Waarom een airco in Brussel de moeite waard is

Een airco is een waardevolle investering om verschillende redenen. Hier zijn enkele voordelen:

1. Reguleer je binnenklimaat

Op warme zomerdagen kan de hitte je kantoorruimte of je slaapkamer binnendringen en het je moeilijk maken om productief te zijn of om goed te slapen. Een airco biedt dan een uitstekende oplossing omdat het je kamers koel houdt, dit is het bekendste voordeel van een airco.

 

Maar, het biedt nog meer voordelen. Moderne airco’s kunnen namelijk jouw binnenlucht filteren en virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen, wat de luchtkwaliteit in je huis aanzienlijk verbetert. Tot slot kunnen dergelijke airco's ook je kamers verwarmen, waardoor ze het hele jaar door een handige investering zijn.

2. Beter presteren

Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van airco’s niet alleen gunstig is voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wetenschappelijk onderzoek stelde vast dat hogere temperaturen in een ruimte de productiviteit van mensen significant doet afnemen. De ideale temperatuur voor optimale prestaties blijkt rond de 21 graden Celsius te liggen.
 
  • Naast het koelen van de ruimte, verbeteren airconditioners de kwaliteit van de binnenlucht door middel van hun filters, wat resulteert in meer energie en een beter concentratievermogen bij werknemers. Dit heeft verder een positieve invloed op hun prestaties.
 
  • Daarnaast hebben veel horecazaken en supermarkten airco’s geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te optimaliseren, zodat het voor klanten aangenamer wordt om in de zaak te verblijven. Dit verhoogt de kans dat ze langer blijven hangen en de kans op hogere uitgaven zal hierdoor toenemen.
 
Kortom, een airconditioner verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Vaak wordt over het hoofd gezien dat airco’s met energiezuinige warmtepompen financieel aantrekkelijk kunnen zijn. Naast het verkoelen, hebben deze warmtepompen ook de capaciteit om snel en efficiënt een ruimte te verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan dit leiden tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren, wat resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Brusselaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende categorieën airco’s

Er zijn verschillende soorten airco’s die meestal worden onderverdeeld in twee categorieën: monoblock airco's en split airco's.

  • Split airco's bestaan uit zowel een binnenunit als een buitenunit en worden vaak ingezet voor grotere ruimtes, zoals een supermarkt of brasserie.
  • Monoblock airco's daarentegen hebben maar één unit, een binnenunit, en zijn eerder geschikt voor kleinere ruimtes, zoals woonkamers. Bij AeroConsult ligt de focus voornamelijk op monoblocks.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De meest geschikte airco kiezen

Wanneer je een geschikte airconditioner wil kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de benodigde capaciteit. Een airco met een gepast vermogen zorgt voor een consistente temperatuur zonder extreme schommelingen en minimaliseert onnodig energieverbruik. Daarnaast zal een goede capaciteit ervoor zorgen dat je de gewenste binnentemperaturen makkelijk bereikt.

Verschillende factoren hebben invloed op de capaciteitsbepaling, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult kan je bijstaan door een ervaren airco-specialist uit Brussel naar je woning te sturen. Deze maakt vervolgens een gerichte inschatting die je helpt de beste beslissing te nemen.

Plaatsen van je airco

Bij AeroConsult heb je twee opties voor de plaatsing van een monoblock airco, en beiden zullen tot een snelle en efficiënte installatie leiden:

  • Doe-het-zelf installatie: je kan de montage zelf uitvoeren met behulp van een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding van AeroConsult.
  • Professionele installatie: als je de montage liever wilt overlaten aan een ervaren installateur, kan dit uiteraard ook. In dat geval zal een gecertificeerde monteur van AeroConsult naar je huis in Brussel komen om je nieuwe airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhouden van de airco

Het is van groot belang om je airco regelmatig te laten checken om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Door minimaal één keer per jaar een grondige controle te laten uitvoeren, kunnen potentiële problemen tijdig worden opgespoord en opgelost, waardoor de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën tot een minimum wordt beperkt en de gezondheid van jou en je dierbaren wordt beschermd.

 

Een Monoblock airco vereist doorgaans bijna geen onderhoud, zodat je zorgeloos kunt genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Brussel

Indien je op zoek bent naar een airco om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijd en ervaren team van installateurs uit onder andere Brussel biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze professioneel geïnstalleerd wordt. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Tienen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw en Asse.

Neem contact op met AeroConsult

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie als je overweegt een airconditioner aan te schaffen.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge