Waarom een airco in Sint-Pieters-Leeuw de moeite waard is

Een airconditioner is een waardevolle investering om diverse redenen:

1. Reguleren van het binnenklimaat

Op hete zomerdagen kan de warmte in je kantoor of slaapkamer het moeilijk maken om goed te werken of te slapen. Een airco biedt dan de perfecte oplossing doordat het de kamers koel kan houden, maar het heeft ook andere voordelen. Moderne aircosystemen filteren met name jouw binnenlucht en verwijderen virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen, wat de luchtkwaliteit in je ruimte aanzienlijk verbetert. Bovendien hebben veel airconditioners ook een verwarmingsfunctie, waardoor ze handig zijn om je kamer in de winter te verwarmen.

2. Betere prestaties

Onderzoek wijst uit dat airconditioners niet alleen waardevol zijn voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier is waarom:

  • Hogere temperaturen in een ruimte kunnen de productiviteit van mensen aanzienlijk belemmeren. Wetenschappelijk onderzoek heeft verder aangetoond dat mensen het beste presteren bij een temperatuur van zo’n 21 graden Celsius.
 
  • De filters in airconditioners verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht, wat leidt tot meer energie en een hogere concentratie bij mensen. Dit heeft een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Bovendien hebben veel winkels en restaurants airco’s geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, zodat het voor klanten aangenamer is om langer te blijven en de kans op hogere uitgaven toeneemt.
 
Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op het werk, maar heeft ook positieve gevolgen voor de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airco kan ook financieel aantrekkelijk zijn vanwege de energiezuinige warmtepomp. Naast het koelen van een ruimte, kan dezelfde warmtepomp ook snel en efficiënt verwarmen, wat vaak vergeten wordt. In combinatie met zonnepanelen kan een uiterst energiezuinig systeem worden bekomen om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren, wat leidt tot een lagere energiefactuur.

Waarom Leeuwenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten airco’s

Er bestaan verschillende types airco’s, waaronder:

  • Split airco's: deze airco’s bevatten zowel een binnenunit als een buitenunit en vind je vaak terug in grotere ruimtes, zoals winkels of cafés.
  • Monoblock airco's: deze airco’s bevatten slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer. Binnen het aanbod van AeroConsult ligt de focus voornamelijk op monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Een geschikte airco kiezen

Bij het kiezen van de juiste airco is het belangrijk om rekening te houden met de benodigde capaciteit. Een airco met een gepaste capaciteit voorkomt grote temperatuurschommelingen en overmatig energieverbruik door een te hoog vermogen. Daarnaast kan een airco met een te laag vermogen moeite hebben om de verlangde binnentemperaturen te bereiken.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van het vereiste vermogen. De belangrijkste zijn:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je begeleiden door een ervaren airco-specialist uit Sint-Pieters-Leeuw naar je woning te sturen, om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Je airco (laten) plaatsen

Bij AeroConsult verloopt de installatie van een monoblock airco vrij eenvoudig en er zijn twee opties beschikbaar voor plaatsing:

  • Zelfinstallatie: je kan zelf de montage uitvoeren met behulp van een gedetailleerde handleiding die AeroConsult ter beschikking stelt.
  • Professionele installatie: als je de montage liever overlaat aan een ervaren installateur, kan je kiezen voor een professionele installatie tegen een kleine meerprijs. In dat geval zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar je huis in Sint-Pieters-Leeuw komen om de airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Je airco onderhouden

Het is cruciaal om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je airco om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren. Door minstens één keer per jaar een grondige controle te laten uitvoeren, kunnen potentiële problemen tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor je de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën kunt minimaliseren en de gezondheid van jou en je dierbaren kunt beschermen.

 

Een monoblock airco heeft doorgaans weinig tot geen onderhoud nodig, zodat je met gemoedsrust kunt genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Mocht je toch een probleem ervaren, dan kun je altijd rekenen op ondersteuning van AeroConsult.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Sint-Pieters-Leeuw

AeroConsult is dé ultieme keuze voor wie op zoek is naar een monoblock airco om het hele jaar door te genieten van een aangename binnentemperatuur. Ons toegewijde installatieteam uit onder meer Sint-Pieters-Leeuw biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze op een professionele manier wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult kun je een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving creëren waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Vertrouw op AeroConsult voor hoogstaande oplossingen en klantenservice bij het kiezen en installeren van je monoblock airco.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Maak vandaag nog de keuze voor comfort met AeroConsult. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge