Waarom een airco in Dilbeek de moeite waard is

>We geven de voornaamste voordelen van het hebben van een airco mee:

1. Klimaatbeheersing

Als het op warme zomerdagen te warm wordt in je slaapkamer of kantoor, kan dit het slapen of werken bemoeilijken. Een airconditioning is dan de perfecte oplossing om je huis koel te houden, maar het biedt ook andere voordelen. Naast de verkoelende functie kunnen moderne airconditioners eveneens de lucht filteren en allergenen, virussen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in je ruimte verbetert. Bovendien hebben deze airco's een verwarmingsfunctie die handig kan zijn om de kamer in de winter te verwarmen.

2. Hogere prestaties

Niet alleen is een airco een degelijke investering voor het personeel, maar ook voor klanten, zoals blijkt uit onderzoek:

  • Bij een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius presteren mensen namelijk beter. Bij hogere temperaturen wordt het steeds moeilijker om dezelfde taken uit te voeren.
 
  • De aanwezigheid van filters in de airco zorgt voor een betere binnenluchtkwaliteit, waardoor het personeel meer energie krijgt, zich beter kan concentreren en zo betere prestaties kan leveren.
 
  • Veel winkels en horecazaken hebben reeds een airconditioner aangeschaft om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren. Hierdoor zijn klanten geneigd om langer te blijven en meer uit te geven.
 Met andere woorden, een airco verbetert niet alleen het werkgemak, maar ook de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Het gebruik van een airco kan ook financieel voordelig zijn, omdat het een warmtepomp gebruikt om een ruimte te koelen. Diezelfde warmtepomp kan echter eveneens op een snelle en energiezuinige manier een kamer verwarmen. Als je dit voorts combineert met zonnepanelen, beschik je over een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te regelen.

Waarom Dilbekenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verscheidene soorten airco’s

Er bestaan verschillende soorten airconditioningsystemen, maar de twee belangrijkste typen zijn:

  • Split airco's: met zowel een binnen- als een buitenunit worden deze airco’s vooral gebruikt in grotere ruimtes, zoals bijvoorbeeld supermarkten en andere winkels.
  • Monoblock airco's: deze hebben maar één unit, namelijk een binnenunit, en zijn geschikter voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers.
 Binnen deze categorieën richt AeroConsult zich voornamelijk op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De best passende airco kiezen

Bij het selecteren van een geschikte airco is het essentieel om rekening te houden met de vereiste capaciteit. Een passend vermogen voorkomt niet alleen grote temperatuurverschillen en overmatig energieverbruik die kunnen ontstaan bij een airco met een te hoog vermogen, maar zorgt er ook voor dat je de gewenste binnentemperaturen snel kunt bereiken.

Verschillende factoren beïnvloeden het vereiste vermogen:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je ondersteunen bij het maken van de beste keuze door een ervaren airco-installateur uit Dilbeek naar jouw woning te sturen.

Installatie van je airco

Bij AeroConsult heb je de keuze uit twee installatiemogelijkheden voor een monoblock airco.

  • De eerste optie is om zelf de installatie uit te voeren met behulp van onze gedetailleerde en stapsgewijze handleiding.
  • De tweede optie is om de installatie over te laten aan één van onze experts, tegen een beperkte meerprijs. Als je kiest voor de tweede optie, zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar jouw huis in Dilbeek komen om de airco op een professionele en betrouwbare wijze te installeren.

Onderhoud van je airco

Het is van belang om op regelmatige basis onderhoud te laten uitvoeren van je airco. Door een jaarlijkse controle kunnen eventuele problemen op tijd worden opgespoord en opgelost. Hiermee zorg je ervoor dat de airco goed blijft functioneren. Een gebrek aan onderhoud kan namelijk leiden tot de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en je naasten.

 

Een Monoblock airco heeft echter weinig onderhoud nodig, maar als er toch problemen ontstaan, kan AeroConsult's team van deskundigen altijd worden ingeschakeld.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Dilbeek

Als je op zoek bent naar een oplossing om het hele jaar door een aangename binnentemperatuur te behouden, dan is het raadzaam om AeroConsult te overwegen voor het installeren van een monoblock airco. Ons professionele team van installateurs uit Dilbeek biedt persoonlijk advies en een op maat gemaakte service om ervoor te zorgen dat je de geschikte airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Door een airco te kopen, zorg je voor een comfortabele leef- of werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur hebt, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

eroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge