Waarom een airco kopen in Genk?

De aankoop van een airco kent een grote hoeveelheid aan voordelen. We benoemen er graag enkele voor je:

1. Klimaatbeheersing

Iedereen weet dat te hoge temperaturen onplezierig kunnen zijn, maar met een goed werkende airco kan je op warme zomerdagen genieten van een verfrissende koelte. Maar, een airconditioningssysteem biedt niet alleen dit pluspunt, het heeft ook andere voordelen. Zo kan het dienen als een efficiënte warmtebron voor een ruimte en moderne airco-installaties zorgen voor een goede luchtfiltering, ventilatie en luchtvochtigheid, wat resulteert in schonere en gezuiverde lucht.

2. Hogere prestaties

Er zijn meerdere onderzoeken die bewezen hebben dat airco's niet alleen voordelen bieden voor werknemers, maar ook voor klanten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Studies tonen aan dat hogere kamertemperaturen de productiviteit van mensen aanzienlijk kunnen verminderen. Een ideale temperatuur voor de meest optimale prestaties is ongeveer 21 graden Celsius. Omdat een airco deze temperatuur makkelijk kan bereiken en behouden, draagt het bij tot een comfortabelere werkomgeving en betere prestaties.
 
  • Aircofilters verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht, wat resulteert in meer energie en een beter concentratievermogen van werknemers. Dit heeft vervolgens een positief effect op hun prestaties.
 
  • Veel winkels en restaurants installeren airco's om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, waardoor klanten langer in de zaak blijven en mogelijk meer uitgeven.
 Over het algemeen biedt airconditioning niet alleen meer comfort op de werkplek, maar heeft het ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Minder hoge verwarmingskosten

Mensen realiseren zich vaak niet dat airco's niet alleen koeling bieden, maar ook snel en efficiënt kunnen verwarmen dankzij hun energiezuinige warmtepompen. Wanneer deze pompen worden gecombineerd met zonnepanelen, kan er een zeer energiezuinig systeem worden opgezet om het binnenklimaat op een duurzame manier te reguleren. Dit leidt tot lagere energiekosten.

Waarom Genkenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er bestaan meerdere soorten airco's, maar de twee meest voorkomende zijn de split airconditioners en de monoblock airconditioners.

  • Split airconditioners bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vooral gebruikt in grote kamers zoals restaurants en commerciële panden.
  • Aan de andere kant zijn monoblock airconditioners geschikt voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers en hebben ze slechts één enkele binnenunit. AeroConsult specialiseert zich voornamelijk in monoblocks.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De juiste airco kiezen

Bij het kiezen van een airco is het van groot belang om ervoor te zorgen dat het model geschikt is voor de ruimte die het moet koelen of verwarmen. De capaciteit van de airco speelt hierin een belangrijke rol. Een airco met een te groot vermogen kan namelijk leiden tot ongewenste temperatuurschommelingen en een (onnodig) hoger energieverbruik. Een airco met een te lage capaciteit kan daarentegen het bereiken van de gewenste temperatuur sterk verhinderen.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze aircoinstallateur uit Genk je perfect op de hoogte brengen van welke capaciteit je best hebt.

Installeren van je airco

AeroConsult biedt twee opties voor het installeren van een monoblock airconditioner, beiden met een snel en efficiënt installatieproces:

  • De eerste optie is om zelf de airco te installeren met behulp van een uitgebreide handleiding die AeroConsult verstrekt en die het installatieproces stap voor stap uitlegt.
  • De tweede optie is om te kiezen voor een professionele installatie door een gecertificeerde AeroConsult-expert. Deze expert zal persoonlijk naar de locatie in Genk komen en de airco professioneel en betrouwbaar installeren.

Onderhoudsgemak

AeroConsult adviseert airco-eigenaren in Genk om hun airco minstens één keer per jaar te laten controleren door een erkende installateur. Het jaarlijkse onderhoud zorgt ervoor dat de airconditioning optimaal blijft werken en voorkomt de verspreiding van pollen, schimmels en bacteriën in huis. Als een airco niet goed wordt onderhouden, kan dit namelijk een gezondheidsrisico vormen voor jou en je gezin.

 

Een Monoblock airco vereist echter weinig onderhoud, waardoor je zorgeloos kan genieten van een gezonde en aangename leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

AeroConsult: jouw aircomonteur in Genk

Als je op zoek bent naar een airco in Genk om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijde en ervaren installatieteam, dat onder andere in Genk actief is, biedt gepersonaliseerd advies en maatwerk service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airco kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult creëer je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving waarin je altijd de gewenste temperatuur behoudt, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Meer weten? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge