Waarom een airco in Tienen de moeite waard is

Een airco is een nuttige investering omwille van verschillende redenen:

1. Regulering van het binnenklimaat

Op warme zomerdagen kan de hitte in je bureau of in je slaapkamer het lastig maken om comfortabel te werken of te slapen. In dat geval biedt een airco de oplossing door de kamers koel te houden, maar het heeft ook andere voordelen. Moderne airco's filteren met name de binnenlucht en verwijderen virussen, allergenen en andere schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit in je ruimte verbetert. Bovendien hebben veel airco's ook een verwarmingsfunctie die handig is om je kamer ‘s winters te verwarmen.

2. Verbeterde prestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat een airco niet alleen waardevol is voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier is waarom:

  • Hoe hoger de temperatuur in een ruimte, hoe moeilijker het is voor mensen om productief te zijn. Het is daarenboven bewezen dat mensen bij een temperatuur van zo’n 21 graden Celsius het beste presteren.
 
  • De ingebouwde filters in airco's verbeteren daarbij de binnenluchtkwaliteit, wat mensen meer energie geeft en betere concentratie mogelijk maakt. Dit heeft vervolgens een positieve invloed op de prestaties.
 
  • Tot slot hebben veel supermarkten en horecazaken al airco's geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, zodat klanten langer in hun zaak blijven en de kans op hogere uitgaven vergroot wordt.
 
Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkvloer, maar heeft positieve gevolgen voor de productiviteit.

3. Lagere energiefactuur

Een airco kan ook financieel interessant zijn, omdat het met een energiezuinige warmtepomp de temperatuur in een ruimte verlaagt. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat dezelfde warmtepomp ook snel en efficiënt een kamer kan verwarmen. In combinatie met zonnepanelen kan een zeer energiezuinig systeem worden gecreëerd om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren. Dit zal je dan ook merken aan je lagere energiefactuur.

Waarom Tienenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende soorten airco’s

Er zijn diverse types airco’s beschikbaar, maar de twee belangrijkste zijn:

  • Split airco'. Deze airco's bestaan uit zowel een binnen- als een buitenunit en worden meestal gebruikt voor grotere ruimtes, zoals grote restaurants of warenhuizen.
  • Monoblock airco's. Deze systemen bestaan uit slechts één unit, namelijk een binnenunit, en zijn meer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals kantoorruimtes. Binnen het assortiment van AeroConsult ligt de focus op monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De gepaste airco kiezen

Bij het kiezen van een geschikte airco is het van groot belang om rekening te houden met het vereiste vermogen. De juiste capaciteit voorkomt grote schommelingen in temperatuur en overmatig energieverbruik, wat kan optreden bij een airco met een te hoog vermogen. Aan de andere kant kan een airco met een te laag vermogen het moeilijk maken om de gewenste binnentemperaturen te bereiken.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij het bepalen van het benodigde vermogen, zoals:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

AeroConsult ondersteunt je door een ervaren aircospecialist uit Tienen naar je woning te sturen voor een nauwkeurige inschatting, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Installatie van je airco

De plaatsing van een monoblock airco bij AeroConsult is een eenvoudig proces. Je hebt twee opties als het gaat om de installatie:

  • Zelfinstallatie: je kunt ervoor kiezen om zelf de montage uit te voeren met behulp van onze gedetailleerde en stapsgewijze handleiding.
  • Professionele installatie: je kan ook de montage overlaten aan een deskundige installateur tegen een kleine meerprijs. In dat geval zal een gecertificeerde installateur van AeroConsult naar je woning in Tienen komen om de airco op een professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhoud van je airco

Het is essentieel om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan je airco. Door jaarlijks een grondige controle te laten doen, kunnen eventuele problemen tijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de gezonde werking van de airco gewaarborgd blijft. Als je dit niet doet, kan de airco de verspreiding van schimmels, pollen en bacteriën bevorderen, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en je naasten.

 

De Monoblock airco's van AeroConsult vragen doorgaans weinig tot geen onderhoud. Mocht je toch een probleem ervaren, staat AeroConsult altijd klaar om je te begeleiden.

Altijd een optimaal binnenklimaat in Tienen

AeroConsult is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een monoblock airco om het hele jaar door een comfortabele binnentemperatuur te behouden. Ons deskundige installatieteam uit Tienen biedt persoonlijk advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de juiste airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult kun je een comfortabele en gezonde leef- of werkomgeving creëren waarin je altijd de gewenste temperatuur kunt handhaven, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Vlaams-Brabant: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Leuven, Vilvoorde, Dilbeek, Halle, Grimbergen, Zaventem, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Brussel.

Neem contact op met AeroConsult

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge