veel airconditioners ook een verwarmingsfunctie die handig is om je kamer in de winter te verwarmen.

2. Verbeterde prestaties

Onderzoek toont aan dat een airconditioner niet alleen waardevol is voor werknemers, maar ook voor klanten. We vertellen waarom:

  • Hogere temperaturen in een ruimte kunnen de productiviteit van mensen enorm belemmeren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen het beste presteren bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius.
 
  • De ingebouwde filters in airconditioners verbeteren de binnenluchtkwaliteit, wat zorgt voor meer energie en een betere concentratie bij mensen. Dit beïnvloedt hun prestaties op een positieve manier.
 
  • Bovendien hebben veel supermarkten en horecazaken al airconditioners geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, zodat het voor klanten aangenamer is om langer te blijven en de kans op hogere uitgaven toeneemt.
 Kortom, een airconditioner verbetert niet alleen het comfort op het werk, maar heeft ook positieve gevolgen voor de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airco kan ook financieel interessant zijn vanwege zijn energiezuinige warmtepomp. Naast het verlagen van de temperatuur in een ruimte, kan dezelfde warmtepomp ook snel en efficiënt een ruimte verwarmen, wat vaak over het hoofd wordt gezien. In combinatie met zonnepanelen kan een zeer energiezuinig systeem worden gecreëerd om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren. Dit resulteert in een lagere energiefactuur.

Waarom Zaventemmenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende airco’s

Er zijn diverse varianten van airconditioners beschikbaar, waarvan de twee belangrijkste types zijn:

  • Split airco’s: deze airconditioners bestaan uit een binnenunit en een buitenunit en worden vaak toegepast in grotere ruimtes, zoals een restaurant of winkel.
  • Monoblock airco’s: deze systemen bestaan uit slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor een kleinere kamer, zoals een living. Binnen het assortiment van AeroConsult ligt de nadruk op monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco kiezen

Bij het maken van een keuze voor een geschikte airco, is het essentieel om rekening te houden met het benodigde vermogen. De juiste capaciteit voorkomt namelijk grote temperatuurschommelingen en een overmatig energieverbruik, wat kan ontstaan bij een airco met een te hoog vermogen. Aan de andere kant kan een airco met een te laag vermogen het lastig maken om de gewilde binnentemperaturen te bereiken.

Verscheidene factoren spelen een rol bij het bepalen van het vereiste vermogen, zoals::

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je bijstaan door een ervaren airco-specialist uit Zaventem naar je woning te sturen voor een gedetailleerde beoordeling, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Installeren van de airco

Bij AeroConsult is het plaatsen van een monoblock airco een eenvoudig proces. Je kan kiezen uit twee opties  voor de plaatsing:

  • Zelfinstallatie: je hebt de mogelijkheid om zelf de montage uit te voeren met behulp van gedetailleerde en stapsgewijze handleidingen die AeroConsult biedt.
  • Professionele installatie: als je liever de montage wilt overlaten aan een deskundige installateur, kun je kiezen voor een professionele installatie tegen een kleine meerprijs. In dat geval zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar je woning in Zaventem komen om de airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhouden van de airco

Het is van groot belang om periodiek een onderhoud te laten uitvoeren aan je airco om de gezonde werking ervan te waarborgen. Door jaarlijks een grondige controle te laten doen, kunnen mogelijke problemen tijdig worden opgespoord en verholpen. Op die manier voorkom je de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën, wat nadelig kan zijn voor de gezondheid van jou en je naasten.

 

Bij een monoblock airco is doorgaans weinig tot geen onderhoud nodig. Mocht je toch een probleem ondervinden, dan staat AeroConsult altijd klaar om je te ondersteunen.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Zaventem

AeroConsult is dé ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een monoblock airco om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te behouden. Ons ervaren installatieteam uit Zaventem biedt persoonlijk advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco selecteert en dat deze op professionele wijze wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult kun je een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving creëren waarin je altijd de gewenste temperatuur zal verkrijgen, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Wil je ook altijd het perfecte binnenklimaat? Contacteer ons nu voor meer informatie, of voor een vrijblijvende offerte.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge